Keto kylling Mulligatoni-suppeoppskrift

 • By: Jan Helge
 • Date: januar 7, 2023
 • Time to read: 3 min.

Sharing is caring!

Denne gylne Mulligatawny-suppen er en kyllingsuppe i indisk stil fylt med deilige grønnsaker og krydder.

Og hvis du ikke har utbenede kyllinglår, kan du heller bruke kyllingbryst med bein. Men hvis alt du har i kjøleskapet eller fryseren er benfrie kyllinglår eller bryster, er det også greit. Bare skjær dem i små biter før du legger dem i suppen.

Ikke glem dessert! Du kan nyte mine Keto pepperkaker eller min Golden Milk Keto iskremoppskrift som den perfekte avslutningen på et deilig måltid.

Hva er karripulver?

Min oppskrift inneholder gurkemeie samt karripulver. Hvis du ikke er kjent med gurkemeie, kan du lese artikkelen min om dens fantastiske helsefordeler.

Hvis du aldri har hørt om karripulver, la meg kort forklare deg hva det er.

Karripulver er en blanding av krydder som tradisjonelt brukes i indiske oppskrifter. Karripulver er vanligvis laget av en kombinasjon av krydderne gurkemeie, koriander, spisskummen, sort pepper, hvitløk, kanel og kardemomme.

Krydrene som brukes i karripulver gir den en unik smak som ofte beskrives som jordaktig og litt søt.

Generelt har karri et moderat nivå av krydret, men det kan også være middels eller krydret avhengig av mengden sort pepper i det. Oppskriften min krever mildt karripulver, men bruk gjerne medium eller spicy hvis du vil!

Ønsker du å lage ditt eget karripulver med krydder du kanskje allerede har i spiskammerset kan du bruke denne oppskriften raskt piske opp en batch.

Gjør det keto

Det er mange forskjellige måter å tilberede malligatonisuppe på. Noen oppskrifter inkluderer kjøtt mens andre er vegetarianere. Linser og kikerter er svært vanlige ingredienser i vegetariske suppeoppskrifter.

Imidlertid bestemte jeg meg for å bruke smakfulle kyllinglår for å gi oppskriften min den ekstra proteinboosten som er så viktig for keto-dietten, samt holde den sunn for tarmen din.

Noen mulligatawny-oppskrifter er tykkere med høykarbomel for å gjøre dem mer som en lapskaus. Jeg droppet imidlertid melet og bestemte meg i stedet for å lage min egen oppskrift på en solid suppe.

Jeg brukte blomkål-«ris» i stedet for tradisjonell ris, men du vil merke forskjellen med en gang! Blomkål-«risen» i oppskriften suger til seg kyllingbuljongen og smakfulle krydder, som er mye bedre enn den smakløse tradisjonelle risen.

I tillegg til blomkål-«risen» tilsatte jeg også gulrøtter og selleri for å gjøre suppen enda mer solid enn den tradisjonelle mulligatonisuppen.

Dessuten brukte jeg ghee og kokosmelk på boks for å sikre at oppskriften er melkefri. Stol på meg, suppen er fortsatt deilig, men uten bivirkninger forårsaket av meieriprodukter.

Flere indiske Keto-oppskrifter

Inspirert til å lage enda flere deilige indiske oppskrifter som min Keto Beef Blomkål Curry eller min Keto Vegetarian Aubergine Coconut Curry?

Vel, jeg har dekket deg! Her er noen av mine favoritt-keto-indiske oppskrifter som du kan lage når som helst du vil ta med for en brøkdel av prisen.

Keto Chicken Mulligatoni Suppe - Firkantet

skrive ut

Beskrivelse

Denne smaksrike suppen ligner på klassiske kyllingnudler, men har en rik indisk smak.


Ingredienser

2 ss smeltet smør (30 ml)

1 middels løk (4 oz eller 110 g), i tynne skiver

2 gulrøtter (3,5 oz eller 100 g), i skiver eller terninger

2 selleristilker (1,4 oz eller 40 g), i terninger

2 fedd hvitløk, hakket eller finhakket

1 ss fersk ingefær (5 g)

4 kyllinglår (1,3 lbs eller 600 g) uten skinn

6 kopper kyllingbuljong (1,5 L)

1 (14 oz eller 414 ml) boks fullfett kokosmelk

1 spiseskje gurkemeie (6 g)

1 ss mildt karripulver (7 g)

0,5 hode blomkål (11 oz eller 300 g), hakket i rislignende biter

2 ss frisk persille (2 g), hakket (til pynt)

Salt og pepper etter smak


bruksanvisning

 1. Smelt ghee i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett løk, gulrøtter, selleri, hvitløk og fersk ingefær i gryten og stek i 5 minutter til grønnsakene er myke.
 2. Tilsett kyllinglår, kyllingbuljong, kokosmelk, gurkemeie og karripulver i en kjele og kok opp.
 3. Reduser varmen til kokepunktet, dekk til og la det småkoke i 20 minutter til kyllingen er gjennomstekt, rør av og til. Fjern kyllinglårene fra gryten, riv med 2 gafler og legg den strimlede kyllingen tilbake i gryten. Kast kyllingbeinene.
 4. Tilsett blomkålrisen og kok videre i 3-5 minutter til blomkålen er mør. Tilsett salt og pepper etter smak.
 5. Før servering helles i boller og pyntes med frisk hakket persille.

Notater

All ernæringsinformasjon er beregnet og basert på mengder per porsjon.

Netto karbohydrater per porsjon: 5g

Mat

 • Serveringsstørrelse: ¼ oppskrift
 • Kalorier: 342
 • Sukker: 3 g
 • Tykk: 26 g
 • Karbohydrater: 8 g
 • Fiber: 3 g
 • Protein: 18 g

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *