Dette Keto kyllinggryteoppskrift det er et lavkarbomåltid tilberedt i én rett! Mettende, cheesy og krever minimalt med forberedelser, dette er noe hele familien vil elske!
Beste Keto-kyllinggryteoppskrift
Koselig kosemat uten karbohydrater? Dette keto kyllinggryte dette er svaret ditt.
Gryteretter er en krysning mellom en lapskaus og en bakt rett, og denne retten er basert på kyllingbryst eller lår. Du kan bruke alle lavkarbogrønnsaker, inkludert zucchini, rosenkål og løk.
Toppet med ost og bakt til den er gylden og boblende, denne gryten er barnevennlig og krever minimalt med forberedelse.
Vi bakte alt en rett og praktisk talt ingen rengjøring. Seriøst, du vil le av hvor laissez-faire denne retten er.
Klar på bare 20 minutter det gjør for fabelaktig keto middag som du legger til i favorittlisten din.
Å, og i hver porsjon av alt 3 gram karbohydrater! Tørk av saften med litt keto ruller eller ristet keto brød og fortsatt spise karbohydrater ned!
Nødvendige ingredienser
Du vil elske den enkle og enkle listen over ingredienser som trengs for å lage denne oppskriften. Mest sannsynlig har du nå alt på kjøkkenet, og hvis ikke, så er de lette å finne i enhver dagligvarebutikk. Her er det du trenger:
- Kyllingbryst. Skinn- og benfri filet kuttet i passe store biter (omtrent en tomme tykke).
- Salt og pepper. Smak.
- Oliven olje. Enhver olje fungerer.
- Grønnsaker. Vi brukte løk, hvitløk, rosenkål og gresskar.
- Krydder. Koselige og varmende krydder som spisskummen og røkt paprika.
- Kyllingbuljong. Også kjent som kyllingbuljong. Prøv å velge en buljong av god kvalitet for den beste smaken.
- Ost. En hvilken som helst god ost som smelter godt, for eksempel mozzarella eller gruyère.
Hvordan lage Keto kyllinggryte
Enkelhet er et underdrivelse for denne oppskriften. Gryteretten gjør alt det harde arbeidet, og du følger bare en 3-trinns prosess for å sette opp alt. Klar for å få energi?
Trinn 1-Damp-bak grønnsakene
Start med å tilsette grønnsaker, krydder og olivenolje i en ildfast form (gryte), dekk til og stek til grønnsakene er møre.
Trinn 2 – Stek kyllingen.
Krydre så kyllingen med salt og pepper og stek i pannen i noen minutter til den ikke lenger er rosa og nesten gjennomstekt.
Trinn 3 – Stek det hele sammen
Ta nå bakebollen ut av ovnen og rør kyllingen. Topp med ost og stek til den bobler og smelter.
Kan du koke rå kylling i en gryte?
Med mindre alle grønnsakene er større (som blomkål, squash, gulrøtter eller rutabaga), anbefales ikke dette, da du risikerer å understeke kyllingen.
I tillegg slipper kyllingen saft i gryten, som blir vannaktig og mister smaken.
Hva du skal servere med lavkarbo kyllinggryte
Som barn likte vi gryteretter med franskbrød eller boller. Fordi de ikke er keto-vennlige, har vi noen sider som vi liker å gjøre like bra, om ikke bedre:
Oppbevaringsinstruksjoner
Vil du vite den beste måten å lagre rester på? Her er de beste måtene å lagre gryteretter på:
- Beholde: Resten av gryten kan oppbevares tildekket i kjøleskapet i opptil tre dager.
- Å fryse: Plasser den kokte og avkjølte gryten i en lufttett beholder og oppbevar i fryseren i opptil seks måneder. La den tine i kjøleskapet over natten før den varmes opp igjen.
- varme opp: Mikrobølgeporsjoner i 30-40 sekunder eller til de er varme.
Flere Keto-gryteretter du bør prøve
Ofte stilte spørsmål
Ja, du kan bruke skinnfrie kyllinglår, flådde trommestikker eller kyllinglår.
Bruk forskjellige grønnsaker avhengig av sesong og/eller tilgjengelighet. Noen ideer å prøve inkluderer zucchini, squash, aubergine, selleri, brokkoli og blomkål. Alle av dem er også svært lave i karbohydrater.
Denne oppskriften har kun 3 gram karbohydrater per porsjon.
- 2 kopper butternut squash terninger
- en lb. rosenkål trimmet
- en stor løk oppskåret
- 2 nellik hvitløk kjøttdeig
- en teskje røkt paprika
- en spiseskje oliven olje
- 1/2 en kopp kyllingbuljong
- 2 pounds kyllingbryst kuttet i små biter
- 1/2 en kopp cheddarost knust
- Forvarm ovnen til 180C/350F. Olje lett en 9″ x 13″ bakebolle.
- Tilsett butternut squash, rosenkål, løk, hvitløk og røkt paprika i retten, drypp over olivenolje og bland godt. Tilsett kyllingbuljong.
- Dekk til bakebollen og stek i 20-25 minutter eller til grønnsakene er møre.
- Mens grønnsakene steker, forbereder du kyllingen.
- Tilsett olje i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett kylling og smak til med salt og pepper. Stek til de er gylne på sidene og nesten ferdige.
- Ta fatet ut av ovnen og rør kyllingen. Dryss ost på toppen.
- Stek alle 10-12 minutter, eller til osten er helt smeltet.
Å FRYSE: Plasser den kokte og avkjølte gryten i en lufttett beholder og oppbevar i fryseren i opptil seks måneder. La den tine i kjøleskapet over natten før den varmes opp igjen.
VARME: Mikrobølgegryteporsjoner i 30-40 sekunder eller til de er varme.
Servering: En Servering | Kalorier: 224kcal | Karbohydrater: 10gram | Protein: 28gram | Tykk: 7gram | Natrium: 249mg | Kalium: 808mg | Fiber: 7gram | Vitamin A: 4377IU | Vitamin C: 59mg | Kalsium: 103mg | Jern: 2mg | NETTO KARBOHYDRATER: 3gram