Keto Mac ‘N Cheese oppskrift (meierifri)

 • By: Jan Helge
 • Date: januar 7, 2023
 • Time to read: 4 min.

Sharing is caring!

Da jeg bestemte meg for å gi opp meieri for helsen min, var de eneste alternativene til melk og ost på markedet soyaprodukter. I troen på at soya er bra for meg, dykket jeg ned i soyaprodukter med stor glede.

Selv om jeg følte en viss lettelse fra de kroniske magesmerter og forstoppelse, som skyldtes det faktum at jeg også eliminerte gluten fra kostholdet mitt, følte jeg meg fortsatt ikke så bra som jeg burde ha gjort.

Så jeg gikk tilbake til forskning og fant ut at soya ikke er så sunt som alle sier! Jeg ble sjokkert fordi soya skulle være en sunn plantebasert meieristatning.
Når jeg fjernet soya fra kostholdet mitt og erstattet det med keto-melkerstatninger, begynte helsen min endelig å bli bedre og alle de kroniske magesmerter og forstoppelse som hadde plaget meg så lenge begynte å forsvinne.

Soya er ikke en sunn mat

 • Soya er en goitrogen. Dette betyr at soya negativt påvirker skjoldbruskkjertelen fordi det blokkerer absorpsjonen av jod, som bremser skjoldbruskkjertelen. Soya kan også forårsake en forstørret skjoldbruskkjertel, ofte referert til som en struma.
 • Soya irriterer tarmene. Soya inneholder fytater og lektiner, som kan forårsake betennelse, samt syndromet med økt tarmpermeabilitet.
 • Soya er svært bearbeidet. Soyabønner bearbeides fra petroleumsbasert løsningsmiddel å trekke ut soyaolje. En gang betraktet som avfall, blir rester av «slam» nå brukt i soyashakes, barer, proteinpulver, veggieburgere og mer.
 • Soya er genmodifisert. Det er anslått at flere 90 % soyaavlinger i USA er genmodifisert. Selv om juryen ikke tar stilling til effektene av GMO-mat på kroppen din, er dette kanskje ikke en risiko du er villig til å ta.

Du kan lese dette innlegget for enda flere grunner til hvorfor du kanskje vil unngå soya og soyaprodukter.

Måter å nyte osteaktig blomkålsaus

Vår «cheesy» blomkålsaus i denne oppskriften er deilig. Men hvis du bare vil lage en «cheesy» saus, bruker du bare et halvt blomkålhode (ca. 11 oz eller 300 g) med resten av ingrediensene og følger trinn 2 og 3 i veiledningen.

Du kan bruke vår «Oste» blomkålsaus på toppen av din favoritt keto pasta for et deilig keto måltid som ikke vil få deg til å føle deg utenfor eller gå glipp av. Mine personlige favoritter spaghetti squash og shirataki nudler.

En annen måte å nyte osteaktig blomkålsaus på er å legge den til favorittburgeren eller glidebryteren. Den kan også brukes som en cheesy topping for våre favoritt kyllingbacon pannekaker eller til og med svinekoteletter.

Vår «Oste» blomkålsaus gjør også en god dip. Prøv det med kyllingnuggets, kyllingstrimler eller til og med kjøttbollepizzaskiver! Hva med svineskall dyppet i vår «osteaktige» blomkålsaus?

Selvfølgelig er vår «cheesy» blomkålsaus så deilig, jeg skal ikke klandre deg hvis du bare spiser den med en skje!

skrive ut

Beskrivelse

Denne ketofrie macen og osten bruker blomkål, cashewnøtter og næringsgjær for å lage en deilig ostedip!


Ingredienser

 • 1 1/2 blomkålhoder (900 g), sortert i små blomsterstander, separert
 • 1/2 kopp cashewnøtter (2,6 oz eller 73 g), bløtlegg over natten i filtrert vann og tøm
 • 1/4 kopp fra næringsrik gjær (32 g)
 • 1 spiseskje fra gurkemeie (6 g)
 • 1 teskje sennep (5 ml)
 • 1/2 ts hvitløkspulver (1 g)
 • 1 spiseskje olivenolje (15 ml)
 • 1/2 kopp filtrert varmt vann (120 ml) (pluss ekstra om nødvendig)
 • 1 spiseskje hakket fersk persille (1g) til pynt
 • Salt og pepper etter smak

bruksanvisning

 1. Forvarm ovnen til 350 F (180 C).

Notater

Ernæringsdata blir også evaluert per porsjon. Netto karbohydrater per 7 g porsjon.

Mat

 • Kalorier: 128
 • Sukker: 5
 • Tykk: 7
 • Karbohydrater: 1. 3
 • Fiber: 6
 • Protein: 7

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *