Keto marokkansk kyllingoppskrift

 • By: Jan Helge
 • Date: januar 7, 2023
 • Time to read: 3 min.

Sharing is caring!

Allerede før jeg begynte på keto-dietten, var marokkansk kylling en av mine favorittoppskrifter. Det er allerede naturlig keto, og jeg trengte ikke å gjøre noen endringer på det for å gjøre det lavkarbo.

Jeg foreslår å servere marokkansk kylling med blomkål Keto hvit ris, blomkål Keto ris med lime og koriander, eller gurkemeie Keto ris.

I tillegg bruker oppskriften min granateplefrø, som gir retten en behagelig syrlig smak. Men hvis du ikke har granateplefrø, kan hakkede grønne oliven eller kalamata-oliven brukes i stedet. Selvfølgelig kan du utelate granateplefrø eller oliven og oppskriften vil fortsatt være deilig.

Masse krydder!

Krydderblandingen er høydepunktet i oppskriften. Noen krydder kan imidlertid være ukjente for deg. Så la meg kort forklare litt om disse krydderne.

 • Gurkemeie brukes ofte i oppskrifter som pulver og har en sterk jordaktig aroma og en litt bitter smak. Det er populært som kosttilskudd for sine anti-inflammatoriske egenskaper.
 • røkt paprika Den er laget av røkt varm paprika, som tørkes og males til et pulver. Den har en sterk røykaktig kvalitet, men er vanligvis veldig mild og noen ganger søt. Den er lastet fra vitamin A og rik på antioksidanter.
 • kajennepepper Den er laget av tørket cayenne chilipepper som tørkes og males til et pulver. Den er veldig krydret og bør brukes med måte når du lager mat med mindre du liker krydret mat. Du kan utelate den helt fra denne oppskriften hvis du ønsker det.
 • Spisskummen pulver er et finmalt frø med en lett nøtteaktig og jordaktig smak. Det antas at spisskummen har flere helsefordelerinkludert hjelp til fordøyelsen.

Kyllingerstatninger

Denne oppskriften kan enkelt endres for å passe til alle kyllingbiter du allerede har i kjøleskapet eller fryseren.

Hvis du ikke har hele kyllinglår, kan du enkelt bruke like mye bein, lår med skinn og trommestikker.

Har du ikke begge deler? Du kan bruke like mye lår som kun er ben, hud-mot-hud eller bare trommestikker.

I stedet for kyllinglår kan du også bruke utbenet og skinn-på kyllingbryst.

Men siden kyllingbryst ikke har så mye fett som kyllinglår, må du passe på at du ikke oversteker dem, noe som vil føre til at kjøttet blir for tørt. Begynn å sjekke om den er ferdig ca 25-30 minutter etter at du har begynt å lage mat.

Hvis du bare har benfrie, skinnfrie kyllingbryst eller lår, kan du fortsatt bruke dem i oppskriften med noen tilberedningsmodifikasjoner. Men uten kyllingskinnet blir ikke oppskriften like smakfull, men den blir fortsatt deilig!

Benfrie kyllingbryst og lår koker raskere enn ben med ben. Så det er best å begynne å sjekke beredskapen ca 15-20 minutter etter starten av matlagingen. Hvis den indre temperaturen til kyllingen ikke når 165 F (74 C), dekk pannen med folie og fortsett å sjekke hvert 5. minutt til kyllingen er ferdig.

Og hvis du fortsatt har kyllinglår i kjøleskapet eller fryseren, her er 34 ekstra keto kyllinglåroppskrifter fulle av smak!

Keto marokkansk kylling - kvadrat

skrive ut

Beskrivelse

Sprø, smakfull marokkansk kylling i én panne, deilig alene eller med flere tilbehør.


Ingredienser

For kylling:
4 kyllinglår (lår og trommestikke) (2 lbs eller 1 kg)

1/2 middels rødløk (2 oz eller 55 g), i tynne skiver

4 hvitløksfedd, skrellet og hakket

1 sitron, halvparten

1 ss granateplefrø (11 g) til pynt

1 ss hakket fersk koriander (1 g), for garnityr

Olivenolje, til å drysse på

For tørrmaling:
2 ts gurkemeie (4 g)
1 ts røkt paprika (2 g)
1 ts kajennepepper (2 g) (eller etter smak, valgfritt)
1 ts spisskummen pulver (2 g)
1/2 ts kanelpulver (1 g)
1/2 ts salt (2 g)
1/2 ts pepper (1 g)


bruksanvisning

 1. Bland de tørre ingrediensene i en liten bolle. Riv kyllingbein og legg i en kasserolle på 23 cm x 33 cm. Legg løk og hvitløk rundt kyllingbeinene. Dekk til bakebollen og sett i kjøleskap i minst en time.
 2. Når du er klar, forvarm ovnen til 400 F (200 C).
 3. Åpne kyllingen og press saften av en halv sitron og drypp kyllingen med olivenolje.
 4. Sett ildfast formen i ovnen og stek i 30 til 40 minutter til kyllingbeinene er gylne og gjennomstekt ved en indre temperatur på 74 C.
 5. Ta fatet ut av ovnen og skvis resten av sitronen over kyllingen. Pynt med granateplefrø og hakket fersk koriander før servering.

Notater

All ernæringsinformasjon er beregnet og basert på mengder per porsjon.

Netto karbohydrater per porsjon: 3g

Mat

 • Kalorier: 334
 • Sukker: 1 g
 • Tykk: 20 g
 • Karbohydrater: 4 g
 • Fiber: 1 g
 • Protein: 30 g

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *