Keto meierifri kamskjellpotetoppskrift

 • By: Jan Helge
 • Date: januar 14, 2023
 • Time to read: 4 min.

Sharing is caring!

For å være ærlig har jeg laget keto-versjonen av kamskjellpoteter i årevis, og det var ok. Det var retten familien min pleide å spise i ferien, men det var alltid mye til overs.

Og hvorfor var det alltid mye rester? Jeg tror fordi den ble laget med blomkål.

Misforstå meg rett – det er mange deilige keto-alternativer for kamskjellpoteter med blomkål, men min var ikke en av dem.

Så jeg bestemte meg for å lage en helt ny oppskrift, og den er helt nydelig.

Og familien min er også enig!

I tillegg er oppskriften helt uten melk. Så hvis du har familiemedlemmer som er melkesensitive, eller hvis du har veganske familiemedlemmer, er dette den perfekte ferieoppskriften.

Men det er også deilig når som helst på året, ikke bare rundt høytidene.

Hvordan jeg laget denne Keto-oppskriften

Det er tydeligvis ingen potet i min kamskjellpotetoppskrift. I stedet brukte jeg en blanding av neper og rutabagas (eller rutabagas, avhengig av hvor du er).

Neper og rutabagas er en flott lavkarbo erstatning for tradisjonelle poteter. Begge har en potetlignende munnfølelse når du spiser dem. I tillegg, med tilsetning av løk til oppskriften, vil du ikke engang føle forskjellen i smak.

Selvfølgelig, i stedet for en blanding, kan du bruke bare neper eller bare rutabaga (eller rutabaga).

Men hvis du bare bruker neper eller kålrot (eller rutabagas), vær oppmerksom på at kaloriene og nettokarbohydratene vil avvike fra oppskriften da jeg brukte en blanding av begge.

Hvis du bare bruker neper, er et 8-serveringsmåltid 101 kalorier og 5 netto karbohydrater per porsjon.

Men hvis du bare spiser rutabagas (eller rutabagas), vil kaloriene og nettokarbohydratene være litt høyere. Næringsverdien av 8 porsjoner er 118 kalorier og 9 netto karbohydrater per porsjon. Hvis du er streng på karbohydrater, er det bare å nyte en mindre porsjon hvis du bare bruker rutabaga/rutabaga.

I tillegg til å være keto er kamskjellpotetoppskriften min også melkefri. Hvis du er kjent med mine keto-oppskrifter, er ikke melkefrie alternativer nye for deg.

Men hvis du er ny i denne bransjen, vet du kanskje ikke hva usøtet kokoskrem eller næringsgjær er. La meg forklare…

Usøtet kokoskrem er ganske enkelt det harde laget med krem ​​du får når du kjøler ned en boks med helfett, usøtet kokosmelk. Hver lager vanligvis omtrent 1/2 kopp (120 ml) kokoskrem.

Pass imidlertid på at den hermetiske kokosmelken du kjøper er fullfett og usøtet. Det kan vanligvis finnes i de internasjonale gangene til en dagligvarebutikk.

Hvis du finner kokosmelk på boks i brennevinsdelen, er sjansen stor for at den er søtet. Når du er i tvil, bare les etiketten for å se om sukker er en ingrediens.

Når det gjelder næringsgjær, er det ikke som den tradisjonelle gjæren som brukes til å lage brød. Jeg kunne gå ned til den tekniske siden og fortelle deg at dette er en deaktivert form for saccharomyces cerevisiae, vanligvis kjent som baker- eller ølgjær.

Men alt du egentlig trenger å vite er at næringsgjær er ganske populær i det veganske samfunnet som et osteaktig alternativ til tradisjonell (melke)ost.

Andre ferie-keto-oppskrifter du bør prøve

Hvis du har lyst på flere keto-vennlige ferieoppskrifter for hele familien, så har jeg dekket deg.

Først, sørg for å sjekke ut min Thanksgiving Keto-fyllingsoppskrift for en lavkarbo vri på tradisjonelle farseoppskrifter.

Og for en deilig keto-versjon av søtpoteten, min Keto søtpotetgryteoppskrift er obligatorisk.

Men for ekstra ferieglede, min meierifrie Keto eggnog oppskrift For deg. (Den er alkoholfri, men jeg vil ikke fortelle noen hvis du legger til en dæsj rom til den.)

Og enda flere ferieoppskrifter, sørg for å sjekke ut disse 31 Keto-juleoppskrifter for å få deg til å føle deg festlig.

Keto meierifri kamskjellpotetoppskrift

skrive ut

Beskrivelse

Nyt smaken av din favorittjultilbehør, men uten karbohydrater når du lager denne keto- og meierifrie versjonen av kamskjellpoteter.


Ingredienser

 • 2 spiseskjeer (30 ml) Kokosolje
 • 2 pund (900 g) neper og/eller rutabaga/rutabaga, i tynne skiver
 • 1/2 middels hvit løk (2 oz eller 55 g) tynt kuttet
 • en fedd hvitløk, finhakket
 • 1 kopp (240 ml) usøtet kokoskrem
 • 1/2 kopp (120 ml) grønnsaksbuljong
 • 4 spiseskjeer (32 g) næringsrik gjær
 • 1 spiseskje (6 g) fersk timian (ca. 6 grener)
 • Salt og pepper etter smak

bruksanvisning

 1. Forvarm ovnen til 350 F (175 C).
 2. Smelt kokosolje i en støpejernsgryte på middels varme. Tilsett hakkede neper og/eller rutabagas, løk og hvitløk i pannen og stek til grønnsakene er møre, ca. 7 til 10 minutter.
 3. Tilsett kokoskrem, grønnsaksbuljong, næringsgjær og fersk timian i gryten og rør forsiktig. Tilsett salt og pepper etter smak. (Hvis du ikke bruker en støpejernsgryte, hell blandingen i en oljet ildfast form.)
 4. Sett støpejernspanna (eller ildfastformen) i ovnen og stek i 20-30 minutter til grønnsakene er tilberedt etter eget ønske.
 5. Ta ut av ovnen og la avkjøles litt før servering.

Notater

All ernæringsinformasjon er beregnet og basert på mengder per porsjon.

Netto karbohydrater: 7 g

Mat

 • Kalorier: 109
 • Sukker: 6 g
 • Tykk: 6 g
 • Karbohydrater: 11 g
 • Fiber: 4 g
 • Protein: 3 g

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *