Dette innlegget kan inneholde Amazon eller andre tilknyttede lenker. Som Amazon-tilknyttet selskap tjener jeg på kvalifiserende kjøp.
Keto sesamnudler er en enkel siderett som kan serveres varm eller kald. Disse stekte nudlene med en fyldig og smakfull saus vil være på bordet på mindre enn 15 minutter!
Har du noen minutter?
Så gjør deg selv en tjeneste og lag Keto Sesamnudler. For de er lette, smakfulle og passer godt som tilbehør til nesten alt. Du vil ikke angre!
Jeg har alltid elsket asiatiske sesamnudler og fant meg selv lyst på det for noen måneder siden. Så jeg blandet ingrediensene til sausen og stekte noen shirataki-nudler. Det fungerte så bra at det umiddelbart ble en av våre favoritt keto-tilbehør.
Retten er så rask og enkel, og smaken er utmerket. Og fordi de kan serveres varme eller kalde, er de gode når som helst på året. De vil ta keto-måltidene dine fra gode til fantastiske.
Hva er shirataki nudler?
Før vi setter i gang bør vi kanskje diskutere disse lavkarbonudlene med mye fiber, siden de noen ganger får dårlig rap.
Shirataki-nudler er laget av konjac (eller søtpotet) rot og er for det meste gjennomskinnelige med en litt gelatinøs tekstur. De er vanligvis pakket i en væske som må dreneres.
Noen protesterer mot Shirataki på grunn av lukten og litt gummiaktig tekstur. Men alt avhenger av hvordan du tilbereder og serverer dem. Med riktig tilnærming kan de være veldig velsmakende. Jeg anbefaler å skylle dem godt og deretter steke dem i panne i 3-5 minutter. Når de tilberedes på denne måten, har de en mye bedre smak og tekstur.
Og de er utrolig sunne. Konjac-rot er den samme ingrediensen som finnes i glucomannan, et populært keto-fortykningsmiddel. Det er en løselig prebiotisk fiber kjent for å forbedre tarmhelsen og muligens til og med senke blodsukkernivået. Så det er verdt å bli kjent med shirataki nudler som en erstatning for keto pasta!
- Shirataki nudler: Disse lavkarbo, fiberrike nudlene er et flott keto-vennlig alternativ til pasta. Du kan bruke andre typer keto-nudler, men de kan kreve en annen tilberedningsmetode før du tilsetter sausen.
- Peanøttsmør: Jeg anbefaler kremet naturlig peanøttsmør uten tilsatt sukker. Min favoritt er mørkbrent peanøttsmør fra Santa Cruz. Du kan også bruke mandelolje.
- sesamolje: Bruk ristet sesamolje til sausen, da den tilfører mye mer sesamsmak enn vanlig olje.
- TamariA: Jeg bruker ofte denne glutenfrie soyasausen i mine keto-oppskrifter da den har mer umami enn vanlig soyasaus.
- riseddik: Pass på å bruke vanlig riseddik da gammel riseddik inneholder sukker og ganske mye karbohydrater. Du kan også bare bruke eplecidereddik.
- avokadoolje: Du trenger olje for å steke nudlene, men det trenger ikke være avokadoolje. Olivenolje eller vanlig sesamolje fungerer like bra.
- Ferske ingredienser: Ingefær, hvitløk, grønn løk.
Trinnvise instruksjoner
1. Forbered sausen: Kombiner peanøttsmør, sesamolje, tamari, riseddik, hvitløk, ingefær og rød pepperflak.
2. Skyll nudlene: Tøm nudlene i en sil over vasken, og skyll deretter flere ganger med ferskvann.
3. Stek nudlene: Varm opp litt mer olje i en panne og tilsett nudlene. Kok, rør ofte, i ca 3 minutter.
4. Tilsett saus: Hell sausen over nudlene og bland godt. Fjern fra varmen og pynt med grønn løk og sesamfrø.
Eksperttips og vanlige spørsmål
Sørg for å renne av nudlene og skyll dem godt, da dette bidrar til å eliminere fiskelukten.
Disse keto sesamnudlene kan lages på noen få dager. Jeg opplever faktisk at smaken nesten blir bedre når den sitter! Oppbevar dem i kjøleskapet i en lukket beholder. De kan deretter serveres kalde eller ved romtemperatur, eller forsiktig varmes opp i en panne eller mikrobølgeovn.
Disse lavkarbonudlene er perfekte for folk på en keto-diett. Denne Keto Sesamnudler-oppskriften inneholder 6 g karbohydrater og 2,6 g fiber. Dermed er det kun 3,4 g netto karbohydrater per porsjon.
Laget av den fibrøse konjakroten, er shirataki-nudler rike på løselig fiber, som fungerer som et prebiotikum og kan forbedre tarmhelsen.
Jeg har eksperimentert med mange metoder og har funnet ut at steking i panne gir de beste resultatene. Det belegger nudlene med vegetabilsk olje og hjelper til med å kvitte seg med den ubehagelige lukten av væsken. Det forbedrer også teksturen, og gjør dem mindre tøyelige.
Flere deilige Keto-oppskrifter i asiatisk stil
Keto sesamnudler oppskrift
Keto sesamnudler er en enkel siderett som kan serveres varm eller kald. Disse stekte nudlene med fyldig og smakfull saus vil være på bordet på mindre enn 15 minutter!
skrive ut
Pin
Evaluere
Porsjoner: fire porsjoner
Kalorier: 119kcal
bruksanvisning
- Kombiner peanøttsmør, ristet sesamolje, tamari, riseddik, hvitløk, ingefær og rød pepperflak i et glassmålebeger. Pisk til det er godt blandet og glatt.
- Kast nudlene på en sil og skyll godt.
- Varm opp avokadooljen i en middels stekepanne på middels varme. Når det er varmt, tilsett nudler og stek i 3 minutter.
- Tilsett sausen i gryten og rør for å kombinere godt og belegg nudlene. Fjern fra varmen og pynt med grønn løk og sesamfrø.
Næringsinformasjon
Keto sesamnudler oppskrift
Mengde per porsjon (3 oz)
kalorier 119
Fettkalori 94
% Daglig verdi*
Tykk 10,4 g16 %
Karbohydrater 6g2 %
Fiber 2,6 gti%
protein 2,3 g5 %
*Prosent daglig verdi er basert på en diett med 2000 kalorier.