Keto Nutella Sukkerfri

 • By: Jan Helge
 • Date: august 10, 2022
 • Time to read: 6 min.

Sharing is caring!

Dette innlegget kan inneholde Amazon eller andre tilknyttede lenker. Som Amazon-tilknyttet selskap tjener jeg på kvalifiserende kjøp.

Denne sukkerfrie Nutellaen har en kremet og mør tekstur, med en rik sjokolade-nøttesmak. Det er et dekadent tillegg til en keto-frokost eller dessert. Bare 1,6g netto karbohydrater per porsjon, og du kan bare spise med en skje!

Jeg har laget Nutella uten sukker i over et tiår. Og faktisk kan jeg ha vært den første som utviklet en oppskrift på det. Det var tilbake i 2011 da jeg hadde lyst på sjokoladegodbiter, og det har vært min favoritt siden den gang.

Jeg ble overrasket over hvor enkelt det er å lage min egen keto-versjon hjemme. Best av alt, jeg liker den enda mer enn originalen. Fordi den er mindre søt, skinner sjokolade-hasselnøttsmaken enda mer.

Hele familien min elsker denne deilige. Vi satser på alt! Keto pannekaker, keto ostekake, uansett, vi drysser dem. Men jeg er heller ikke uvillig til å skje det rett ut av glasset og inn i munnen.

Hvorfor du bør prøve dette

Jeg har finpusset oppskriften min på keto nutella gjennom årene, og jeg synes virkelig den er perfekt nå. Den er rik og kremet, med en uovertruffen hasselnøttsmak. Og det tar bare noen få ingredienser og ca 5 minutter å tilberede.

Den første ingrediensen i en krukke med ekte Nutella® er sukker. Den første ingrediensen i min hjemmelagde pasta er hasselnøtter. Det sier deg noe, ikke sant? Min versjon har mindre enn 2g netto karbohydrater per porsjon og ikke tilsatt sukker.

Selvfølgelig elsker jeg det som det er, men jeg elsker også å legge det til andre keto-desserter. Jeg lagde nutella keto iskrem og sukkerfri keto frosting. Og min Keto Ferrero Rocher er en flott feriegodbit!

Leseranmeldelser

⭐⭐⭐⭐⭐ Jeg har aldri vært en stor fan av Nutella, men jeg elsker hasselnøtter og sjokolade, så jeg bestemte meg for å prøve den sukkerfrie versjonen. Jeg er ikke skuffet, og jeg tror smaksløkene mine har endret seg gjennom årene fordi det er deilig. – Joyce

⭐⭐⭐⭐⭐ Jeg gjorde dette her om dagen. Det var så fantastisk! Jeg har hatt lavkarbo og sukker i noen år nå og savner Nutella. Nå kan jeg få det når som helst. Takk for at du tilfredsstiller suget mitt! – Rosmarin

Ingredienser du trenger

Et bilde av ingrediensene for sukkerfri Nutella fra topp til bunn.

Dette innlegget kan inneholde Amazon eller andre tilknyttede lenker. Som Amazon-tilknyttet selskap tjener jeg på kvalifiserende kjøp.

 • Hasselnøtt: Denne oppskriften tar ristede usaltede hasselnøtter. Mange merker selger dem på denne måten, men du kan også steke dem hjemme. Jeg har gitt instruksjoner for steking og skrelling av rå hasselnøtter i oppskriftsnotatene.
 • Hasselnøttolje: Brent hasselnøttolje gir den beste smaken, men du kan også bruke en annen flytende olje som avokado eller olivenolje. Du kan også bruke smeltet kokosolje, men jeg anbefaler raffinert olje da den har en mer nøytral smak.
 • Søtningsmiddel: Du vil bruke et pulverisert søtningsmiddel for å unngå kornethet. Jeg har hatt suksess med begge Kollapse og BochaSweet, men jeg synes at allulose gjør spredningen veldig uklar og rar.
 • kakaopulver: Jeg anbefaler bra Nederlandsk teknologisk kakaopulver her for den beste sjokoladesmaken.
 • Kollagenproteinpulver: Dette er et nytt tillegg til min sukkerfrie nutellaoppskrift, og selv om det er valgfritt, anbefaler jeg det på det sterkeste. Det tilfører næringsstoffer, men enda bedre, det bidrar til å tykne pålegget slik at det ikke blir så rennende. du kan bruke vanlig kollagen eller sjokoladekollagen.
 • Pantry stifter: Vaniljeekstrakt og salt.

Trinnvise instruksjoner

1. Mal hasselnøtter: Ha hasselnøttene i en god, kraftig blender eller foodprosessor og mal til de er finmalt slik at de begynner å henge sammen. Ikke tilsett noen andre ingredienser på dette stadiet, da de vil være vanskeligere å blande ordentlig.

2. Bland olje: Tilsett 2 ss olje og pisk til blandingen blir et nøttesmør. Du må kanskje skrape sidene på blenderen noen ganger med en gummispatel for å få alt blandet sammen.

3. Tilsett tørre ingredienser: Tilsett kakaopulver, søtningsmiddel, kollagen og salt og fortsett å piske. På dette tidspunktet vil blandingen tykne igjen.

4. Tilsett mer olje etter behov: Tilsett en ekstra spiseskje olje og fortsett å piske til blandingen er jevn og kremet. Du kan trenge ekstra olje for å fortynne den igjen.

Eksperttips og vanlige spørsmål

du trenger kraftig blender eller en foodprosessor for å gjøre sjokoladehasselnøttpålegget så glatt som mulig. Mange blendere klarer ikke oppgaven med å lage nøttesmør. Og hvis du lager mer, må du kanskje behandle i partier slik at du ikke overbelaster blenderen.

Hjemmelaget sukkerfri Nutella er ganske tyktflytende og flytende i romtemperatur. Dette er normalt, men tilsetning av kollagenprotein hjelper mye for å gjøre blandingen tykkere og mindre rennende. Den stivner også betydelig når den avkjøles.

Ikke prøv noe annet proteinpulver da det vil gjøre smøret for tykt og kornete. Det blander seg bare ikke så godt som kollagenpeptider.

Feilsøking:

 • Hvis blandingen din er for tynn, tilsett litt mer kakaopulver.
 • Smak på blandingen og tilsett mer søtningsmiddel hvis du synes den ikke er søt nok.
 • Tilsett mer olje hvis du finner ut at den ikke vil blande seg jevnt.

Ofte stilte spørsmål

Hvor mange karbohydrater er det i Nutella uten sukker?

Denne sukkerfrie Nutella-oppskriften inneholder 3,9 g karbohydrater og 2,3 g kostfiber. Så den har et netto karbo-antall på 1,6 g per porsjon. Serveringen er 2 ss. Dette er mye lavere enn de fleste keto-versjoner på markedet!

Kan du spise Nutella på en keto-diett?

Kommersielt produsert Nutella® er full av raffinert sukker og anbefales ikke for en keto- eller lavkarbodiett. Sukkerfri hjemmelaget Nutella har imidlertid ikke tilsatt sukker og mindre enn 2 g netto karbohydrater per porsjon, noe som gjør den til den perfekte keto-snack.

Hvor lenge varer Nutella uten sukker?

Jeg anbefaler å oppbevare dette pålegget i en krukke i kjøleskapet. Fordi den ikke har noe meieri eller noe som går dårlig, kan den holde seg i flere måneder! Det stivner også godt i kjøleskapet, så det er ikke like rotete.

Flere deilige hasselnøttoppskrifter

Nutella sukkerfri keto-oppskrift

Denne sukkerfrie Nutellaen har en kremet og mør tekstur, med en rik sjokolade-nøttesmak. Det er et dekadent tillegg til en keto-frokost eller dessert. Bare 1,6g netto karbohydrater per porsjon, og du kan bare spise med en skje!

Vi vil: Dessert

Kjøkken: Frokost

Nøkkelord: keto nutella, nutella uten sukker

Forberedelsestid: ti minutter

Tid for forberedelse: ti minutter

Total tid: tjue minutter

Porsjoner: 6 porsjoner

Kalorier: 169kcal

bruksanvisning

 • Puré hasselnøttene i en foodprosessor eller kraftig blender til de er finhakket og begynner å henge sammen.
 • Tilsett 2 ss olje og fortsett å male til nøttene blir til smør.
 • Tilsett kakaopulver, søtningsmiddel, kollagen, vanilje, salt og resten av smøret og bland igjen til en jevn masse. Tilsett ekstra olje etter behov for å gjøre den jevn og kremaktig. Smak til og juster sødmen etter ønske.

Notater

Risting og skrell av hasselnøtter: Plasser nøttene på en bakeplate og stek ved 350F i 10 minutter. Når de er kjølige nok til å berøre, gni dem mellom fingrene for å fjerne mesteparten av skallet. Noen av dem vil ikke gå av, og det er greit.

Oppbevaringsinstruksjoner: Oppbevares i en glasskrukke i kjøleskapet i opptil to måneder.

Næringsinnhold

Nutella sukkerfri keto-oppskrift

Mengde per porsjon (2 ss)

kalorier 169
Fettkalori 153

% Daglig verdi*

Tykk 17g 26%

Karbohydrater 3,9g 1%

Fiber 2,3g 9%

protein 9g 18%

*Prosent daglig verdi er basert på en diett med 2000 kalorier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *