Keto Pad Thai oppskrift [Low Carb & Gluten Fri]

 • By: Jan Helge
 • Date: februar 7, 2022
 • Time to read: 6 min.

Sharing is caring!

 

Keto Pad Thai er et flott sunt lavkarbomåltid som holder deg mett i timevis. Den har en toasty sesamolje base med lag av soyasaus og peanøttsmør i keto pad thai saus.

Er Pad Thai lite karbohydrater

Vanlig pad thai er ikke lavkarbo fordi den inneholder risnudler. En porsjon, bare 176 gram risnudler har 41 gram karbohydrater. Og stol på oss når vi sier at det knapt er nok til å fylle deg. De kan være komplekse karbohydrater, men det betyr ikke at de vil være langsiktige mettende.

Erstatninger som shirataki-nudler bidrar til å gjøre denne pad thai-oppskriften lavere i karbohydrater og morsommere på en keto-diett. Imidlertid er tradisjonell pad thai laget med nudler bare ikke et levedyktig alternativ på keto.

Er Pad Thai bra for en Keto-diett?

Tradisjonell pad thai, som vi etablerte ovenfor, er ikke bra for en keto-diett. Denne lavkarbo pad thai og pad thai sausen er derimot et flott keto-alternativ. Vår lavkarbo pad thai har bare 8,5 netto karbohydrater per porsjon, hvor vanlige pad thai klokker inn på 48 netto karbohydrater per porsjon.

Mandelsmør vs. peanøttsmør

Vi brukte peanøttsmør i denne oppskriften ettersom det er mer tradisjonelt til retten, men hvis du foretrekker å holde deg unna knuste peanøtter og det er kremet motstykke, foretrekker du kanskje en mandelsmørbunn.

Peanøtter er teknisk sett en belgfrukt som gjør dem litt inflammatoriske og ikke virkelig keto. Imidlertid kan de ha keto-makroer hvis du kjøper et naturlig peanøttsmør med lavt sukkerinnhold uten billige oljer og fyllstoffer.

Peanøttsmør er ganske vanlig i thaimat, så det kan være lurt å investere i en god som dette naturlige peanøttsmøret fra Santa Cruz med bare 2 netto karbohydrater per porsjon. Det er det perfekte peanøttsmøret for enhver steke eller thai-rett.

Hvordan lage Keto Pad Thai

Nå som du vet risnudler bør være subbed med shirataki nudler er det på tide å lage mat vår keto pad thai.

Ingredienser

Denne keto kylling pad thai har to deler, sausen og basisingrediensene. For å lage denne pad thai-sausen trenger du naturlig peanøttsmør, hakket hvitløk, soyasaus, brunt sukkererstatning, to lime, salt + pepper og xantangummi.

Xantangummi brukes til å tykne sausen og anbefales ikke å hoppe over. Hvis du ikke kan ha xantangummi, prøv å tykne oppskriften med en teskje kokosmel eller bare la den fordampe lenger.

For å lage kyllingen trenger du to kilo kyllingbryst, sesamolje, egg, rød paprika, grønn løk, peanøtter, chiliflak, hvitløkspulver og koriander.

hvordan lage keto pad thai

Å lage Keto Pad Thai

Å begynne, spiralisere din zucchininudler og sett til side. Hvis du ikke bruker zucchininudler, kan du bruke shiratakinudler og tilberede dem i henhold til pakkens instruksjoner.

Skjær deretter den røde paprikaen i tynne skiver og finhakk hvitløken. Pad thai lages vanligvis med gulrøtter, løk og paprika i tynne skiver, men av hensyn til karbohydratene holdt vi oss til kun paprika og eventuelt bønnespirer for å holde karbohydratene lave.

Del deretter kyllinglårene eller kyllingbrystet i små biter og legg i en forvarmet panne på middels varme med sesamolje. Stek i 5-10 minutter eller til kyllingbrystet er gjennomstekt og når 165 grader.

Ta kyllingen ut av pannen og tilsett paprikaen og stek i ytterligere 3-5 minutter. Tilsett zucchininudlene og smak til med salt og pepper.

Mens nudlene koker, bland sammen sausingrediensene dine for å krydre keto kylling pad thai. I en bolle kombineres peanøttsmør, hvitløk, soyasaus/kokosnøttaminosyrer, limejuice, og server til sausen. Hvis du ikke har kokosnøttaminos, kan soyasaus brukes, men vær oppmerksom på gluten og karbohydrater.

Skyv nå grønnsakene til siden og rør inn to egg. Hvis ønskelig, tilsett en lignende avokadoolje eller olivenolje i pannen for å forhindre at eggene setter seg fast.

Tilsett sausen i grønnsakene med kylling og xantangummi. Rør rundt og fortsett å koke i 2-5 minutter til det tykner. Ha i peanøtter og grønn løk, og server deretter varm med mungbønnespirer, ekstra grønn løk og hakkede peanøtter. Du kan også legge limejuice på toppen, eller en skvis limejuice i selve pad thai-oppskriften.

Lagring av Keto Pad Thai

Dette er en veldig god pad thai-oppskrift som når den lages fersk smaker som den kan godt være fra en thairestaurant. Men i motsetning til de fleste lavkarbooppskrifter blir ikke nudlene i denne retten oppvarmet best. Smaken vil fortsatt være fantastisk neste dag, nudlene dine kan bare miste noe av teksturen.

Pad thai lages ganske enkelt, så vi anbefaler å lage den fersk, eller oppbevare rester i en tupperware-beholder i opptil en uke og bare tilberede nye nudler med hver batch.

Servering av Low Carb Pad Thai

Vi elsker å servere vår lavkarbo pad thai med grønn løk, en skvett sesamolje, knuste peanøtter, koriander og fersk lime. Bytt gjerne på toppingene for å fremheve favorittsmakene dine i retten.

Hva du skal servere med Keto Pad Thai

Denne low carb pad thai er en showstopper helt alene, men par denne steken med tradisjonelle nudler og du har en vinner. Men hva gjør du på keto når en nuddelrett ikke er et alternativ? Du gjør det til en!

Keto nudler er rikelig i dag og er superenkle å tilberede. Prøv lavkarbo squashnudler, mirakelnudler (aka shirataki nudler) eller soyabønnenudler. Alle disse er gode keto-vennlige alternativer.

En annen flott kombinasjon er ristede grønnsaker eller blomkålris kokt over middels høy varme for å brune den litt. Begge disse alternativene vil suge opp sausingrediensene godt slik at du får hele smaksopplevelsen.

Keto pad thai kyllingnudler

Flere asiatiske Keto-oppskrifter

Vi elsker asiatiske oppskrifter. Alt fra bønnespirer og grønn løk, til tamarindpasta og soyasaus. Dette har ført til at vi har laget tonnevis av nye asiatisk-inspirerte retter for å nyte mangfoldet av smaker og blandinger. Noen av våre favoritt glutenfrie enkle keto-oppskrifter er:

 • Blomkålstekt ris – Blomkålris er en fantastisk erstatning for vanlig ris. Når den stekes suger den opp all den tilberedte sausen og blander seg perfekt med sammenpisket egg. I tillegg kan du legge til kyllinglår for et mer komplett måltid.
 • Eggrull i bolle– Eggrull i bolle i den nest beste retten for en lavkarbo livsstil. Enten du liker en stor eller liten bolle, kan du forvente lett brunet kål og svinekjøtt som holder seg saftig og smakfullt gjennom hele retten. I tillegg, akkurat som easy pad thai, er disse sunne oppskriftene superraske og enkle å tilpasse.
 • Keto Teriyaki-kylling – Vi elsker absolutt pad thai, men vi elsker også denne keto-teriyaki-kyllingen laget med kyllingbryst og brunt sukkererstatning, så den smaker som den virkelige varen.
 • Søt og sur svinekjøtt – Hvem elsker ikke saftig svinekjøtt smurt i sursøt saus etter å ha blitt stekt til sprø perfeksjon.

Veggienudler som zucchininudler er det perfekte tillegget til thaimat, slik at du kan nyte alle favorittene dine uten ekstra karbohydrater.

Keto Pad Thai

Selv om denne keto chicken pad thai kanskje ikke bruker de samme risnudlene som tradisjonell pad thai, gjør det den ikke mindre deilig. Nyt denne keto pad thai-oppskriften med dine egne personlige tillegg og variasjoner.

Vår keto pad thai-saus vil garantert imponere selv de mest fancy kulinariske genier. Den gir den søte, salte umami-smaken du ser etter i en rett, samtidig som den balanserer en kremet tekstur med knasende, hakkede peanøtter som en aksent.

keto kylling pad thai

Søk «Ketoconnect – Keto Pad Thai«På MyFitnessPal.com. Netto karbohydrater kan reduseres ved å utelate eller erstatte noen av grønnsakene

lavkarbo Keto pad thai

 

 

 

Keto Pad Thai

Denne Keto Pad Thai smaker like godt som den karbofylte originalen, og du vil elske hvor lett den er å kaste sammen.

 

Bruksanvisning:

 • Tøm Shirataki nudler og varm i en panne på middels høy varme i 10 minutter. Sette til side.

 • Skjær gulrot, paprika og løk i tynne skiver. Sette til side.

 • Skjær opp kyllinglår i lange biter som grønnsakene. Varm kokosolje i en panne og stek kyllingen helt gjennom.

 • Legg grønnsaker i skiver til kyllingen og varm gjennom i 3-5 minutter. Tilsett egg og rør sammen med kylling og grønnsaker.

 • Tilsett nudler til kyllingen og grønnsakene.

 • Bland alle ingrediensene i sausen og hell over nudelblandingen.

 • Bland godt. sleng i peanøtter og grønn løk. Server varm og nyt!

Ernæringsfakta

Keto Pad Thai

Mengde per porsjon

Kalorier 289
Kalorier fra fett 221

% Daglig verdi*

fett 24,5g 38%

Karbohydrater 13,5g 5%

Fiber 5g 20%

Protein 17,5g 35%

* Prosent daglige verdier er basert på en diett med 2000 kalorier.

 Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *