Keto pannekakegryte over natten

  • By: Jan Helge
  • Date: januar 7, 2023
  • Time to read: 4 min.

Sharing is caring!

Hvis du trodde du måtte gi opp favorittmaten din da du startet keto-dietten, tenk om igjen!

Du kan fortsatt nyte alle favorittmatene dine, men uten karbohydrater og helt uten skyldfølelse.

Min Keto Overnight Pancake Casserole er perfekt for en travel morgen eller når du vil lage en spesiell frokost for familie og venner.

Og mens det er keto, vil alle familiemedlemmer og venner som ikke er keto også bli begeistret.

Kan drysses på gryte smeltet smør, friske bær, eller din favoritt keto sirup for en deilig frokost som vil føles som velvære, men som faktisk er bra for deg. Men det er også deilig alene.

hvordan jeg laget det keto

For å være ærlig kan ketobaking være litt vanskelig. Det er imidlertid ikke umulig hvis du vet hvilke ingredienser du skal bruke og hvordan du bruker dem.

Mandelmel er en stift i ketobaking. Mandelmel er det mest allsidige keto-melet og kan brukes til å lage keto-kaker, brød, kjeks, pannekaker og mer!

Mandelmel er rett og slett mandler som har blitt blanchert for å fjerne skinnet og malt til et fint pulver.

Pass imidlertid på å kjøpe mandelmel og ikke mandelmel, som er mye grovere og vil ikke gi de samme bakeresultatene.

Kokosmel er ganske enkelt tørket kokosnøtt malt til et fint pulver. Imidlertid klumper det seg lett. Dermed kan det hende du må sikte kokosmelet før du bruker.

I tillegg har kokos et høyt fiberinnhold, som gjør at den tar opp mye fuktighet. Så jeg brukte usøtet mandelmelk i oppskriften.

Kokosmel pleier å fungere best når det brukes sammen med andre keto-vennlige mel, så jeg brukte det også sammen med mandelmel.

Erythritol er min favoritt keto søtningsmiddel. Jeg synes dette er den beste sukkererstatningen for baking. Og enda bedre, den har ikke en ettersmak som andre sukkererstatninger.

Kokosolje er en flott melkefri erstatning for smør i ketobaking. Jeg foreslår imidlertid at du bruker kokosnøtt med skall, som har en mer nøytral smak og aroma. Uraffinert (eller virgin) kokosnøttolje kan overdøve frokostgryten din med kokosnøttsmak.

Usøtet mandelmelk er en flott erstatning for meieri- og soyafrie keto-meieriprodukter. Imidlertid kan usøtet kokosmelk brukes hvis du ikke har mandelmelk.

Andre Keto-frokostoppskrifter

Hvis du har lyst på flere deilige frokostoppskrifter på denne keto-nattpannekakegryten, så har jeg dekket deg!

Og hvis du vil ha enda flere søte og salte frokostoppskrifter, her er alle mine keto-frokostoppskrifter for å holde deg fornøyd hele morgenen.

eto Pannekakegryte over natten - Firkantet

skrive ut

Beskrivelse

Luftige keto-pannekaker bløtlagt over natten og bakt som en gryte. Keto pannekake versjon av brødpudding.


Ingredienser

For pannekaker:

  • 1 kopp (120 g) Mandelmel
  • 1/4 kopp (28 g) kokosmel
  • 3 spiseskjeer (36 g) erytritol
  • 1 teskje (2 g) bakepulver
  • 1/2 ts (2 g) bakepulver
  • 1/2 ts (3 g) salt
  • 3 egg, lett pisket
  • 1/2 kopp (120 ml) usøtet mandelmelk
  • 2 spiseskjeer (tretti ml) kokosolje, smeltet og avkjølt
  • Ghee eller ekstra kokosolje til matlaging

For gryten:

  • 1 kopp (240 ml) usøtet mandelmelk
  • 1 teskje (2 g) kanelpulver
  • 2 til fire spiseskjeer (24 til 48 g) erytritol etter smak
  • 2 egg, lett pisket

For innsending (valgfritt):

  • Ghee, friske bær eller keto sirup etter eget valg

bruksanvisning

  1. Kombiner pannekakeingrediensene i en stor bolle for å danne en tykk, men rennende røre. Tilsett eventuelt mandelmelk 1 ss (15 ml) om gangen til røren er rennende.
  2. Tilsett en liten mengde ghee eller kokosnøttolje i en nonstick-gryte og sett på middels varme. Hell 1/4 kopp (60 ml) av røren i pannen og stek i ca. 2 minutter til det begynner å dannes bobler. Vend forsiktig pannekaken og stek i ca. 2 minutter til, til den er gjennomstekt og gyllenbrun. Sett pannekaken til side og gjenta med resten av røren.
  3. Skjær hver pannekake i to og legg i en oljet ildfast form og sett til side.
  4. I en middels bolle, visp gryteingrediensene til de er helt kombinert. Hell bakeblandingen jevnt over pannekakene.
  5. Dekk bakebollen med plastfolie eller aluminiumsfolie og sett i kjøleskap over natten.
  6. Når du er klar, forvarm ovnen til 350 F (175 C). Fjern plastfolien eller aluminiumsfolien fra bakebollen og kast den. La gryten stå i romtemperatur mens ovnen forvarmes.
  7. Sett gryten i ovnen og stek i 25-30 minutter til gryten er gyllen og gjennomstekt.
  8. Ta gryten ut av ovnen og la hvile i ca 5 minutter før servering med smeltet smør, friske bær eller keto sirup, hvis ønskelig.

Notater

All ernæringsinformasjon er beregnet og basert på mengder per porsjon.

Netto karbohydrater per porsjon: 4 g

Mat

  • Kalorier: 313
  • Sukker: 2 g
  • Tykk: 25 g
  • Karbohydrater: 9 g
  • Fiber: 5 g
  • Protein: 14 g

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *