Keto Slow Cooker Kylling Saag

  • By: Jan Helge
  • Date: januar 7, 2023
  • Time to read: 3 min.

Sharing is caring!

Jeg elsker slow cooker-måltider fordi jeg bare kan legge alt i slow cookeren om morgenen og ha et deilig, sakte tilberedt måltid på slutten av dagen.

Og denne Keto Slow Cooker Chicken Saag er en av mine favoritter fordi den er helt deilig og bruker ingredienser jeg vanligvis har i pantryet mitt.

Jeg elsker å nyte det med en Keto Kokos «Ris» Blomkåloppskrift eller en Keto Gurkemeie «Ris» oppskrift som jeg lager i satser i helgene og bare varmer opp når jeg er klar til å nyte den i løpet av uken.

Oppskriftserstatninger og modifikasjoner

Denne Keto Slow Cooker Chicken Saag-oppskriften er helt deilig alene.

Imidlertid har du kanskje ikke alle ingrediensene for hånden eller lett tilgjengelig for deg. Og det er greit!

Det er noen få erstatninger og modifikasjoner du kan gjøre, og oppskriften vil fortsatt være deilig.

  • Det er ikke nødvendig å sautere løk og krydder før du legger dem i saktekokeren, men det gir den ferdige oppskriften en fin smaksdybde.
  • I stedet for kyllinglår kan ben- og skinnfrie kyllingbryst brukes. Hvis du bruker utbenede kyllinglår eller bryster, fjern og kast beinet etter å ha kuttet det i biter.
  • Og hvis du ikke har lyst til å rive kyllingen i stykker etter at den er tilberedt, kutt kyllingen i passe store biter før du legger den i saktekokeren. Deretter, når koketiden er ute, tilsetter du bare spinaten i saktekokeren og lar den småkoke til spinaten visner og sausen reduseres etter din smak.
  • Du kan også bruke en blanding av kyllingbryst og kyllinglår. Og ikke vær redd for å bruke enda mer enn 450 g kylling hvis du trenger rester i noen dager.
  • Frossen kylling bør ikke brukes i en slow cooker. Sørg for å tine kyllingen før du legger den i saktekokeren.
  • Du kan bruke frossen spinat i stedet for fersk. Pass på å tine spinaten og klem ut overflødig væske før du tilsetter den i saktekokeren.
  • Du kan bruke en boks på 240 ml tomatsaus til å lage 1 kopp.
  • Du kan bruke 1 ts granulert hvitløk eller 3/4 ts hvitløkspulver i stedet for hvitløksfedd og 1 ts ingefærpulver i stedet for fersk ingefær.
  • Du kan bruke grønnsaksbuljong i stedet for kyllingbuljong.

Andre Keto-oppskrifter inspirert av India

Og hvis denne Keto Slow Cooker Chicken Saag-oppskriften har vekket ditt sug etter nye keto-indiske oppskrifter, så har vi dekket deg.

Her er bare noen få oppskrifter du kan prøve i dag:

Og hvis du vil ha enda flere keto-inspirerte oppskrifter, her er 23 smakfulle, lavkarbo-indiske keto-oppskrifter for å friste smaksløkene dine.

Keto Slow Cooker Kylling Saag-firkant

skrive ut

Ingredienser

  • Olivenolje til steking (valgfritt)
  • en middels bue (4 oz eller 110 g), tynt kuttet
  • 2 hvitløksfedd, skrelt og finhakket
  • 1 spiseskje (5 g) fersk ingefær, skrelt og finhakket
  • 1 spiseskje (7 g) Garam masala
  • 1 spiseskje (6 g) gurkemeie
  • 1 teskje (2 g) spisskummen pulver
  • 1 teskje (2 g) chilipulver (eller etter smak)
  • 1 kopp (240 ml) tomatsaus
  • en (13,5 oz eller 398 ml) boks med usøtet kokosmelk
  • 1 kopp (240 ml) kyllingbuljong
  • en 450 g benfrie, skinnfrie kyllinglår (tines hvis de er frosne)
  • 3 kopper (90 g) fersk spinat
  • Salt og pepper etter smak
  • 2 spiseskjeer (2 g) hakket fersk koriander til pynt

bruksanvisning

  1. Hvis ønskelig, tilsett en dråpe olivenolje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett løk, hvitløk og fersk ingefær i saktekokeren eller stekepannen og fres i 3 minutter. Tilsett garam masala, gurkemeie, spisskummen og valgfritt chilipulver i pannen og stek i 2 minutter til. Tilsett blandingen i saktekokeren.
  2. Tilsett tomatsaus, kokosmelk og kyllingbuljong i saktekokeren og bland godt. Legg kyllinglårene i saktekokeren og hell over sausen.
  3. Dekk saktekokeren med lokk og kok på høy effekt i 4 timer eller på lav varme i 8 timer.
  4. Etter tilberedning fjerner du kyllinglårene fra slow cookeren og skjærer i små biter med to gafler. Ha den hakkede kyllingen tilbake i saktekokeren. Tilsett fersk spinat og fortsett å koke i ytterligere 20 minutter til spinaten er visnet.
  5. Ta eventuelt av lokket og skru på saktekokeren til maksimal effekt og la sausen småkoke til den er redusert etter smak. Tilsett salt og pepper etter smak.
  6. Server saag alene eller med Keto hvit blomkål «ris» og pynt med hakket fersk koriander om du vil.

Notater

All ernæringsinformasjon er beregnet og basert på mengder per porsjon.

Netto karbohydrater per porsjon: 7 g

Mat

  • Serveringsstørrelse: ¼ oppskrift
  • Kalorier: 314
  • Sukker: 4 g
  • Tykk: 21 g
  • Karbohydrater: 10 g
  • Fiber: 3 g
  • Protein: 22 g

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *