Du trenger ikke å gi opp favorittmaten din på en keto-diett, og denne Keto søtpotetgryten beviser det.
Du får smaken av din favoritt søtpotetgryte, men uten karbohydrater.
Og hva som er enda bedre, alle ingrediensene er lett tilgjengelig i de fleste dagligvarebutikker og nettbutikker. På denne måten trenger du ikke å bekymre deg for å kjøpe vanskelige ingredienser som koster en liten formue.
Og nevnte jeg at selv ikke-keto-familiemedlemmer vil elske denne oppskriften?
hvordan jeg laget det keto
Søtpoteter er ikke keto på grunn av deres relativt høye netto karbohydrater. Så for å få søtpotetsmaken uten karbohydrater, måtte jeg være litt kreativ, og jeg er veldig fornøyd med resultatene.
Jeg har brukt en kombinasjon av gresskar og blomkål som mine viktigste søtpoteterstatninger, og kombinasjonen er perfekt.
Og hvis du har tid, kan du riste gresskaret i stedet for å dampe det for en enda fyldigere smak. Bare sleng dem i litt avokadoolje og stek dem i ovnen ved 400 F (200 C) i ca 30-35 minutter til de er myke.
Jeg tilsatte deretter granulært erytritol for å blidgjøre retten og gi gresskaret og blomkålen en søtere søtpotetaktig smak. Du kan selvfølgelig alltid justere sødmen etter eget ønske.
For å holde oppskriften melkefri brukte jeg usøtet mandelmelk til å blande søtpotet og blomkål. Imidlertid kan usøtet kokosmelk brukes i stedet for mandelmelk.
Og ingen søtpotetgryte er komplett uten et sprøtt pecanfyll!
Jeg brukte en blanding av knuste pekannøtter, granulert erytritol for sødme, og en kombinasjon av kanel og muskatnøtt for å gi retten en tradisjonell feriesmak. Men hvis du ikke har muskatnøtt, kan du la den stå eller bruke gresskarpaikrydder i stedet.
Andre oppskrifter på keto-ferietilbehør
Og hvis du vil nyte andre oppskrifter på keto-ferietilbehør, så har du kommet til rett sted! Her er bare noen av tingene du kan glede deg over denne høytiden:
Og hvis du vil ha enda flere ferieoppskriftsideer, ta en titt på mine favoritt Thanksgiving keto-oppskrifter – din komplette middagsplan!
Men ingen feriemåltid er komplett uten noen få desserter, og min Keto Pumpkin Pie-oppskrift, Keto Mini Chocolate Pumpkin Pie og Keto Peanut Pie-oppskrift er den perfekte avslutningen på ethvert feriemåltid!
skrive ut
Beskrivelse
En deilig søtpotetgryte laget med gresskar og blomkål og toppet med kanel og pekannøtter!
Ingredienser
- 2 ½ kopper (12 oz eller 350 g) gresskar i terninger
- 1/2 blomkålhode (11 oz eller 300 g), delt inn i små blomsterstander
- 1/4 kopp (48 g) granulært erytritol
- 1 teskje (2 g) kanelpulver
- 1/2 ts (1 g) hakket muskatnøtt
- 2 spiseskjeer (tretti ml) usøtet mandelmelk (eller mer om nødvendig)
- 1 teskje (5 ml) vaniljeekstrakt
For pecan fyllet:
- 1/4 kopp (38 g) hakket pecan
- 2 spiseskjeer (24 g) granulært erytritol
- 1/2 ts (1 g) kanelpulver
- 1/2 ts (1 g) hakket muskatnøtt
bruksanvisning
- Forvarm ovnen til 350 F (175 C). Smør en middels stor ildfast form og sett til side.
- I en liten bolle blander du hakkede pekannøtter med granulert erytritol, kanel og muskatnøtt. Sett til side til den skal brukes.
- Legg gresskar og blomkål i en stor kjele med 1,25 cm vann. Kok opp vannet, dekk til og damp i 10-15 minutter til grønnsakene er møre. Tøm godt. (Alternativt kan du bruke en mikrobølgeovn eller saktekoker for å dampe grønnsaker.)
- Ha de dampede grønnsakene, granulert erytritol, kanel, muskatnøtt, mandelmelk og vaniljeekstrakt i en foodprosessor eller blender og kjør til en jevn masse. Hvis blandingen er for tykk, tilsett mandelmelk 1 ss (15 ml) om gangen til ønsket konsistens er nådd.
- Hell gresskar- og nøtteblandingen i den tilberedte bakebollen og dryss jevnt med pecanfyllet.
- Sett bakebollen i ovnen og stek i 20-30 minutter til den er gyldenbrun.
- Ta kasserollen ut av ovnen og la den avkjøles i noen minutter før servering.
Notater
All ernæringsinformasjon er beregnet og basert på mengder per porsjon.
Netto karbohydrater per porsjon: 7 g
Mat
- Serveringsstørrelse: 1/6 oppskrift
- Kalorier: 79
- Sukker: 3 g
- Tykk: 3 g
- Karbohydrater: 10 g
- Fiber: 3 g
- Protein: 2 g