Keto Sunny Breakfast gryteoppskrift

  • By: Jan Helge
  • Date: januar 7, 2023
  • Time to read: 3 min.

Jeg elsker egg og jeg kan enkelt spise dem hver eneste dag. Men i mange år unngikk jeg å spise hele egg og spiste kun eggehviter da det ble ansett som sunnere.

Feil! Heldigvis vet vi nå at eggeplommer er enda mer næringsrike enn eggehviter. Dermed er det helt greit å spise hele egg, ikke bare eggehviter.

Spis hele egget

  • Egg har ingen karbohydrater, så de er et godt valg for de som er på keto-diett.
  • Hvert egg inneholder 6 gram høykvalitetsprotein for å holde deg mett gjennom dagen.
  • Eggeplommer er en flott kilde kolinsom er et essensielt næringsstoff som påvirker hjernens utvikling, muskelbevegelse, leverfunksjon og mer.
  • Egg er rike på antioksidanter lutein og zeaxanthinsom bidrar til å redusere risikoen for grå stær og makuladegenerasjon.

morsomt faktum

For å finne ut om et egg er for gammelt til å spise, legg det i en kopp romtemperatur vann. Hvis egget flyter, er det mest sannsynlig gammelt og bør kastes. Men hvis egget forblir i bunnen av koppen, er det sannsynligvis ferskt og spiselig.

Selvfølgelig, hvis du er i tvil, bør du spille det trygt og nekte egget.

Hvordan endre oppskriften

My Sunshine Breakfast Casserole er enkel å modifisere med proteinene og de ketovennlige grønnsakene du har i kjøleskapet og pantryet.

I stedet for italiensk pølse kan frokostpølse eller hvilken som helst kjøttdeig brukes. Bare pass på å tilsette ca 1 ss (6 g) italiensk krydder hvis du bruker kjøttdeig i stedet for italiensk pølse i oppskriften.

Frossen brokkoli er flott å bruke i stedet for fersk brokkoli. Det er bare å varme opp brokkolien i henhold til pakkens anvisning og renne godt av, da frossen brokkoli holder på mye fuktighet.

Blomkål er en flott erstatning for brokkoli. Frossen blomkål funker også! Som med frossen brokkoli, varm opp frossen blomkål i henhold til pakkens anvisninger og renne godt av.

Enhver farget pepper kan brukes i stedet for rød paprika. Imidlertid har grønn paprika en sterkere smak enn rød paprika.

Liker du ikke paprika? Hakket asparges eller grønne bønner kan brukes i stedet.

Du kan til og med gjøre om oppskriften til eggemuffins i stedet for en gryte. Bare bruk en godt smurt 12-kopps muffinsform og stek ved 180 C i 25-30 minutter eller til eggene er ferdige.

Selvfølgelig kan du alltid bake frokostgryten din og kutte den i individuelle porsjoner før frysing. Sørg for å pakke hver del godt inn i plastfolie eller aluminiumsfolie før du legger den i fryseren.

For å varme opp en frokostgryte, fjern plastfolien eller aluminiumsfolien fra gryten. Plasser på et mikrobølgeovnsikkert sted og dekk løst med papirhåndklær. Mikrobølgeovn i trinn på 30 sekunder til gryten er varm etter din smak.

Enda flere frokostgryteoppskrifter å nyte

Får du ikke nok av gryteretter til frokost? Her er enda flere deilige keto-frokostgryter for deg.

skrive ut

Beskrivelse

Denne solfylte frokostgryten er fullpakket med næringsrike ingredienser og er enkel å lage over helgen.


Ingredienser

225 g italiensk pølse

1/2 hode brokkoli (8 oz eller 225 g), kuttet i små buketter

1/2 middels rød paprika (2 oz eller 60 g), i terninger

8 mellomstore egg, pisket

1 ss gurkemeie (6 g)

1/3 kopp (80 ml) filtrert vann

Olivenolje, til matlaging

Salt og pepper etter smak


bruksanvisning

  1. Forvarm ovnen til 350 F (180 C). Smør en ildfast form med olivenolje og sett til side.
  2. Varm en dråpe olivenolje i en panne på middels varme. Tilsett den italienske pølsen i gryten og stek i 5 minutter, del den opp i mindre biter med en tresleiv.
  3. Tilsett brokkoli og paprika i pannen og stek i ytterligere 5 minutter. Tilsett salt og pepper etter smak.
  4. I mellomtiden blander du egg, vann og gurkemeie i en stor bolle.
  5. Fordel pølseblandingen jevnt i bakebollen. Hell eggeblandingen over grønnsakene, rør blandingen forsiktig med en skje.
  6. Sett bakebollen i ovnen og stek i 20-25 minutter til eggene er brune og brune.
  7. Ta fatet ut av ovnen og server umiddelbart.

Notater

All ernæringsinformasjon er beregnet og basert på mengder per porsjon.

Netto karbohydrater per porsjon: 3g

Mat

  • Serveringsstørrelse: ¼ oppskrift
  • Kalorier: 333
  • Sukker: 2 g
  • Tykk: 23 g
  • Karbohydrater: 5 g
  • Fiber: 2 g
  • Protein: 20 g

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *