Savner du å reise rundt i verden? Hva med en tur til Tyrkia eller Balkan?
Det er det, ingen reisebilletter trengs, møt eller gjenintroduser keto-versjonen av den søte frityrstekte desserten vår bestemor ville ha bakt uansett hvis de var av Balkan eller tyrkisk opprinnelse.
Når vi snakker om tulumba eller tulumba, snakker vi i bunn og grunn om stekt deig toppet med sirup. For deg har vi laget et glutenfritt, hvetefritt, sukkerfritt og veldig lavkarboalternativ.
Keto tulumba, her er vi!
Hvilke ingredienser trengs for å lage keto tulumba?
Ingrediensene til keto tulumba er stort sett det du allerede har i pantryet ditt hvis du baker keto ofte.
I alle fall, for konsistensen til deigen, legger vi til xantangummi og psylliumskallpulver. Jeg ville ikke nektet dem hvis jeg ville vise meg frem for venner fra Midtøsten eller Balkan.
Så her er listen over ingredienser for tulumba:
- ¾ kopp mandelmel
- ¼ kopp kokosmel
- 1 ss psyllium husk pulver
- 1 ts xantangummi
- 2 oz smør
- 2,5 kopper vann
- 1 kopp + 2 ss søtningsmiddel
- 3 egg
- 2 sitronskiver
- frityrolje.
Når det gjelder søtningsmiddelet, elsker vi å bruke munkefrukten erythritol-blandingen, men for de av dere som ikke liker smaken av erythritol, er allulose et flott alternativ.
Utstyr du trenger
Blandebollen er på ingen måte obligatorisk, vi bør ikke engang nevne det.
Gryten trengs fordi vi lager en slags keto-versjon av choux-deig. Hva med dette!
I tillegg trenger du en sprøytepose med stjernespiss. Har du en tulumba pipe? Fortell oss om det!
Hvordan lage keto tulumba
- Sikt og bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
- Ta en kjele og bland vann, olje og to spiseskjeer søtningsmiddel. La det småkoke til smøret er helt smeltet.
- Fjern kjelen fra varmen og tilsett tørr blanding. Bland til deigen kommer sammen.
- Kok nå deigen over lav varme, elt den mot bunnen og sidene av pannen til den begynner å henge bak veggene.
- Sett deigen til avkjøling i 5 minutter.
- Tilsett egg, ett om gangen. Pisk godt etter hver tilsetning.
- Når eggene er ferdig blandet, fyll et tulumba-rør (eller en sprøytepose med en stjernespiss) og klem ut ca 2 tommer deig. Skjær av enden av deigen med en skarp kniv.
- Fortsett å klemme ut til du har nok biter til å passe inn i pannen med varm frityrolje.
- Stek tulumbaen i 2-3 minutter eller til den er gyldenbrun.
- Tilbered «agdu» eller sirup: tilbered resten av vannet med sitronskiver og søtningsmiddel – la trekke i 5 minutter.
- Hell sirupen over tulumbaen og la dem trekke i sirupen.
- Server etter eget ønske.
Merk:
Tulumba serveres vanligvis kald. Det kan være lurt å la dem trekke i sirupen over natten.
Keto Tulumba
Ingredienser
Forhindre at skjermen blir mørkere
bruksanvisning
-
I en bolle kombinerer du siktet mandelmel, kokosmel, psylliumskallpulver og xantangummi.
-
Kombiner 1 kopp vann, olje og 2 ss søtningsmiddel i en kjele. Kok til smøret smelter.
-
Fjern blandingen fra varmen og rør inn den tørre blandingen. Rør med en gummispatel for å samle deigen.
-
Stek på lav varme og elt bunnen og sidene av pannen til deigen begynner å henge bak veggene.
-
Sett deigen til avkjøling i 5 minutter.
-
Tilsett egg, ett om gangen, pisk godt etter hver tilsetning.
-
Når eggene er helt blandet, fyll et tulumba-rør (eller en sprøytepose med en stjerneformet spiss) med røre.
-
Varm 2 tommer olje i en panne til 350 ° F.
-
Klem tulumba-deigen gjennom et rør eller en rørformet pose med en stjerneformet dyse og ekstruder ca 2 tommer deig. Skjær av enden av deigen med en skarp kniv.
-
Fortsett å klemme til det er 5 eller 6 tulumbas igjen i pannen, avhengig av størrelsen.
-
Stek i 2-3 minutter eller til de er gyldenbrune.
-
Tilbered «agdu» eller sirup: kok sitronskivene og søtningsmiddelet i det resterende vannet og la det trekke i 5 minutter.
-
Hell sirupen over tulumbaen og la den trekke helt inn.
-
Server etter eget ønske. Noen sier at tulumba bør serveres kald.
Ernæring
Kalorier: 69kcalKarbohydrater: 2.7GProtein: 2.1GTykk: 5.7GMettet fett: 2.6GNatrium: 36mgFiber: 1.6GSukker: 0,1GNET karbohydrater: 1.1G
Den ernæringsmessige verdien
Keto Tulumba
Mengde per porsjon
kalorier 69
kalorier fra fett 51
% Daglig verdi*
Tykk 5,7 g9 %
Mettet fett 2,6 gseksten%
natrium 36 mg2 %
Karbohydrater 2,7 gen%
Fiber 1,6 g7 %
Sukker 0,1 g0 %
protein 2,1 g4 %
netto karbohydrater 1,1 g
*Prosent daglig verdi er basert på en diett på 2000 kalorier.