Keto umami burger oppskrift

 • By: Jan Helge
 • Date: januar 7, 2023
 • Time to read: 4 min.

Sharing is caring!

Jeg vet ikke med deg, men jeg elsker en god burger. Og det er den perfekte burgeren når du har lyst på en fyldig, kjøttfull burger.

Gurkemeie og kokosnøttaminosyrer gir disse burgerne en ekstra dybde av kjøttaktig smak kalt umami.

Hvis du aldri har hørt om umami, la meg kort forklare hva det er. Det blir ofte referert til som den 5. smaken (sammen med søtt, surt, salt og bittert). Den rike og nesten jordaktige smaken av sopp, grønn te og hasselnøtter er umami.

Og når du vil ha en solid burger, er umami veien å gå!

Tips for å lage den perfekte burgeren

For å være ærlig, tok det meg år å finne ut hvordan jeg skulle lage den PERFEKTE burgeren. De var alltid enten overcooked eller undercooked! Men gjennom prøving og feiling, her er tipsene jeg har lært for å lage burgere til absolutt perfeksjon.

 • For saftige burgere velger du kjøtt med et fettinnhold på ca 20 %. Alt kjøtt med et forhold mellom kjøtt og fett på mindre enn 80/20 vil gjøre burgerne dine for tørre.
 • Arbeid med kjøttet så lite som mulig for å blande krydderne. Hvis du steker kjøttet for mye, blir det seigt og fettet vil ikke smelte før burgeren din er tilberedt.
 • Lag hamburgerkaker ca 2,5 cm tykke. Alt som er tynnere vil sannsynligvis overkokes for raskt, og alt tykkere vil sannsynligvis bli for forkullet på utsiden før det er tilberedt slik du liker det på innsiden.
 • Kok hamburgere på middels varme. Enten du bruker en stekepanne eller en grill, er 190 C (375 F) ideell for tilberedning av burgere.
 • Forvarm pannen eller grillen før du legger burgerne på den. Du skal høre et behagelig sus når kjøttet berører pannen eller grillen.
 • Trykk aldri ned kotelettene med en slikkepott under tilberedning. Dette frigjør juice, som tørker ut burgerne dine.
 • Vend hamburgere bare én gang under tilberedningen. For fersk (ikke frossen) 80/20 kjøttdeig, stek ca 3 minutter per side for medium, 4 minutter per side for medium og 5 minutter per side for full.
 • Bruk et kjøtttermometer for å vite når burgerne dine er tilberedt etter din smak. Kjernetemperaturen til kjøttdeig burgere er rundt 130–135 F (55–57 °C) medium, 140–145 F (60–63 °C) medium, 150–155 F (65–68 °C) medium. middels sjelden . , og 160 – 165 F (71 – 74 C) for godt utført.
 • La burgeren hvile. La det stå i ca. 5 minutter før innstilling slik at all saften blir omfordelt. Tar du den første biten for tidlig, vil all saften renne ut og resten av burgeren tørker ut.

Ekstra pålegg for burgere

Min umami-burgeroppskrift er deilig alene, men du kan legge til salat, tomater, løk eller andre keto-grønnsaker du liker.

Sautert løk og sopp er en fin måte å gi burgeren din enda mer umamismak.

Ikke glem å krydre burgeren din med vår Keto Burger Sauce, Keto Tomato Ketchup eller Keto Mayo.

Du kan til og med legge til en skive eller to med melkefri «ost». Min Keto blomkålost smaker akkurat som å legge en skive amerikansk ost til burgeren din.

Du kan alltid spise burgeren din med kniv og gaffel. Men hvis du har lyst på en bolle for å nyte burgeren din, prøv mine sesamboller som du finner i min Sesambolle Keto Burger-oppskrift.

skrive ut

Beskrivelse

Kjøttburgere med noe spesielt takket være tilsetning av gurkemeie og kokosnøttaminosyrer.


Ingredienser

1 pund kjøttdeig (450 g)

½ middels rødløk (2 oz eller 55 g), veldig finhakket eller revet

1 ss glutenfri tamari- eller kokosnøttaminosaus (15 ml)

1 ss gurkemeie (6 g)

1 ts sennep (5 ml)

½ en teskje hvitløkspulver (2 g)

1 middels egg, pisket

Salt og pepper etter smak

Ytterligere innsendingsideer:

keto bolle (god oppskrift)

Gurkemeiedressing/saus (oppskrift)

salatblader

skivet tomat

Skiver rødløk


bruksanvisning

 1. I en stor bolle blander du ingrediensene til de er helt kombinert. Form blandingen til 4 store eller 6 små bøffer. (Om ønskelig, pakk patties inn i folie eller matfilm og frys for å koke senere.)
 2. Bland alle ingrediensene i en bolle og smak til. Elt blandingen i et minutt eller to med hendene til kjøttet er mørt.
 3. Varm en grill eller stekepanne til middels varme. Plasser karbonadene på den forvarmede grillen eller pannen og stek i 3-5 minutter. Bruk en stor slikkepott, snu hver burger og kok ytterligere 3-5 minutter til ønsket ferdighet, totalt ca. 6 minutter for medium og 10 minutter for full. Tilsett salt og pepper etter smak.
 4. Server burgere med eller uten bolle, med gurkemeiesaus, salat, tomat og løk hvis du vil.

Notater

All ernæringsinformasjon er beregnet og basert på mengder per porsjon.

Netto karbohydrater per porsjon: 2 g

Mat

 • Serveringsstørrelse: 1 kvart pund
 • Kalorier: 330
 • Sukker: 1 g
 • Tykk: 25 g
 • Karbohydrater: 3 g
 • Fiber: 1 g
 • Protein: 21 g

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *