Keto Zucchini-gryte til frokost

  • By: Jan Helge
  • Date: august 10, 2022
  • Time to read: 5 min.

Sharing is caring!

Dette innlegget kan inneholde Amazon eller andre tilknyttede lenker. Som Amazon-tilknyttet selskap tjener jeg på kvalifiserende kjøp.

Denne deilige keto-frokostgryten er laget med pølse, egg og ost, pluss strimlet zucchini. Lag det på forhånd for en brunsj eller lett takeaway. Det er til og med flott til middag!

Alle elsker en god gryte til frokost. Jeg mener hva er ikke å elske? Pølse, egg og ost blandes sammen og bakes til en enkel rett i en panne. Den er perfekt for brunsj, ferier og familiesammenkomster.

Men mange av disse blandingene er ikke akkurat keto-vennlige. De inneholder ofte hash browns, brød eller hermetiske kjeks for å gi dem mer struktur. Selv om de kan være milde, er de ikke alltid det sunneste alternativet.

Jeg laget denne keto-frokostgryten for mange år siden, slik at den enkelt kan tilberedes på forhånd. Det ble en umiddelbar hit hos familien min og har prydet bordet vårt utallige ganger. Dette er et deilig, solid måltid som virkelig metter deg.

For flere smakfulle frokostideer, prøv mine Keto Breakfast Pizza eller Denver Omelette Muffins.

En skive keto-gryte på en hvit tallerken på toppen av en oransjerutete serviett.

Hvorfor du vil elske denne oppskriften

I stedet for stivelsesholdig brød eller poteter, bruker denne keto-frokostgryten strimlet zucchini og kokosmel. Zucchini tilfører fuktighet og næring, mens mel tilfører struktur og fiber.

Og det er latterlig enkelt å gjøre! I motsetning til mange keto-courgetteoppskrifter, trenger du ikke salte og tømme zucchinien. Bare riv den og tilsett den direkte i deigen.

Smakene blander seg så vakkert. Jeg liker å bruke pølse som har litt varme, som varm italiensk. Men mykere frokostpølse er også fint, og du kan tilsette noen røde pepperflak hvis du føler deg krydret!

Og denne gryten er den perfekte frokosten på forhånd. Den varmer vakkert opp slik at du kan lage den på én dag og nyte den hele uken. Eller du kan fryse hele partiet og varme det opp igjen når du trenger det.

Ingredienser du trenger

Bilde av ingrediensene til en keto-frokostgryte fra topp til bunn.
  • Bulk pølse: Mens frokostpølse kan virke som en bedre keto-frokostgryte, foretrekker jeg varm italiensk pølse. Jeg synes smaken blir litt bedre. Du kan også bruke kyllingpølser om du vil. Hvis du bare finner flettepølse, fjerner du bare tarmene før tilberedning.
  • egg: Det ville ikke vært en frokostgryte uten masse egg!
  • kremfløte: Krem gir rikdom og smak, og gjør også gryten litt oppblåst.
  • Hvitløk: Litt frisk hakket hvitløk gir en flott smak.
  • Squash: I motsetning til mange oppskrifter, trenger du ikke salte eller tømme squashen. Bare rør det rett inn i blandingen!
  • kokosmel: Det gir keto-grytestrukturen og gjør den mer tilfredsstillende.
  • cheddarost: Jeg liker å bruke skarp cheddar her for ekstra smak. Men du kan bruke hvilken som helst ost du liker, inkludert mozzarella eller pepperjack.
  • Pantry stifter: Bakepulver, salt, pepper, røde pepperflak.

Trinnvise instruksjoner

En collage av 4 bilder som viser hvordan du lager en enkel Keto-frokostgryte.

1. Brun pølsen: Legg pølse i en stor panne og stek på middels varme til den ikke lenger er rosa.

2. Forbered deigen: Bland egg, fløte, hvitløk og revet zucchini i en bolle. Tilsett kokosmel, bakepulver, salt, pepper og røde pepperflak til det er godt kombinert, tilsett deretter pølse.

3. Dryss over ost: Hell røren i en 9″ x 13″ glass eller keramisk ildfast form. Dryss jevnt med revet ost.

4. Stek til de er gyldenbrune: Stek keto-frokostgryten til osten er smeltet, toppen er gyllenbrun og midten er gjennomstekt. La hvile 10 minutter før servering.

Ovenfra og ned bilde av en Keto-frokostgryte i en hvit ildfast form på en stripete serviett.

Eksperttips og vanlige spørsmål

Bakevarer: For denne oppskriften, bruk en bakebolle i glass eller keramikk og pass på å olje den godt slik at skivene kan skille seg fint.

melalternativer: Hvis du foretrekker å bruke mandelmel, trenger du 1 ½ kopper i stedet for kokosmel.

Meierifritt alternativ: Bruk kokosmelk i stedet for fløte og slipp enten ostetoppingen eller bruk ostebiter med lite fett.

Frysing og oppvarming: Oppbevar keto-frokostgryten din i en ildfast form og pakk den godt inn for å unngå frostskader. La den deretter tine helt før du varmer den i en 300ºF ovn i 20-30 minutter.

Et stykke squash-frokostgryte på en hvit tallerken med en gaffel fjernet fra den.
Hvor mange karbohydrater er det i egggryte?

Denne keto-frokostgryten inneholder 6,8 g karbohydrater og 2,8 g kostfiber per porsjon. Dette betyr at hver tilfredsstillende porsjon inneholder 4 g netto karbohydrater.

Hvor lenge kan du fryse en frokostgryte?

Keto-frokostpannen kan fryses i opptil 3 måneder hvis den pakkes tett inn.

Hvordan vet du når frokostgryten din er klar?

Se at toppen er gyllenbrun og fast å ta på. Hvis du stikker en tannpirker eller spyd inn i midten av gryten, skal den komme ren eller med smuler på.

Et stykke Keto-frokostgryte på en hvit tallerken med agurker og bær.

Keto frokostgryteoppskrift

Denne deilige keto-frokostgryten er laget med pølse, egg og ost, pluss strimlet zucchini. Lag det på forhånd for en brunsj eller lett takeaway. Det er til og med flott til middag!

Vi vil: Frokost

Kjøkken: amerikansk

Nøkkelord: bakverk til frokost, keto-gryte til frokost

Forberedelsestid: ti minutter

Tid for forberedelse: femti minutter

Total tid: en time ti minutter

Porsjoner: 9 porsjoner

Kalorier: 342kcal

Ingredienser

  • en lb. voluminøs italiensk pølse eller pølse til frokost
  • ti stor egg romtemperatur
  • ½ en kopp kremfløte
  • fire nellik hvitløk kjøttdeig
  • en lb. squash grovt revet
  • ½ en kopp kokosmel
  • 2 teskje bakepulver
  • en teskje salt
  • ½ teskje pepper
  • ½ teskje røde pepper flak (valgfri)
  • en en kopp revet cheddarost

bruksanvisning

  • Forvarm ovnen til 350F og smør en 9×13 tommers bakebolle i glass eller keramikk.
  • I en stor panne på middels varme, kok pølsen til den er brun og gjennomstekt, og bryte opp eventuelle klumper med baksiden av en tresleiv.
  • Bland egg, fløte og hvitløk i en stor bolle. Rør inn revet zucchini (ingen grunn til å renne av vannet!).
  • Tilsett kokosmel, bakepulver, salt, pepper og røde pepperflak og bland godt til det ikke er igjen melklumper. Rør inn pølse.
  • Hell blandingen i den tilberedte bakebollen og dryss osten på toppen. Stek i 40 til 45 minutter, til de er gyldenbrune. En tester satt inn i midten skal komme ren ut.
  • Ta ut og la avkjøle 10 minutter før servering.

Notater

Oppbevaringsinstruksjoner: Oppbevar gryten i kjøleskapet, tett innpakket, i opptil 7 dager. Den kan også fryses i opptil 3 måneder.
Å varme: La gryten tine helt hvis den er frossen. Varm deretter opp igjen i en forvarmet 300ºF ovn i 20-30 minutter. Du kan også varme opp individuelle skiver i mikrobølgeovnen eller brødristeren.

Næringsinformasjon

Keto frokostgryteoppskrift

Mengde per porsjon (1 porsjon = 1/9 av oppskriften)

kalorier 342
kalorier fra fett 220

% Daglig verdi*

Tykk 24,4 g38 %

Karbohydrater 6,8 g2 %

Fiber 2,8 gelleve%

protein 19 g38 %

*Prosent daglig verdi er basert på en diett med 2000 kalorier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *