Finn ut hvordan du gjør gyrokjøtt enkelt hjemme som smaker bedre enn gatemat. Perfekt saftig, krydret og mør.
Hvis du elsker souvlaki, shawarma eller döner kebab, bør hjemmelagde gyros være neste på matlagingsprogrammet ditt!
Hva er gyrokjøtt?
Gyrokjøtt er krydret lam som tradisjonelt tilberedes på en lang vertikal grill i flere timer over svært lav varme. Den kuttes på bestilling og legges i fersk pita og er en av de mest populære gatematene i verden.
Ofte referert til som döner kebab, er kjøttet sterkt krydret og bruker fetere stykker, noe som gjør det veldig saftig og smakfullt. Smurt inn med yoghurtsaus og servert med en frisk salat, er dette ærlig talt mitt favorittmåltid.
Nå, mens tradisjonelle metoder kan kreve en grill, hopper vår versjon over den prosessen og tilberedes i ovnen. Ikke bekymre deg: den hemmelige ingrediensen gjør den supersaftig og smakfull!
Hvorfor er det sånn gyro kjøtt oppskrift vil være en familiefavoritt
- Rask og enkel. Denne oppskriften kan virke komplisert å tilberede, men for å være ærlig er den veldig enkel og krever veldig lite tid.
- Keto vennlig. Med bare 2 netto karbohydrater per porsjon, kan du nyte den på en keto-diett.
- Universell. Bruk den til mer enn bare å lage gyroskopsmørbrød; det fungerer godt i salater, wraps og mer.
- Sunn. Ingen fyllstoffer eller kjøttavskjær er nødvendig.
Det jeg elsker med denne oppskriften er smaken! Jada, gyroene du kjøper i matbutikken eller takeawayen er deilige, men du vet aldri hva som er i dem. Denne hjemmelagde versjonen bruker sunnere, renere ingredienser og smaker enda bedre!
Hva er gyrokjøtt laget av??
Ingen vanskelige å finne eller spesielle ingredienser er nødvendig. Du finner alt i din lokale matbutikk (eller i krydderhyllen!). Her er det du trenger:
- Hakket lammekjøtt. Saftigere enn kjøttdeig og mye mer smakfull.
- Løk og hvitløk. Det må være ingredienser til et tradisjonelt gyroskop.
- Krydderier. Oregano, merian, rosmarin og timian.
- Salt og pepper. Smak.
Hvordan gjøre det
Som vi sa, er det enkelt og raskt å lage gyroskoper, så her er en enkel trinnvis prosess:
Trinn 1 – Lag lammegyrokjøtt
Ta en stor bolle, tilsett løk, lam, hvitløk, oregano, timian, rosmarin, salt og pepper, bland godt med hendene og sett i kjøleskap i 1-2 timer for å gi kjøttet en velsmakende smak.
Trinn 2 – Bearbeid blandingen
Puls kjøttblandingen i en foodprosessor i ca 1 minutt. Ha over i en ildfast form og trykk forsiktig for å fjerne luft.
Trinn 3 – Bake og servere!
Overfør blandingen til en foret gryte og stek gyrosene til de ikke lenger er rosa og den indre temperaturen når 165 grader Fahrenheit. Avkjøl, kutt og server.
Tips for å lage den beste oppskriften
- Velg krydder av god kvalitet for krydder, ikke de vanlige dagligvaremerkene. Tro meg, det endrer smaken.
- Bruk aldri magert eller veldig magert kjøtt til gyros. For tilberedning av saftige og velduftende gyros er det nødvendig med fetere biter.
- Bruk en non-stick panne for å koke gyroen jevnt.
Oppbevaringsinstruksjoner
Vil du vite den beste måten å lagre rester på? Her er de beste metodene for oppbevaring av gyrokjøtt:
Beholde: Oppbevares i en lufttett beholder og oppbevares i kjøleskapet i opptil 3 dager.
Å fryse: Legg kokte og avkjølte gyros i en grunn beholder og oppbevar i fryseren i opptil 6 måneder.
Varme opp: Tin i kjøleskapet kvelden før oppvarming. Bruk en stekepanne eller stekeovn til å varme opp før servering.
Hva du skal servere til denne retten
Det fine med denne oppskriften er at den er allsidig og passer til omtrent alt. Her er noen ideer:
Ofte stilte spørsmål
Gyrokjøtt er hentet fra lam, kylling, svin eller storfekjøtt, men ikke fra sau.
Shawarma er en kjøttsandwich populær i Midtøsten. Begge har ulik opprinnelse og tilberedningsmetoder; derfor ikke det samme.
Hvis du bestemmer deg for å skjære lammet selv, velg lammelår og -skuldre, da de er de mest velduftende og møre.
Mens lam er foretrukket, kan du erstatte halvparten av det med biff, eller bruke en blanding av kylling og svinekjøtt. Ikke bruk rent biff eller kylling, da begge har en tendens til å tørke ut.
- 1/2 stor løk oppskåret
- en nellik hvitløk kjøttdeig
- 2 pounds hakket lammekjøtt
- en teskje karve
- en teskje tørket rosmarin
- en teskje tørket merian
- 1/2 teskje pepper
- 1/4 teskje salt
-
Forvarm ovnen til 165C/325F. Smør en firkantet panne og sett til side.
-
Tilsett alle ingrediensene i en stor bolle og rør til en jevn masse.
-
Ha lammeblandingen i en foodprosessor og pisk noen ganger til den er helt kombinert.
-
Form kjøttblandingen til to små kubber eller en stor kubbe og legg dem i en oljet stekepanne.
-
Stek gyroen i 35-40 minutter eller til den indre temperaturen er minst 165F.
-
Ta gyroskopet ut av ovnen og tørk av overflødig olje. Kutt og server.
Å FRYSE: Legg kokte og avkjølte gyros i en grunn beholder og oppbevar i fryseren i opptil 6 måneder.
VARME: Tin i kjøleskapet kvelden før oppvarming. Bruk en stekepanne eller stekeovn til å varme opp før servering.
Service: enservice | Kalorier: 265kcal | Karbohydrater: engram | Protein: tjuegram | Tykk: fjortengram | Natrium: 161mg | Kalium: 22mg | Fiber: 0,2gram | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: enmg | Kalsium: 16mg | Jern: 2mg | NETTO KARBOHYDRATER: engram