Kylling i brunt smør med salvie og prosciutto

 • By: Jan Helge
 • Date: januar 29, 2023
 • Time to read: 4 min.

Sharing is caring!

Dette innlegget kan inneholde Amazon eller andre tilknyttede lenker. Som Amazon-tilknyttet selskap tjener jeg på kvalifiserende kjøp.

Denne brune smørkyllingen smaker som en gourmetrett, men tar bare 20 minutter å tilberede. Dette er en enkel keto-oppskrift som vil overraske alle som prøver den. Selv barn elsker det!

Det kanskje mest frustrerende med å oppdra flere barn er at du aldri vet hvem som spiser hva. Du bruker all den tiden og energien på å tilberede en deilig middag, og vanligvis stikker minst ett barn opp nesen.

Men fra tid til annen overrasker de deg. Du har på magisk vis snublet over et deilig måltid som dere tre elsker. Og det er ikke pizza, ikke kyllingnuggets, og ikke annen barnemat for rusmisbrukere. Til din fulle tilfredshet, dette Kylling med brunt smør!

Det beste av alt er at dette er en utrolig enkel oppskrift som kan lages på få minutter. Dette er en av våre favoritt enkle keto-middagsoppskrifter.

Ovenfra og ned bilde av en brun smørkylling i en støpejernsgryte.

Hvorfor du vil elske denne oppskriften

Denne brune smørkyllingen ser virkelig ut som en rett du kan prøve på en trendy restaurant. Kyllingen er saftig og perfekt stekt, drysset med saftig saus på toppen.

Og likevel er det villedende enkelt. Du trenger bare 5 ingredienser og 20 minutter for å tilberede denne fantastiske retten på bordet. Og det tar bare én panne, så rengjøring er også enkelt.

Ærlig talt, dette kan bare være den perfekte middagen for travle ukekvelder. Og restene, hvis noen, gjør en god middag dagen etter.

Hell brun olje over kyllingen med skje i en støpejernsgryte.

Ingredienser du trenger

 • Kyllinglår: For denne oppskriften velger du benfri og skinnfri kylling, ettersom du skjærer den i passe store biter. Du kan også bruke kyllingbryst.
 • avokadoolje: Du trenger olje for å steke kyllingen, men det kan være olivenolje eller kokosolje. Jeg anbefaler ikke smør for dette trinnet, da det vil være for brunt når du lager sausen.
 • OljeA: Jeg liker å bruke saltet smør til denne oppskriften, men du kan også bruke usaltet smør.
 • Prosciutto: Denne italienske skinken i tynne skiver er perfekt for denne oppskriften siden den blir raskt sprø i en varm panne. Den har også en mildere smak enn andre skinker og bacon.
 • Sage: Fersk salvie og brun olje passer perfekt sammen! Men du kan bruke en annen urt som rosmarin eller timian hvis du vil.
Nærbilde av brun smørkylling med salvie og prosciutto i en støpejernsgryte.

Trinnvise instruksjoner

1. Kok kyllingen: Varm olje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett kyllingen og fres til den er gjennomstekt, og ha den over i en bolle.

2. Forbered sausen: Tilsett smøret i den varme pannen og la det smelte. Når det smelter, tilsett salvie og prosciutto. Kok til oljen har en mørk ravfarget farge og salvie og prosciutto er sprø.

3. Bland sammen: Legg kyllingen tilbake i pannen og rør for å dekke med olje. Server med blomkålris eller zucchininudler.

En bolle med brun kylling i olje foran en stekepanne.

Eksperttips og vanlige spørsmål

Pass på å holde et øye med oljen når den blir brun. Det kan gå fra vakkert rav til brent rav på sekunder!

Denne oppskriften varmer faktisk veldig godt i en stekepanne eller i mikrobølgeovnen. På denne måten kan du lage en stor porsjon hvis du trenger rester til en annen dag. Bare oppbevar rester i en dekket beholder i kjøleskapet.

Hva er fordelene med brun olje?

Brunt smør er enkelt å lage og kan forvandle keto-oppskriftene dine. Det er deilig i søtsaker som Keto Blondies da det gjør smaken dypere. Det er også flott i salte oppskrifter som keto-soppsuppe eller denne enkle brune smørkyllingen.

Hvordan smaker brunt smør?

Riktig stekt smør har en litt nøtteaktig smak og er litt som karamell. Den rike, unike smaken kommer fra karamellisering av melketørrstoffer under produksjonen av smør.

Kylling i brun olje med salvie, prosciutto og blomkålris.

Flere deilige brunsmøroppskrifter

Hell brun olje over kyllingen med skje i en støpejernsgryte.

brun smør kylling oppskrift

Denne brune smørkyllingen smaker som en gourmetrett, men tar bare 20 minutter å tilberede. Dette er en enkel keto-oppskrift som vil overraske alle som prøver den. Selv barn elsker det!

skrive ut
Pin
Evaluere

Vi vil: Hovedrett

Kjøkken: amerikansk

Nøkkelord: kylling i brun olje

Forberedelsestid: 5 minutter

Tid for forberedelse: femten minutter

Total tid: tjue minutter

Porsjoner: 6 porsjoner

Kalorier: 360kcal

Ingredienser

 • 1 ¾ pounds kyllinglår (benfri, uten skinn)
 • Salt og pepper
 • 2 spiseskje avokadoolje (eller olivenolje)
 • ½ en kopp saltet smør
 • fire skiver prosciutto oppskåret
 • 2 spiseskje hakket fersk salvie

bruksanvisning

 • Skjær kyllingen i 1-tommers biter og krydre lett med salt og pepper.
 • Varm opp en stor stekepanne over middels varme. Når den er varm, tilsett oljen og rør. Tilsett kyllingen og fres til den er brun og gjennomstekt, 7 til 10 minutter. Overfør kyllingen til en bolle.
 • Tilsett smør i pannen og la det smelte. Når den har smeltet, tilsett prosciutto og salvie. Kok til oljen er mørk ravgul (pass på så den ikke brenner seg), ca 4 minutter. Fjern fra varmen og legg kyllingen tilbake i pannen. Rør for å dekke med saus.
 • Server med blomkålris eller zucchininudler.

Næringsinformasjon

brun smør kylling oppskrift

Mengde per porsjon (1 porsjon = ⅙ av oppskriften)

kalorier 360
Fettkalorier 209

% Daglig verdi*

Tykk 23,2 g36 %

Karbohydrater 0,8 g0 %

Fiber 0,5 g2 %

protein 31,3 g63 %

*Prosent daglig verdi er basert på en diett med 2000 kalorier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *