Kyllingkebab bakt i ovnen {+Deilig marinade}

 • By: Jan Helge
 • Date: desember 25, 2022
 • Time to read: 4 min.
Affiliate Ansvarsfraskrivelse

Som en affiliate tjener vi på kvalifiserende kjøp. Vi får provisjon for kjøp gjort gjennom lenker i dette innlegget.

Sharing is caring!

Selv når det blir kaldt, vil jeg grille. Jeg kan ikke leve uten favorittgrilloppskriftene mine, så jeg har tilpasset dem for innendørs matlaging – stekte kyllingspyd i ovnen – raske, smakfulle og, i dette tilfellet, brannfrie!

For mine andre favoritt smakfulle kyllingmiddager, prøv denne greske kyllingsalaten eller gjør den saftig med denne middelhavskyllingen.

Kabob på kjøkkenet

Jeg lover at du ikke vil gå glipp av grillen, i hvert fall ikke mye! Trikset for å få den saftige, appetittvekkende smaken er å tilbringe litt tid i den aromatiske marinaden. Over tid vil kjøttet trekke til seg mer smak og bli mer mørt. Det smaker enda bedre med marinade!

Derfor kan du være sikker på at de er fulle av smak – til og med ovnsstekt kyllingkebab. Jeg elsker å legge til massevis av grønnsaker til min og virkelig lage et måltid ut av det. Jo flere grønnsaker og blomster, jo smakfullere!

Jeg liker det som et godt måltid i én tallerken eller servert med hjemmelaget enkel keto naan. Nyt! – Linda x

Hva er det i de kyllingkebabene?

Kyllingbryst kan være kjedelig. Disse kyllingkebabene er en fin måte å krydre ting på. Kyllingmarinade gir kjøttet en pikant smak og gjør det saftig. Grønnsaker gir deg en hovedrett og en siderett på samme spyd! Her er hva du trenger og hvordan du kan konfigurere det:

 • Kyllingbryst uten skinn og bein (spirit) – Du vil kutte dem i 1-tommers terninger, gjør dette med en skarp kniv. Sørg for å kutte hvert stykke jevnt for å sikre jevn matlaging.
 • Grønnsaker – Det er valgfritt, men hvorfor ikke? Igjen, sørg for at du skjærer dem i jevnstore biter.
topp utsikt over middelhavskyllingkebab i ovnen

Ingredienser for marinert kylling kebab

Denne enkle kebabmarinade tilfører tonnevis av smak med et minimum av ingredienser du allerede har hjemme. Alt du trenger er kvalitetsolivenolje, dijonsennep, hvitløk., oregano, salt og sort pepper.

Er disse kyllingkebabene keto, lavkarbo eller paleo?

 • Keto + lavkarbo – Selvfølgelig er disse kebabene (til og med marinaden) laget utelukkende av lavkarbo ingredienser.
 • Paleo – Men ja! Skal du lage paleokebab bør du også kjøpe økologisk kylling.

Ingrediensalternativer

Legg gjerne til noe eget ved å tilsette protein, grønnsaker eller kyllingmarinade.

 • Annet kjøtt? Fullt! Reker eller kylling vil også være deilig med denne marinaden.
 • Forskjellige grønnsaker? Vær så snill! Bruk favorittene dine. Sopp, zucchini eller brokkoli er også deilige grillfølge.
 • annerledes marinade? Fullt. Mariner kyllingen i det du vil. (Psst – for inspirasjon, sjekk ut min asiatiske kyllingmarinade eller yoghurtmarinerte kylling). Hvis marinadeoppskriften din har sitron (som laksemarinade min), må du ikke marinere i mer enn 2 timer, ellers vil sitronsaften begynne å koke kyllingen.
topp utsikt over middelhavskyllingkebab i ovnen

Hvordan tilberede kyllingspyd i ovnen

en. Bland ingrediensene til kyllingkebabmarinade.

2. Tilsett kylling og rør. Sett i kjøleskapet for å marinere.

3. Bløtlegg spydene i vann.

fire. Tre kyllingterningene og grønnsakene på spydene og legg på et bakepapir med rander. Stek til den indre temperaturen til kyllingen når 165 F.

Hva du skal servere med disse kyllingspydene

Det jeg elsker med disse greske kyllingkebabene er at de er sautert med grønnsaker slik at du ikke trenger å legge til grønt. Vi elsker å servere dem med dipsaus – tzatziki eller blomkålhummus er gode alternativer.

Hvis du er ute etter karbohydrater, anbefaler jeg ris, orzo eller naan. For en lavkarbo erstatning, prøv denne keto naan eller lag litt blomkålris. Hvis du virkelig er glad i grønnsaker, passer denne retten utrolig godt til ovnsstekt zucchini eller disse ristede grønne bønnene.

toppvisning av middelhavskyllingkebab i ovnsingrediensene i en bolle

FAQ + Generelle spørsmål

 1. Hvor lenge koker en kebab i ovnen? Kyllingkebab i ovnen skal steke i 15-20 minutter. Den beste måten å vite når de er ferdige er å sjekke innvendig temperatur med et kjøtttermometer. (Psst er mitt favorittverktøy for å forhindre at kylling blir overkokt og tørker ut)
 2. Ved hvilken temperatur koker du kebab? Jeg liker å bake kebab i ovnen ved 425 F og deretter steke dem i noen minutter for å gi kebabene et grilllignende kull.
 3. Hvordan lage kebab på grillen? Hvis du foretrekker grillede kyllingspyd, er denne kebabmarinade også super! Forvarm grillen til høy varme og stek på hver side i 5-7 minutter til kyllingen er gjennomstekt.
 4. Bør trespyd bløtlegges før steking? Ja. Bambusspyd har en tendens til å brenne seg, spesielt når de grilles eller under en slaktekylling ved høy varme. Å bløtlegge dem i vann rett før treing vil bidra til å forhindre brannskader. Eller bruk metallspyd!

Flere ovnsbakt kyllingoppskrifter

topp utsikt over middelhavskyllingkebab i ovnen

Kyllingkebab bakt i ovnen

Seal Oppskrift Pin Oppskrift

Porsjoner:åtte spyd

Forberedelsestidtretti minutter

Tid for forberedelsefemten minutter

Total tid45 minutter

Ingredienser

Kylling + Kabob Marinade:

Vurder denne oppskriften

Fans har også laget disse lavkarbo-oppskriftene:

Mat

Kalorier: 132kcalTotale karbohydrater: engramProtein: attengramTykk: 6gramNatrium: 410mgFiber: 0,2gramSukker: 0,1gramNetto karbohydrater: engram

©Little Pine er lavkarbo. Innholdet og bildene er beskyttet av opphavsrett. Distribusjonen av denne oppskriften oppmuntres og oppmuntres. Det er strengt forbudt å kopiere og/eller lime inn fullstendige oppskrifter til sosiale medier/nettsteder/blogger.

Interaksjon med leseren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *