Kyllinglår i frityrkokeren på 12 minutter

  • By: Jan Helge
  • Date: august 26, 2022
  • Time to read: 4 min.

Sharing is caring!

Disse kyllinglår i airfryer perfekt sprø på utsiden og utrolig saftig på innsiden! Klar på bare 12 minutter, enkel å sette opp og perfekt til middag.

Når jeg har lite tid, men vil ha noe mettende, sunt og proteinrikt, lager jeg ofte noe i airfryeren.

Vi har flere favoritter inkludert kyllingbryst, laks, svinekoteletterog når vi oppfører oss litt frekke, kyllingvinger. Vår siste favoritt var imidlertid luftstekt kyllinglår!

Hvorfor du vil elske denne oppskriften

  • Klar på mindre enn 15 minutter. Fra kokk til tallerken koker disse kyllinglårene på mindre enn 12 minutter!
  • Krever ikke sylting. I motsetning til andre metoder for å tilberede tykke lår, tar det ikke tid å marinere.
  • Sprø og saftig. Det hemmelige trikset sørger for at kyllingen er sprø på utsiden og saftig på innsiden.
  • Enkel å sette opp. Bruk dine favorittoljer, krydder, krydder og sauser.

Det jeg elsker med denne retten er at den er enkel og deilig. Som andre oppskrift på kyllinglårDet kreves nesten ingen innsats for å tilberede saftig og mørt fjærfe.

utbenede kyllinglår i en frityrkoker

Nødvendige ingredienser

Du vil elske den veldig enkle listen over ingredienser for denne oppskriften. Bortsett fra noen krydder, er du klar til å gå! Her er det du trenger:

  • Kyllinglår- Ta utbenede kyllinglår med skinn på, siden de er saftige når de er tilberedt.
  • Oliven olje- Duftende og sterk olje, som gir kyllingen en god smak. Andre oljer vil også fungere.
  • Krydder- salt, pepper, hvitløkspulver, røkt paprika og italiensk krydder.

Slik steker du kyllinglår i en airfryer

Enkelhet er et underdrivelse for denne oppskriften. Frityrkokeren tar seg av alt det harde arbeidet på mindre enn et minutt med praktisk tid! Klar til å koke lårene?

Trinn 1 – Forvarm Air Fryer

Start med å forvarme frityrkokeren til 375F/190C. Pass på at det ikke er smuler eller biter i frityråpningene.

Trinn 2 – Forbered kyllingen.

Bruk deretter et papirhåndkle for å absorbere overflødig fuktighet. Gni kyllingen med olje og deretter krydder.

Trinn 3 – Stek kyllinglårene.

Legg nå kyllinglårene i frityrkokeren og stek i 12-14 minutter, bla halvveis. Når kyllingen når en indre temperatur på 165F, er den klar til servering.

hvordan tilberede kyllinglår i airfryer

Hvor lenge skal du frityrsteke kyllinglår?

6 oz kyllinglår krever vanligvis ca 12-14 minutter være fullt forberedt. Større eller mindre lår vil ha ulik steketid.

Hva er temperaturen på kokte kyllinglår?

Den beste måten å vite når kyllinglårene er ferdige er å bruke et termometer for å måle kjernetemperaturen, som bør være 165 Fahrenheit. Ta temperaturen på den tykkeste delen av kyllinglårene.

Tips for å lage den beste oppskriften

  • Tørk alltid kyllingen før den krydres. Dette garanterer en sprø skorpe på utsiden og holder all saften inne.
  • Du bør vende kyllingen halvveis slik at begge sider stekes jevnt.
  • Ikke overfyll frityrkurven, da tar kyllingen lengre tid å steke og risikerer å bli klissete i midten.
  • Prøv å velge kyllinglår som er like store slik at de koker samtidig.

Smaksalternativer

Det fine med en så enkel oppskrift er at den er enkel å tilpasse. Her er noen ideer:

  • Bruk andre biter av kyllinglår. Skivede kyllinglår, kyllinglår uten skinn, eller bein- og skinnfri kyllinglår.
  • Legg til et krydret preg. Tilsett noen røde pepperflak, røkt paprika og chilipulver.
  • Dekk den med sauser. Gni litt teriyaki saus, honningsennepeller grillsaus over kylling før luftsteking.
  • Unngå olje helt. For en sunnere effekt, slipp oljen og luftsteik som den er.

Hva skal man servere kyllinglår til?

Disse luftstekte kyllinglårene er et blankt lerret og passer perfekt sammen med enkle tilbehør, gourmettilbehør eller toppet med kremete sauser. Så lenge det er tonn garnityr å velge mellom, her er våre favoritter-

Til en lett middag er det ingenting som slår en frisk hagesalat eller kålsalat. Hvis du vil ha noe mer inderlig, prøv blomkålpotetsalat. Noen mer solide tilbehør inkluderer keto potetmos og la oss ikke glemme de kremete sausene å dryppe på toppen- alfredosaus eller ostesaus.

Oppbevaringsinstruksjoner

  • Beholde: Rester kan oppbevares i en lufttett beholder i opptil fem dager.
  • Å fryse: Legg kokt og kjølt kylling i en ziplock-pose og oppbevar i fryseren i opptil tre måneder.
  • varme opp: Tin frityrstekte frosne kyllinglår over natten før de varmes opp igjen i frityrkokeren, ovnen eller til og med mikrobølgeovnen.
kyllinglår i airfryer

Andre Air Fryer-oppskrifter å prøve

Ofte stilte spørsmål

Kan du legge kyllinglår i frityrkokeren?

Nei, du kan ikke legge kylling i frityrkokeren. La det være mellomrom mellom kyllingbitene slik at luften kan sirkulere og stek kyllingen.

Kan du legge rå kylling i frityrkokeren?

Med mindre du varmer opp kylling, er det alltid best å bare bruke rå kylling.

Kan du legge folie i en airfryer?

Ja, du kan legge folie i frityrkokeren, men bruk den på bunnen av frityrkurven, ikke på selve frityrkokeren.

Frosne kyllinglår – kan de luftstekes?

Ferske eller frosne kyllinglår kan tilberedes i frityrkokeren.

kyllinglår i airfryer
  • fire stor kyllinglår på beinet
  • 2 spiseskjeer oliven olje
  • 1/2 teskje røkt paprika
  • 1/2 teskje Italiensk krydder
  • 1/2 teskje Hvitløkspulver
  • 1/2 teskje pepper
  • 1/2 teskje salt
  • Forvarm frityrkokeren til 190C/375F.
  • Tilsett kylling og olje i en bolle og rør. Tilsett salt, pepper og krydder og bland godt.
  • Legg kyllingen med skinnsiden opp i airfryer-kurven. Stek i 13-17 minutter, eller til kyllingen når en indre temperatur på 165F. Pass på å snu den halvveis.
  • Fjern kyllinglårene fra airfryeren og la dem stå i fem minutter før servering.
BEHOLDE: Rester kan oppbevares i en lufttett beholder i opptil fem dager.
Å FRYSE: Legg kokt og kjølt kylling i en ziplock-pose og oppbevar i fryseren i opptil tre måneder.
VARME: Tin frityrstekte frosne kyllinglår over natten før de varmes opp igjen i frityrkokeren, ovnen eller til og med mikrobølgeovnen.

Service: enkyllinglår | Kalorier: 249kcal | Karbohydrater: engram | Protein: 24gram | Tykk: 1. 3gram | Natrium: 402mg | Kalium: 313mg | Fiber: engram | Vitamin A: 241IU | Vitamin C: enmg | Kalsium: attenmg | Jern: enmg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *