Kyllingmarinade i asiatisk stil, tilberedes på 5 minutter!

  • By: Jan Helge
  • Date: februar 3, 2023
  • Time to read: 4 min.

Sharing is caring!

Kyllingmarinade i asiatisk stil, tilberedes på 5 minutter!

Denne asiatiske kyllingmarinadeoppskriften er fylt med appetittvekkende smaker som honning, ingefær og sriracha. Det er den perfekte lette middagen som er kjempegod på grillen eller i pannen.

Leter du etter flere keto-kyllingoppskrifter? Prøv denne yoghurtmarinerte kyllingen eller denne middelhavskyllingmarinade.

ovenfra av asiatisk kyllingmarinade enkel

Ingredienser + varianter

  • sesamolje
  • jeg pil – Til denne kyllingmarinade i soyasaus bruker jeg alltid vanlig soyasaus. Hvis du bruker et produkt med lite natrium, må du kanskje justere saltnivået etter tilberedning.
  • kjære – Hvis du spiser et lavkarbomåltid, erstatt det gjerne med konfekt erythritol. Du kan også justere sødmen ved å tilsette mer/mindre.
  • revet ingefær – Tips: Fersk ingefær er kjempegodt, men jeg kjøper alltid frossen revet ingefær fra Trader Joe’s.
  • Hakket hvitløk
  • Sriracha – legg til mer/mindre avhengig av hvor krydret du vil at denne grunnleggende kinesiske kyllingmarinadeoppskriften skal smake. Du kan også øke spiciness-nivået med tørket chilipepper i terninger eller røde pepperflak.
  • riseddik
  • Kyllingbryst – Du kan bruke kyllingbryst eller lår – med lår vil koketiden vanligvis øke.

Tips + triks

Denne asiatiske kyllingmarinade er veldig enkel. Her er noen tips for best resultat:

  1. Jo lenger du marinerer, jo bedre smaker det. Hvor mye du skal marinere kyllingen er opp til deg – Hvis du er i klem, så minimum 30 minutter. Men ideelt sett bør du marinere i flere timer eller til og med over natten.
  2. Fjern overflødig marinade før steking. for å forhindre antennelse og brent marinade.
  3. Vi liker litt jevne ut kylling før marinering for mer marinadesmak i hver bit.
  4. Bruk et kjøtttermometer! Dette er den beste måten å forhindre overtørking av kyllingen. Du vet at det er gjort når den indre temperaturen når 165 F.
  5. Ta en pause fra kokt kylling 10 minutter før skjæring. Dette vil gjøre den fin og saftig.

en nærmere titt på en asiatisk kyllingmarinade

Kan du fryse marinert kylling?

Ja! Overfør den asiatiske kyllingmarinade til en frysepose og vend til belegg. Legg den så i fryseren. For å tine den, sett kyllingen i kjøleskapet over natten slik at kyllingen blir gjennomvåt i alle smakene til marinaden.

Hvordan lage mat:

Bruk denne asiatiske kyllingmarinade på grillen, komfyren eller ovnen, avhengig av dine preferanser.

  • Grillet: Forvarm grillen til middels varme og pensle ristene med olje. Tilsett kylling og dekk grillen med lokk. Kok 7 minutter. Snu og stek ytterligere 5-7 minutter. Du vil vite at kyllingen er ferdig når den når en indre temperatur på 165 F.
  • I ovnen: Forvarm ovnen til 450 F. Plasser kyllingen på en bakeplate. Stek i ovnen i 13-15 minutter.

toppvisning av asiatisk kyllingmarinade sunn

Slik søker du:

Server denne asiatiske kyllingmarinade på en seng med ris eller blomkålris (blomkålstekt ris er min favoritt) og stekte eller sauterte grønnsaker, som i min oppskrift på grillede grønne bønner. Ikke glem pyntet med hakket grønnløk!

Trenger jeg å lage saus til denne kyllingen?

Nei! Asiatisk marinade er så deilig at vi aldri serverer den med saus.

ovenfra av skivet asiatisk kyllingmarinade enkel

Flere asiatiske kyllingoppskrifter

ovenfra av asiatisk kyllingmarinade enkel

Asiatisk kyllingmarinade

Skriv ut oppskriftsnåler

Porsjoner:fire Porsjoner

Forberedelsestid5 minutter

Tid for forberedelsefemten minutter

Total tidtjue minutter

bruksanvisning

  • Tilsett sesamolje (1 ss), soyasaus (1/4 kopp), honning eller erytritol (1 ss), ingefær (1 ss), hakket hvitløk (2), sriracha (1 ts) og riseddik (1 ss) . i en stor gjenlukkbar pose. Lukk posen og rør ingrediensene for å blande. Tilsett kyllingen, lukk posen og rør ingrediensene for å dekke kyllingen.
  • Sett i kjøleskapet i 30 minutter – over natten (jo lenger du marinerer, jo mer smakfull blir kyllingen din).
  • Varm opp grillen/panne til middels varme og pensle med olje. Legg kyllingen i pannen/grillen og dekk til. Stek denne siden i 7 minutter. Snu brystene, dekk til og stek på den andre siden i ytterligere 5-7 minutter. Du vet at kyllingen er ferdig når den indre temperaturen når 165 F.
  • Overfør kyllingen til en tallerken og dekk løst med folie. La kyllingen hvile 10 minutter før den skjæres i skiver. Pynt med grønn løk og nyt!

Vurder denne oppskriften

Fans har også laget disse lavkarbo-oppskriftene:

Lindseys råd

  1. Søtningsmiddel: Konfekterytritol er en flott lavkarbo/keto-erstatning!
  2. krydder: Tilsett mer eller hopp over avhengig av hvor mye krydder du liker.
  3. Kylling: Jeg pleier å flate kyllingen litt med den glatte siden av en kjøtthammer før jeg legger den i marinaden for å gi den enda mer smak.
  4. For baking i ovn: Forvarm ovnen til 450 F. Plasser kyllingen på en bakeplate. Stek i ovnen i 13-15 minutter.
  5. Den beste måten å ikke overkoke kylling bruk et kjøtttermometer!

Mat

Kalorier: 577kcalTotale karbohydrater: 6gramProtein: 98gramTykk: femtengramNatrium: 1363mgFiber: engramSukker: 5gramNetto karbohydrater: 5gram

©Little Pine er lavkarbo. Innholdet og bildene er beskyttet av opphavsrett. Distribusjonen av denne oppskriften oppmuntres og oppmuntres. Det er strengt forbudt å kopiere og/eller lime inn fullstendige oppskrifter til sosiale medier/nettsteder/blogger.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *