Denne kyllingsalaten kan serveres varm eller kald og er perfekt for en rask sunn middag.
Ingredienser
2 små kyllingbryst, utbenet, flådd og delt i to
matolje spray
1 stor appelsin eller rød paprika, fjernet fra frø og hakket
1 lite salatblad, blader adskilt
50g brønnkarse, seige stilker fjernet
2 modne mellomstore tomater, kuttet i små biter
⅓ agurk, hakket
1 ts tykk balsamicoeddik
½ liten sitron, kun juice
havsalt og nykvernet sort pepper
Metode
1. Krydre kyllingbitene med salt og pepper på begge sider. Smør en stor stekepanne med olje og sett på høy varme. Grill kyllingbitene i tre minutter på hver side, eller til de er lett brune og gjennomstekt. Overfør til en tallerken.
2. Spray pannen med litt olje og surr paprikaen i tre minutter på hver side eller til den er litt forkullet og begynner å bli myk.
3. Anrett salat, brønnkarse, tomater, agurk og pepper på to tallerkener.
4. Skjær kyllingbrystene i skiver og legg på toppen av salaten. Drypp over balsamicoeddik og skvis inn sitronsaft. Smak til med sort pepper og server.
Tips
Ønsker du å servere salaten kald, la kyllingen og paprikaen avkjøles helt før du legger dem i salaten. Dekk til og avkjøl. Drypp over balsamicoeddik og sitronsaft før servering.Kylling har så mange positive sider – dens allsidighet og enkle tilberedningshastighet – gjør den til en av de mest populære kjøttrettene. Den har et høyt nivå av protein av god kvalitet, samt B-vitaminer, jern, kobber og selen.
bilde fra google
Du vil finne mange artikler og oppskriftsideer på denne bloggen, og ikke alle passer kanskje for deg. Hvis du kan ha matallergier eller tilhørende helseproblemer, bør disse alltid tas i betraktning. Hvis du diabetiker og ikke vet hvordan visse matvarer kan påvirke blodsukkeret ditt, er det best å ta en test dvs. bruk glukometeret ditt. Hvis du har noen bekymringer om helsen din, anbefales det alltid at du konsulterer legen din eller medisinsk personell.
Alt godt Jan