Lammekoteletter i frityrkoker | Saftig, mør og klar på bare 7 minutter

  • By: Jan Helge
  • Date: februar 3, 2023
  • Time to read: 4 min.

Sharing is caring!

Lammekoteletter i frityrkoker | Saftig, mør og klar på bare 7 minutter

 

Lær å lage mat lammekoteletter i en frityrkoker; mør, saftig og deilig hver gang. Klar på mindre enn 10 minutter og RASK!

Det er ingen hemmelighet at vi elsker å bruke airfryeren vår for en rask, sunn og enkel middag. noen av våre faste inkluderer laks i tillegg til kyllingbryst. Når vi vil ha noe uvanlig, elsker vi å grille lammekoteletter i luften.

Hvorfor du vil elske denne oppskriften

  • Rask og enkel. Med mindre enn to minutter å forberede og 10 minutter å forberede, er det en ny variant på en rask middag.
  • Sunnere. Stekte eller bakte koteletter bruker tonnevis med olje, men luftsteking eliminerer alt det… uten å ofre smaken!
  • Minimum ingredienser. Bortsett fra noen grunnleggende ting som smør og rosmarin, krever denne oppskriften bare noen få ingredienser.

Det vi elsker med denne oppskriften er hvordan koteletter er møre og saftige. Stek dem i en airfryer garanterer perfekte resultaterså du trenger aldri å frykte seigt eller seigt kjøtt.

Nødvendige ingredienser

Ingrediensene som trengs for å lage denne oppskriften er listet opp nedenfor:

  • lammekoteletter. Velg tykkere kjøttstykker med benet intakt.
  • Olivenolje og smør. Kombinasjonen av vegetabilsk olje og smør gjør kotelettene saftige på innsiden og møre på utsiden. Velg usaltet smør, da vi vil tilsette saltet allerede.
  • Hvitløk. Frisk hakket hvitløk er alltid å foretrekke, men hermetisk hvitløk er også fint.
  • Rosmarin. Et must for enhver oppskrift som krever lam.
  • Salt og pepper. Smak.

Hvordan tilberede lammekoteletter i en luftgrill?

Her er den trinnvise prosessen med å tilberede lammekoteletter i airfryeren.

Trinn 1 – Tilbered lammekoteletter.

Start med å tørke lammekoteletter med tørkepapir og fjern overflødig fett.

tørre lammekoteletter.

Trinn 2 – Dryss med krydder.

Ta så en stor bolle og tilsett lammekoteletter. Bland smør, olivenolje, fersk rosmarin og hvitløk i en liten bolle og tilsett deretter denne blandingen i bollen. Med hendene pensle hver kotelett godt med krydder. Hvis du har tid, dekk til kotelettene og la stå i en time.

krydret lammekoteletter.

Trinn 3 – Forvarm Air Fryer

Forvarm frityrkokeren til 190C eller 375F. I mellomtiden smører du luftfrityrkurven lett.

Trinn 4 – Tilbered lammekoteletter.

Legg lammekoteletter i airfryer-kurven i et enkelt lag. Ikke overfyll frityrkurven ved å overlappe kotelettene. Vent til den første batchen er ferdig og legg deretter resten til luftfrityrekurven.

lammekoteletter i en frityrkoker.

Stek hver side i 7-8 minutter.

lammekoteletter i en frityrkoker.

Hvor lenge koker du lammekoteletter i frityrkokeren?

I gjennomsnitt tar lammekoteletter 7-8 minutter å steke helt i frityrkokeren. Men, avhengig av din preferanse for graden av stekhet av kjøttet, kan du endre dem tilsvarende:

  • Sjelden: Kok i 4 til 6 minutter.
  • Gjennomsnittlig sjeldenhet: Kok i 7 til 8 minutter.
  • Flott jobb: Kok i 10 til 12 minutter.

Kan du bake dem i ovnen?

Ja, du kan bake i ovnen. Forvarm alltid ovnen til riktig temperatur for best resultat.

Ideell temperatur for tilberedning av lam

Den ideelle temperaturen for tilberedning av lam avhenger av ønsket stekhet. Her er en rask guide:

  • Sjelden: 115-120°F
  • Middels sjelden: 125°F
  • Midten: 130°F
  • Mellomstekt til godt stekt: 145°F
  • Flott jobb: 150°F

Oppbevaringsinstruksjoner

Vil du vite den beste måten å lagre rester på? Her er de beste måtene å lagre lammekoteletter på:

Beholde: Legg dem i en lufttett beholder og oppbevar i kjøleskapet i opptil fire dager.

Å fryse: Legg de kokte og avkjølte kotelettene i en ziplock-pose og oppbevar i fryseren i opptil to måneder.

Varme opp: Varm i frityrkoker, stekeovn eller stekepanne.

lammekoteletter i en frityrkoker.

Hva skal serveres til lammekoteletter

Vi elsker å holde sidene av kotelettene enkle fordi det virkelig får dem til å skille seg ut. Her er noen ideer som er verdt å prøve:

Ofte stilte spørsmål

Kan du spise lammekoteletter med rosa senter?

 

Ja, du kan spise lammekoteletter med rosa senter.

 

Kan du lage lammekoteletter medium rare?

 

Du kan koke lammekoteletter til middels sjeldne; det er opp til deg å bestemme hvilken grad av ferdighet du ønsker.

 

 

Oppskrift på lammekoteletter i airfryeren.
  • åtte liten lammekoteletter på beinene
  • 1/2 teskje salt
  • 1/4 teskje pepper
  • 2 spiseskjeer oliven olje
  • en spiseskje olje
  • 3 nellik hvitløk kjøttdeig
  • 2 spiseskjeer persille oppskåret
  • Forvarm frityrkokeren til 190C/370F. Smør luftfrityrkurven.

  • Tørk hver lammekotelett og skjær av overflødig fett eller sener.

  • Legg koteletter i en stor bolle. Kombiner olivenolje, smør, hvitløk og fersk rosmarin i en liten bolle. Kast kotelettene, pass på at hver er godt dekket med blandingen.

  • Legg kotelettene i et enkelt lag i kurven. Stek i luftgrillen i 7-8 minutter, snu og stek i ytterligere 7-8 minutter.

  • La kjøttet hvile i to minutter før servering.

BEHOLDE: Legg dem i en lufttett beholder og oppbevar i kjøleskapet i opptil fire dager.
Å FRYSE: Legg de kokte og avkjølte kotelettene i en ziplock-pose og oppbevar i fryseren i opptil to måneder.
VARME: Varm i frityrkoker, stekeovn eller stekepanne.

 

Service: enfårekotelett | Kalorier: 183kcal | Karbohydrater: 0,5gram | Protein: 23gram | Tykk: 12gram | Natrium: 239mg | Kalium: 311mg | Fiber: 0,1gram | Vitamin A: 128IU | Vitamin C: 2mg | Kalsium: attenmg | Jern: 2mg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *