Lavkarbo Oppskrift


Lavkarbo Biscotti

Sharing is caring!

I fjor høst hadde Janicke (En sunn familie) en oppskrift på biscotti, Frida (Lchf bloggen) lagde sin egen variant av de og jeg prøvde begges oppskrifter flere ganger men lagde aldri noe innlegg om det.  Nå har jeg så smått begynt tenke på julen og at det er greit å ha litt lavkarbo bakst, og godteri  i skapene.

Jeg har laget varianten til Frida smaksatt med sitronskall og grovhakkede mandler.

Selve deigen er og laget av skoldete malte mandler. Mandler skoldes ved helle kokende vann over og så poppe de ut av skallet etter noen minutter i vann.  La de så tørke minst over natten.  Jeg fant en mye enklere variant -ferdig skoldet og malte mandler på helsekostbutikken.  Kostet litt mer ennn vanlige mandler men vel verdt det i mine øyne.

Du trenger:

200 g malte skoldete  mandler

1 neve grovhakkede mandler(med skall)

revet skall fra en sitron

50 – 100 g sukrin

2 ss fiberhusk

2 ts bakepulver

1/2 -1 ts vanilje*

2 egg

Mal de skoldete mandlene på mandlekvern.  De skal være helt finmalt.

Grovhakk mandlene med skall.  Riv sitronskall, kun det gule.  Bland sammen alt det tørre og ha i eggene til slutt.  Kna deigen godt sammen.  Deigen er ganke klisset, men fast.  Rull ut pølser av deigen og legg de på bakepapirkledd plate.  Klapp de flat ca en cm høy og 4-5 cm bred.

Stek lengdene på 175 grader i 20 min før de taes ut og skrå skjæres i cmtykke skiver.  Legg de tilbake på platen, spredd utover og sett de tilbake i ovnennå med temperaturen senket til 75 grader og døren på gløtt.

Nå skal biscottien tørke.  Det varierer hvor lang tid det tar 2-3 timer gjerne mer.

halvannen time inn i tørkeperioden

Når biscottien er tørket ferdig og er blitt harde avkjøles de på rist. De skal være harde og er nydelig å dyppe i te eller kaffe.

Oppbevares i tett boks.