Lavkarbo-diabetiker: Frisk fruktsalat: Serveres kjølt: The Mary Berry Way

  • By: Jan Helge
  • Date: august 9, 2022
  • Time to read: 2 min.

Sharing is caring!

Denne forfriskende fruktsalaten oppskrift Mary Berry kan lages på forhånd og vil ikke oksidere eller mørkere. Serveres avkjølt, flott for varme dager.

Ingredienser

Seks porsjoner

1 moden cantaloupe
2 modne mangoer
1 appelsin
1 moden papaya
4 pasjonsfrukter
225 g bringebær
kjølt crème fraîche, til servering (valgfritt)

Metode

1. Skjær melonen i to med en skarp kniv, skrap ut frøene og kast. Skjær hver halvdel i fire stykker. Skrell av skinnet ved å skyve en kniv mellom melonkjøttet og skinnet, og skjær deretter melonen i små biter.
2. Skrell mangoen med en skarp kniv eller skreller. Skjær av mangokinnene fra begge sider av den store sentrale flate gropen, og skjær deretter mangoen i terninger. Kutt og kjøtt rundt steinen.
3. Bruk en tagget kniv, skjær av toppen og bunnen av appelsinen, og skjær deretter av hele skallet og kjernen. Skjær mellom de oransje segmentene for å fjerne hver del.
4. Skrell papayaen med en kniv eller potetskreller, og del deretter frukten i to. Fjern og kast frøene, og skjær fruktene i biter.
5. Skjær pasjonsfrukten i to og skrap ut frøene.
6. Ha all frukt, unntatt bringebær, i en bolle, dekk med matfilm og avkjøl under omrøring fra tid til annen.
7. Tilsett friske bringebær før servering. Server med kjølt crème fraîche, om ønskelig.
Oppskriftstips
Hoveddelen av salaten kan tilberedes dagen før – tilsett bringebær i siste øyeblikk.

Velg mango og papaya som åpnes lett med en lett klem slik at du vet at de er modne. For harde og de vil ikke smake godt, for myke og de er ikke på sitt beste.

Fruktblandingen som brukes i denne oppskriften er ikke lavkarbo, så husk det.

Mary Berry, er en av de mest kjente og respekterte matskribentene og TV-programlederne i Storbritannia. Hun beskriver matlagingsstilen sin som «familiestil» – praktiske, sunne oppskrifter som inneholder massevis av ferske ingredienser. Har du prøvd det?

~ lyse sommerblomster ~

ha en fin dag

Du finner mange oppskriftsideer på denne bloggen, men vær oppmerksom på at ikke alle kan være riktige for deg. Hvis du kan ha matallergier eller tilhørende helseproblemer, bør disse alltid tas i betraktning. Hvis du diabetiker og ikke vet hvordan visse matvarer kan påvirke blodsukkeret ditt, er det best å ta en test dvs. bruk glukometeret ditt. Hvis du har noen bekymringer om helsen din, anbefales det alltid at du konsulterer legen din eller medisinsk personell.

Alt godt Jan

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *