Seks porsjoner
1 moden cantaloupe
2 modne mangoer
1 appelsin
1 moden papaya
4 pasjonsfrukter
225 g bringebær
kjølt crème fraîche, til servering (valgfritt)
Metode
1. Skjær melonen i to med en skarp kniv, skrap ut frøene og kast. Skjær hver halvdel i fire stykker. Skrell av skinnet ved å skyve en kniv mellom melonkjøttet og skinnet, og skjær deretter melonen i små biter.
2. Skrell mangoen med en skarp kniv eller skreller. Skjær av mangokinnene fra begge sider av den store sentrale flate gropen, og skjær deretter mangoen i terninger. Kutt og kjøtt rundt steinen.
3. Bruk en tagget kniv, skjær av toppen og bunnen av appelsinen, og skjær deretter av hele skallet og kjernen. Skjær mellom de oransje segmentene for å fjerne hver del.
4. Skrell papayaen med en kniv eller potetskreller, og del deretter frukten i to. Fjern og kast frøene, og skjær fruktene i biter.
5. Skjær pasjonsfrukten i to og skrap ut frøene.
6. Ha all frukt, unntatt bringebær, i en bolle, dekk med matfilm og avkjøl under omrøring fra tid til annen.
7. Tilsett friske bringebær før servering. Server med kjølt crème fraîche, om ønskelig.
Oppskriftstips
Hoveddelen av salaten kan tilberedes dagen før – tilsett bringebær i siste øyeblikk.
Mary Berry, er en av de mest kjente og respekterte matskribentene og TV-programlederne i Storbritannia. Hun beskriver matlagingsstilen sin som «familiestil» – praktiske, sunne oppskrifter som inneholder massevis av ferske ingredienser. Har du prøvd det?
ha en fin dag
Du finner mange oppskriftsideer på denne bloggen, men vær oppmerksom på at ikke alle kan være riktige for deg. Hvis du kan ha matallergier eller tilhørende helseproblemer, bør disse alltid tas i betraktning. Hvis du diabetiker og ikke vet hvordan visse matvarer kan påvirke blodsukkeret ditt, er det best å ta en test dvs. bruk glukometeret ditt. Hvis du har noen bekymringer om helsen din, anbefales det alltid at du konsulterer legen din eller medisinsk personell.
Alt godt Jan