Lavkarbo Fløtekarameller

  • By: Jan Helge
  • Date: februar 3, 2023
  • Time to read: 2 min.

Sharing is caring!

Lavkarbo Fløtekarameller

Hos Janicke i En sunn familie fant jeg i fjor noen fløtekarameller som bare så utrolig gode ut.  Karamellene eller fudgen som noen kaller de er i utallige blogger, men er så gode at de trygt kan spres videre.

Det er ikke mange ingrediensene og det gjør seg nesten selv men tar litt tid fra start til ferdig produkt.

2 dl fløte

100 g smør

2 ss sukrin

1 ts vaniljepulver

Bruk en teflonkjele, bland alt og gi det et oppkok.  Kok deretterv videre på svak varme  i 45 -60 minutter.  Rør om av og til, men ikke for mye fo massen kan skille seg hvis man rører for mye eller hvis den koker for lenge. Skulle den skiller seg kan man redde det hele ved slå  av varmen og tilsette en liten skvett kald fløte og så røre godt sammen igjen.

Du sjekker om den er ferdig kokt ved ta litt på en skje stivner den fort i kantene er det ferdig.

a

Jeg hadde massen i en liten form kledd med gladpack og lot det hele stivne i frysen natten over før jeg delte det i biter.  På en liten del av karamellmassen la jeg tynne flak med sjokolade for sjekke hvordan det ble.  Det smeltet ned i den varme massen og kommet til prøves mer ut neste gang.

Det hele gikk så lett og greit at jeg satte i gnag med en omgang til denne gangen hadde jeg også 1 ss kakaomasse i gryten.  Denne massen ble fordelt i en silikonform i hvert hull hadde jeg litt hakkede nøtter .

Jeg satte karamellene i frysen over natten før jeg delte de opp og tok de ut av formene.

Hos meg ligger karamellene i frysen.  De smelter raskt så er serveringsklare på kort tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *