Lavkarbo Foccacia

  • By: Jan Helge
  • Date: juni 30, 2022
  • Time to read: 2 min.

Jeg fikk en kommentar på olivenbrødet jeg har pleid lage at det var en veldig bitter smak og hun som kommenterte lurte på om det kom fra sesamfrøene .  Jeg har og noen ganger tenkt at -oi idag har jeg ikke vært så heldig med blandingen og med denne kommetaren begynte tankene svirre -kan jeg klare lage det på en annen måte.

Bladde litt bakover i bloggen og landet på lappene jeg lagde i sommer.  Fiberhusk er fiber og binder sammen om jeg lar det være hovedmel…… evt tilsetter noe mer …. og valget falt på bakepro -denne pakken som stadig står i hylla og som jeg egentlig bare har noe i mot fordi den må kjøpes på helsekost og ikke er en vanlig dagligdags vare fra butikken ….. (noen prinsipper er vist i ferd med å falle etter 2 år )

Søtningstoffene fra lappene måtte selvfølgelig vike når det skulle brukes som brød, oppskriften jeg kom frem til ble otrent slik:

4 egg

1 dl fløte

1/2 dl smeltet smør

2 ss fiberhusk(god skje med topp på)

2 ss bakepro

litt salt

Pisk sammen egg, fløte og smeltet smør.  Tilsett litt salt og fiberhusken.  Rør det sammen litt og la det svelle litt før bakepro tilsettes.  Begynn med en skje og se på konsisntensen før neste skje tilsettes.  Eggenes størrelse kan noen ganger gjøre at mengdene «mel» må endres litt.  Deigen skal være litt løs men ikke slik at den flyter utover.  Desom det er for flytende kan mer fiberhusk og /eller bakepro tilsettes

Ha så deigen ut på bakepapirkledd plate -mitt brød er ikke så høyt -jeg liker ha slike brød tynne, og det er ca 20×20 cm

Dryss litt grovt salt over , dytt noen oliven nedi, evt tomater og urter.  Jeg har forskjellig smak på hver halvdel av brødet, tross alt skal man eksperimentere så kan man gjøre det på flere måter 🙂

Stek ved 200 grader i ca 20 minutter, men følg med, tykkelse og ovn har litt å si for om det trenger kortere eller lengre tid.

Brødet oppbeveres i et kjøkkenhåndkle, ikke i plast

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *