Lavkarbo Iskrem: Kokos og sjokolade

  • By: Jan Helge
  • Date: januar 7, 2023
  • Time to read: 1 min.

Sharing is caring!

lchf iskrem

Inspirert av fotballfrues oppskrift måtte jeg jo lage iskrem i dag, det er jo så fint vær! Jeg har ikke laget iskrem før av den gunn at jeg har skjønt det er vanskelig å unngå krystallisering av isen i fryseren, men det løser fottballfrue enkelt ved å dekke topp og bunn av isboksen med glad-pack.

Jeg gjorde en del endringer på oppskriften; jeg byttet ut natreen med sukrin og litt flytende natreen, jeg brukte vaniljeessens istede for vaniljepulver og jeg tilsatte kokkosmasse og kakaopulver istede for mørk sjokolade.

Ingredienser (3-4 porsjoner):

  • 3 eggeplommer
  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss sukrin (det funker nok enda bedre med sukrinmelis om du har det)
  • 3 skvetter flytende natreen
  • 10 dråper vaniljeessens (vaniljestang er best, bruk 2 stk)
  • 4 ss kokkosmasse
  • 2 toppede ss kakaopulver

Fremgangsmåte:
Pisk sammen eggeplommer, sukrin og flytende natren. Pisk til massen blir litt lys og luftig.

Stivpisk kremfløte og vaniljeessens og ha det over med eggene.

lchf iskrem

Tilsett kokkosmasse og kakaopulver og rør alt forsiktig sammen.

lchf iskrem

Ha massen over i en passende boks hvor bunnen er dekket av glad pack. Ta et lag glad pack over før du setter på lokket.

lchf iskrem

La den fryse i 3-4 timer, enjoy!

lchf iskrem

Denne har så få karber at jeg ikke har giddet å regne dem ut engang 😉

Serveringstips: Pisk litt fløte og pynt med et par bringebær!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *