Kladdkaka er en svensk herlighet som bare må prøves. Oppskriften er tilnærmet lik sjokoladefudge/browine oppskriften jeg nettopp har lagt ut, men nå stekt i kakeform. Jeg droppet også kakaoen denne gangen, og hadde i litt mer vaniljepulver, resultatet ble meget bra, om jeg skal si det selv! Kaken blir akkurat som navnet, litt klissete, mektig, og veldig veldig god!!
Ingredienser:
- 100 gr smør
- 100 gr mørk sjokolade (86% eller 70%)
- 2 egg
- 1 ts vaniljepulver
- 1 ss sukrinmelis (kun om du bruker 86% sjokolade, kan sløyfes om du bruker 70% sjokolade)
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Smelt smør og sjokolade i en liten bolle. Pisk eggene fluffige alene, og tilsett alt det andre. Smør en liten springform (jeg brukte hakket under den «normale» størrelsen).
Stek i ovnen i 6 minutter og la svalne. La den stå i kjøleskap en time før servering.
Serveres med pisket krem, MMMmmm!