LAVKARBO KOKOSBOLLER

  • By: Jan Helge
  • Date: februar 3, 2023
  • Time to read: 2 min.

Sharing is caring!

LAVKARBO KOKOSBOLLER

I mange år har jeg laget kokosboller til jul.  De siste to årene har jeg unngått disse til ennladri så liten protest fra familen.   I hele høst har jeg gått med planer om teste ut å gjøre om oppskriften til lavkarbo og jeg har sett flere andre også har laget koksboller.  Så her kommer min versjon. Eneste endring fra den vanlige er at sukker er byttet med tagatesse og vaniljesukker er erstattet med ren vanilje (fås i pulverform på helsekosten )

4 eggehviter

2 ss tagatesse

6 plater gelantin

1/2-1 ts vanilje

1/2 dl kokende vann

Når kokosbollene er stive

1 1 1/2 plate 70 % sjokolade

1 god ss delfiafett. *

kokos

Gelantin legges i kaldt vann til oppbløting i ti minutter

Pisk eggehvite og tagatesse helt stiv, noen få saltkorn er med på gjøre eggehvitene stivere.  løs den oppbløtte gelantinen opp i 1/2 dl vann la avkjøle.  Når gelantinblandingen er kald hell det i en tynn stråle i eggehviteblandingen mens maskinen går på høy hastighet . Tilsett og vaniljen.  Pisk til massen er stiv og fluffy.   Kan ta opptil 10-15 minutter.

Sett den stive massen med to skjeer på en bakepapirkledd plate, eller bruk sprøytepose som jeg prøve denne gang..  Matpapri kan og brukes , men de ferdige bollene løsner lettere på bakepapir.  Jeg velger ikke lage de så store.  det blir flere boller av det, men man reduserer inntaket av søtt.  Kan jo være greit selv om det er lavkarbo.

Sett brettet med boller i kjølekap og la de stivne minst 3-4 timer før de dekkes med sjokolade og kokos.   Vend da kokosbollene forsiktig i smeltet sjokolade la renne litt av før de dyppes i kokos og settes tilbake på brettet. Dette blir fort litt klinete…………

La de stå i kjøleskap til sjokoladen er helt stiv.  Oppbevares kaldt i tett boks.  Kokosboller med vanlig sukker kan oppbevares i et par uker i hvertfall (om en gjemmer de godt ) Hvor dan holdbarheten er med tagatesse vet jeg ikke .   Jeg har lest at det fint går å fryse de, så det har jeg prøvd i år. De er forte å tine og en kan ta opp det antall en trenger hver gang.

Av denne porsjonen får jeg  ca 30 kokosboller – det er vanskelig å måle hvor mye kokos som kommer på, men jeg vil si det er ca 1,3- 1,5 gram karbohydrat pr kokosbolle.

*Jeg velger bruke delfiafett  for å få sjokoladen til holde seg mer stivnet -cocosa kan og brukes men da smelter sjokoladen fortere.  Har letet litt på lavkarbo.no og det er ikke noe der som sier en bør holde seg helt unna delfiafett -det er og veldig små mengde på et produkt som ikke er daglikost.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *