Jeg har hatt besøk noen dager og trengte noe å servere på ettermiddagen. Lapper er noe som hører sommeren til så jeg trålet rundt etter forskjellige oppskrifter . Jeg endte opp med å ta litt fra noen av de og legge til litt selv. Resultatet ble skikkelig bra allerede på første førsøk og her er oppskriften.
4 egg
1 dl fløte
1/2 ts vanilje (jeg har fått rent vaniljepulver hjem fra utlandet )
1/2 dl smeltet smør
1 ss fiberhusk
1/2 ts sukrinmelis
Pisk sammen egg fløte smeltet smør. Tilsett vaniljen, fiberhusk og sukrinmelis eller annet søtning. La det svelle i 5 minutter -virker det veldig tynt da tilsett litt mer fiberhusk – forsiktig den tykner fort. Stek lapper.
Vi hadde friske bringebær og tyrkisk yoghurt til. På en lapp bevilget jeg meg en t-skje blåbærsyltetøy.
Jeg har kjøpt Nora blåbærsyltetøy uten tilsatt sukker. Jeg oppdaget at dette bare har 17,2 gram karber og 4,4 er sukkeralkoholer som skal trekkes fra så det reelle karbohydrat innholdet er 12, 8 . T-skjeen jeg unner meg med syltetøyet er 10 gram mao 1,3 gram karbohydrat. Det må være lov en skjelden gang, og særlig når lappene er så godt som fri for karbohydrater.