Lavkarbo Luksuskake

  • By: Jan Helge
  • Date: januar 5, 2023
  • Time to read: 1 min.

Sharing is caring!

Denne kaken er en blanding av forskjellige oppskrifter, opprinnelig var det bare masse masse sjokolade i men jeg hadde ikke så mye mørk sjokolade i hus så jeg improviserte litt.

Bunn:

  • 4 egg
  • 50 gram tagatesse (sukrin kan selvfølgelig brukes)
  • 100 gram mørk sjokolade (minst 70%)
  • 150 gram mandler

Fyll

4 dl  fløte

50 gram sjokolade

evt bær til pynt

Smelt sjokoladen og mal mandlene.

Ha 3 eggeplommer og et helt egg i en bolle sammen med tagatessen og pisk eggedosis  av dette.  Stivpisk de 3 eggehvitene som er til overs.  Bland sjokolade og mandlene i eggedosisen.  Vend inn eggehvitene, begynn med litt under  halve mengden og bland det godt sammen med sjokolade blandingen.  vend resten forsiktig inn og hell røren i en smurt og bakepapirkledd form på 24 cm.

Stek i ca 20 min på 180 °  Avkjøl

Smelt 50 gram sjokolade (70% ) Avkjøl. Pisk fløte til krem og bland inn den smeltede sjokoladen.

Ha det hele over kaken.

Pynt evt med bringebær eller jordbær.

Slett ingen dum kake, blir nok prøvd igjen denne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *