Disse har jeg laget en lignende utgave av før, men her kommer de med litt godt fyll. Jeg poster hele oppskriften på nytt.
Ingredienser (12 stk store):
Bunn:
- 100 gr kokkosmel
- 200 gr mandelmel
- 1/2 dl sukrin
- 6 store egg (edit: jeg har brukt 4 på bildene, den blir bedre med 6 😉 )
- 200 gr smør
- 150 gr kremost/philadelphia
- 2 dl fløte
- 1 ts vaniljepulver
- 1,5 ts bakepulver
- par dråper søtning (jeg brukte english toffee)
Fyll (her kan du være kreativ):
- En neve bringebær
- En neve blåbær
- En neve mørk sjokolade (jeg brukte 86%)
Fremgangsmåte:
Bland alle de tørre ingrediensene, og smelt smøret i en liten bolle. Ha kremosten i smøret mens det fortsatt er varmt og bland til en gjevn røre. Tilsett deretter eggene, fløten + flytende søtning, og ha det i det tørre. Start gjerne med litt mindre fløte og ha i mer om det trengs. Deigen skal bli akkurat så klissete at den er litt ekkel å ta i med henda.
Istede for topping, delte jeg deigen i tre like store deler, i tre skåler. En blandet jeg med en neve bringebær, en med en neve blåbær og en med en neve mørk sjokolade. Jeg brukte et muffinsbrett og fylte først alle med bringebærrøra, så sjokoladerøra og toppet dem med blåbærrøra.
Smør muffins-brettet (evt bruk muffinsformer), og fordel deigen i formene.
Jeg bløtet hendene og formet muffinsene
Stek på 175 grader i ca 45 minutter midt i ovnen. Begynner de å bli svidd på toppen så sett de ett hakk ned (jeg måtte gjøre det).
Muffinsene er lette å velte ut av formene, avkjøl dem på en rist.
Muffinsene er skikkelig gode, og det nærmeste vanlige muffins jeg har vært før!
Det er ca 34 karber i hele røra uten bær og sjokolade.