Enda et vellykket eksperiment, åh så godt det ble! (ikke for å skryte altså, hehe). Dessuten er den veldig enkel og rask å lage, og inneholder heller ikke ingredienser som er vanskelige å få tak på 🙂
Ingredienser:
- 100 gr mandler
- 75 gr smør
- 1,5 dl sukrin
- 3 dl kremfløte
- 300 gr kremost/philadelphia
- 1 ts vaniljepulver/1 vaniljestang
- 3 ts kakao
- 70 gr mørk sjokolade (minst 70%)
Jeg har sukrin i natreen-glasset
Fremgangsmåte:
Smelt smøret og mal mandlene. Bland mandler, 3/4 av smøret og 1/2 dl sukrin og trykk det ut i bunnen av en liten springform. Sett den i kjøleskapet mens du forbereder det andre.

Stivpisk kremfløten og tilsett 1/2 dl sukrin. Pisk kremosten myk med en 1/2 dl sukrin. Bland sammen og fordel røra i to boller. I den ene blander du inn vaniljen, og den andre blander du inn kakao.
Ha på ett lag av gangen, og la den stå i kjøleskapet en fem minutter før du har på sjokoladelokket.



Smel kokesjokoladen i smøret som er igjen. Det skal ikke være veldig varmt når du har det på, da er det fort gjort at det hvite laget blander seg i lokket før du får smurt det skikkelig utover.
La den stå i kjøleskap i et par timer, og nyt! Kan også settes i fryseren 🙂

