Gled dere, for denne er knallgod! I går valgte vi å lage den uten bunn ettersom vi var så seint i gang med middagen (surprise!!) og det fungerer nesten bedre enn å lage den med. Her kommer i hvert fall oppskrift på begge deler, så kan dere jo velge selv.
Ingredienser
Bunn
- 6 egg
- 1 ts. bakepulver
- 1 dl. kremfløte
- 150 gram philadelphia
- 2 dl. revet ost (valgfri, vi bruker Jarlsberg)
Slik gjør du: Ovnen skal stå på 175 grader. Skill eggeplomme fra eggehvite og ha dem i hver sin bolle. Visp eggehvite sammen med bakepulver til det blir et fast skum (du skal kunne snu bollen opp ned uten at noe renner ut). Deretter visper du eggeplomme sammen med kremfløte og kremost, slik at røren blir jevn og fin. Nå vender du eggeplommerøren forsiktig inn i eggehviterøren med en slikkepott. Bland i den revne osten. Deigen skal være luftig. Helles i en pai- eller kakeform og stekes midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl før du tar på paifyllet.
Fyll
- 1 pakke frossen bladspinat
- 3 hvitløksfedd
- 3 ss. smør
- 2 never soltørkede tomater – opphakket
- 1 pakke bacon
- 3 egg
- 2 dl. kremfløte
- 100 gram chevre
- 1 pakke cheddar
- salt & pepper
Slik gjør du: Skjær bacon i terninger og stek dem. Spinaten må tines før du bruker den, den skal hakkes opp (om du ikke kjøpte ferdig hakket) og stekes i smør sammen med hakket hvitløk. Bacon og spinat kan fint stekes samtidig, det skal blandes uansett. Bland også inn soltørket tomat. Pisk egg sammen med kremfløte, og smak til med salt og pepper. Klapp spinatblandingen over paibunnen og del opp chevre som du legger over. Ha over revet cheddar og hell over egg-og fløteblandingen til slutt. Krydre gjerne med litt basilikum, det gir kjempegod smak. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 30 minutter.
Dersom du ikke lager bunnen, smører du bare formen du skal bruke med smør først, deretter har du spinatblandingen direkte i bunnen. Følg bare samme steg som forklart over.