
Marsipanen dere finner i butikken er ikke spesielt sunn. Fullt av sukker, noe dere sikkert har fått med dere at jeg hater.
Her er min oppskrift på rå marsipan:
3 dl kvernet mandler
1 stor ss kakaosmør
1 stor ss kokosolje
5-10 dråper stevia med vaniljesmak
1 ss yaconsirup (kan utelates)
Smelt kakaosmøret og kokosolje i vannbad.
Bland så alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen, og la den gå til du får en smidig deig. Vask deg godt på hendene og form marsipanen som du vil og sett i fryseren så de stivner.
Det er mulig å ha i litt yaconsirup i denne oppskriften. Det gjorde jeg. Deigen min ble ganske klissete av den grunn.
Lag sjokolade ved å smelte 200 g mørk sjokolade med 2 ss kokosolje. Dypp nå marsipanbitene i sjokoladen og sett tilbake i fryseren. Det er lurt å legge de på plastfolie.
Pynt med kokos eller annen pynt, og sett kaldt.
Disse er mektige og gode. Mannen i huset slukte i seg flere biter like raskt som meg i går etter vi begge hadde løpt hvert vårt løp. Viktig å fylle på med fett når man har brukt masse energi!
Disse bitene bør oppbevares i fryseren, for de kan bli litt myke i romtemperatur.
Når det gjelder pynten, altså strøsselet, finnes det faktisk økologiske varianter. Se her. De selges på den amerikanske Amazon. Men det er lov noen ganger å jukse litt og kjøpe det som finnes i butikken også altså.