Lavkarbo Pavlova kake med bær

  • By: Jan Helge
  • Date: januar 5, 2023
  • Time to read: 2 min.

Sharing is caring!

Det nærmer seg 17 mai og da skal man gjerne ha kake.  Denne gangen har jeg prøvd meg på en pavlova,  En kake oppkalt etter den russiske ballet danseren Anna Pavlova.  Kakebunnen er en enkel marengs, noe som krever sukker …… Jeg har prøvebakt både med  sukrin melis og med tagatesse. .  Varianten med tagatesse ble fort veldig brun og den ble og veldig tynn.  Varianten med sukrin melis ble høyere, sprø og lysere, men stekingen må passes nøye -det kan fort bli litt brent. Jeg bruker  lite sukrin for unngå den typiske sukrin smaken. Ha bakepapir på platen og bruk en kakeform på 22-24 cm og tegn opp en sirkel.

  • 4 eggehviter
  • 2 ss sukrinmelis
  • 1/2 ts hvitvin- eller bringebær eddik
  • 1 ts johannesbrødkjernemel

Pisk eggehviter stive, tilsett sukrinmelis og fortsett å piske til det er godt blandet.  Ha i eddik og jbk og bland godt.  Ha massen ut på et bakepapiret og tilpass det til sirkelen.

Stek kaken nede i ovnen på 125 grader.  I min ovn gir jeg den 20- 25 min før jeg åpner døren på gløtt og lar den tørke videre i 20 min til. Dette for at kaken skal bli stiv.  Utsiden skal være stiv inni skal den være myk.

Bunnen kan lages flere dager i forveien, oppbevar den tørt med bakepapir rundt.   Like før servering pyntes bunnen med krem og bær.

Med blåbær bringebær og jordbær blir det en skikkelig 17 mai kake.  Pynt gjerne med et par blader med sitronmelisse eller mynte også, noe jeg ikke hadde denne gangen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *