Jeg liker ikke å skryte, men disse ble skikkelig bra! Det er nok det nærmeste jeg har kommet brød noen gang!
Ingredienser
- 3 egg
- 3 ss rømme
- 1 dl vann
- 100 gr sesamfrø
- 100 gr solsikkefrø
- 5 ss mandelmel
- 3 ss fiberhusk
- 2 ss kli/kruskakli (bytt ut med fiberhusk for å få de glutenfrie)
- 1 ts salt
- 2 ts bakepulver
- 150 gr revet gulost
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 180 grader. Kjør sesamfrø og solsikkekjerner i en blender til det er malt godt opp. Bland at det tørre i en bolle, og alt det bløte i en annen, osten venter du med. Bland det tørre med det våte og ha i osten til slutt. Deigen bør være fast nok til å kunne kna, men fortsatt litt klissete.
Rull runde boller med hendene, jeg fikk 9 stk.
Stek på 180 grader i ca 25 minutter. La dem hvile en stund før du forsyner deg, da er de bedre.
Energi
Fett | 70 % | |
Protein | 26 % | |
Karbohydrat | 4 % | |
Alkohol | 0 % |