Lavkarbo Sitronfromage

  • By: Jan Helge
  • Date: januar 7, 2023
  • Time to read: 1 min.

Sharing is caring!

Dette er den beste juledesserten jeg vet om, og blir servert den støtt og stadig på vestlandet. I går hadde vi en minijulaften her med mine foreldre (siden vi var i Sverige på julaften), så da ble det lavkarbo-tema 🙂 Sitronfromasj-multekrem-desserten ble enormt populær, og vi piste faktisk opp over halvparten (vi var fem personer).

 multerem sitronfromasj

Ingredienser (8 pers +)

Sitronfromasj

  • 4 egg
  • 8 gelatinplater
  • 20-30 dæsjer sitrondråper
  • revet sitronskall (om du har)
  • 5 dl kremfløte
  • 1/2 dl sukrin

Multekrem

  • 4 dl kremfløte
  • 1 pakke multer (ca 200 gram)
  • 1/2 dl sukrin

Fremgangsmåte

Sitronfromasj

Legg gelatinplatene i vann i fem minutter så de blir myke. Smelt de på svak varme med litt av vannetLa gelatinen svalne litt før du blander dem med det andre.

Visp kremfløten og eggehvittene stive i hver sine boller med mixer. Visp sammen sukrin, sitron og eggegulene og hell i gelatinen mens du visper godt i en tredje bolle. Rør inn kremfløten forsiktig, så eggehvittene.

Ha røra over i en serveringsform (ganske stor med denne oppskriften), og la det stå i kjøleskapet en times tid.

 multerem sitronfromasj
 multerem sitronfromasj
 multerem sitronfromasj

Multekrem

Visp kremfløten stiv, og rør sammen sukrin og bær (ikke i kremen). Rør deretter bærene forsiktig sammen med kremen og ha over den stivnede sitronfromasjen. Kan oppbevares i kjøleskap frem til servering

 multerem sitronfromasj
 multerem sitronfromasj
 multerem sitronfromasj

Nyt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *