Testet denne i helgen, og den ble HELT fantastisk god, enda bedre enn forventet! Dessuten er den veldig rask å lage, jeg brukte ca 15-20 minutter på hele prosessen. Dette er en av de beste sjokoladedessertene jeg har laget, og jeg sleit hardt med å holde meg til en om gangen!
Ingredienser (ca 6 stk):
- 100 gr smør
- 100 gr mørk sjokolade (86% eller 70%)
- 2 egg
- 1 ss kakao
- 1/2 ts vaniljepulver
- 1 ss sukrin/sukrinmelis (kun om du bruker 86% sjokolade, kan sløyfes om du bruker 70% sjokolade)
Sløyf kakaoen om du vil ha en litt mildere smak.
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Smelt smør og sjokolade i en liten bolle. Pisk eggene fluffige alene, og tilsett alt det andre. Jeg brukte et muffins-brett som jeg smurte godt. Det var litt kronglete å få dem ut, men jeg fikk det til.
Stekes i 6 minutter på 200 grader. Den skal være litt dissete når du tar den ut.
Sjokoladeretten kan serveres kald eller varm:
Sjokoladefondant – Varm
Skal du servere de varme som en sjokoladefondant må de serveres rett fra ovnen, dette er helt sinnsykt godt! Jeg anbefaler at du steker de i sånne små former som du kan servere i. Server med litt lavkarbo iskrem med vaniljesmak, eller pisket krem.
Brownies – Kald
Skal du servere dem kalde (som også er sykt godt), ha de i kjølen i et par timer etter at de har kjølt seg ned. Det enkleste er om du bruker papirformer i brettet for å få dem ut (var vanskelig å få disse ut kalde). Serveres med pisket krem, eller helt enkelt fløte, er helt fantastisk! Som å spise sjokoladefudge!
Her er den servert varm med kremfløte
Energi (med 86% sjokolade, uten fløten)
Fett | 88 % | |
Protein | 7 % | |
Karbohydrat | 5 % | |
Alkohol | 0 % |
- Share
- Tweet
- Pin