Denne kaka blir veldig mektig, men også veldig god! Glasuren er nok det beste på hele kaka 🙂
Ingredienser:
Bunn:
- 100 gr kokkosmel
- 200 gr mandelmel
- 1/2 dl sukrin
- 6 egg
- 50 gram smør
- 50 gram mørk sjokolade
- 250 gr kremost/philadelphia
- 2 dl fløte
- 1 ts vaniljepulver
- 1,5 ts bakepulver
- 2 ss kakaopulver (er ikke med i kaken på bildene, men anbefales)
Bland det våte (smør og philadelphia burde ikke smeltes helt, men myknes nok til at det kan blandes med det andre, gjerne på svak varme i mikroen). Bland det tørre (bruk gjerne sikt på kokosmelet da det lett klumper seg), og bland det tørre og våte sammen.
Stekes på 150 grader i ca 2 timer ved bruk av vanlig springform. (kaka blir veldig høy). Kortere tid om du bruker en større form.
Glasur:
- 50 gram smør
- 100 gram philadelphia
- 100 gram sjokolade
- ca 1 dl sukrinmelis (tilpass til ønsket tykkelse)
- 2 ss sterk kaffe
Mykne smør, sjokolade og philadelphia på svak varme i microen, og bland det godt sammen. Om det smelter, så vent litt før du blander inn resten av ingrediensene (for å kunne blande inn rett mengde melis). Bland inn de siste ingrediensene, og spre det over en kald kake.
Pynt med ønsket pynt 🙂