Lavkarbo sjokoladekake

  • By: Jan Helge
  • Date: januar 5, 2023
  • Time to read: 1 min.

Sharing is caring!

Denne kaka blir veldig mektig, men også veldig god! Glasuren er nok det beste på hele kaka 🙂

lavkarbo sjokoladekake

Ingredienser:

Bunn:

  • 100 gr kokkosmel
  • 200 gr mandelmel
  • 1/2 dl sukrin
  • 6 egg
  • 50 gram smør
  • 50 gram mørk sjokolade
  • 250 gr kremost/philadelphia
  • 2 dl fløte
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1,5 ts bakepulver
  • 2 ss kakaopulver (er ikke med i kaken på bildene, men anbefales)

Bland det våte (smør og philadelphia burde ikke smeltes helt, men myknes nok til at det kan blandes med det andre, gjerne på svak varme i mikroen). Bland det tørre (bruk gjerne sikt på kokosmelet da det lett klumper seg), og bland det tørre og våte sammen.

lavkarbo sjokoladekake

Stekes på 150 grader i ca 2 timer ved bruk av vanlig springform. (kaka blir veldig høy). Kortere tid om du bruker en større form.

lavkarbo sjokoladekake

Glasur:

  • 50 gram smør
  • 100 gram philadelphia
  • 100 gram sjokolade
  • ca 1 dl sukrinmelis (tilpass til ønsket tykkelse)
  • 2 ss sterk kaffe

Mykne smør, sjokolade og philadelphia på svak varme i microen, og bland det godt sammen. Om det smelter, så vent litt før du blander inn resten av ingrediensene (for å kunne blande inn rett mengde melis). Bland inn de siste ingrediensene, og spre det over en kald kake.

lavkarbo sjokoladekake

Pynt med ønsket pynt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *