Lavkarbo Suksessterte

  • By: Jan Helge
  • Date: januar 5, 2023
  • Time to read: 2 min.

Sharing is caring!

I fjor jul lagde jeg suksessterte med sukrin og jeg la ut oppskriften igjen i år.  Nå har jeg testet den med tagatesse med en liten vri som kan være grei å ha feks til nyttårsaften. Jeg syns det ofte er greit å bruke muffinsformer og ha porsjonskaker, da kan en ta frem det en trenger og slippe brenne inne med en halv kake som står og frister. Selv om det er tilpasset lavkarbo skal en jo være litt forsiktig likevel.

Bunn
5 eggehviter
100 gram tagatesse
250 gram malte mandler
1 ts bakepulver
Stivpisk eggehvite og tagatese
Bland malte mandler og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggehvitene
Fordel i muffinsformer -Jeg fant noen flate vide som var greie til dette på ikea , men vanlige former kan og brukes.  Deigen er mindre kompakt og mer lik  den med sukker når jeg har laget disse med tagatesse istedenfor sukrin så den er lettere å fordele i formene.

Stek 160°  i ca 20 min midt i ovn. (sjekk underveis -ovner steker forskjellig) Når en bruker tagatesse kan det være lurt å skru ned temperaturen litt og legge på noen minutter ekstra.

Mens kakene steker lager jeg kremen.  Den må avkjøles helt og det tar litt tid

Gul krem
5 eggeplommer
½ dl fløte
1 ts vanilje
75 gram tagatesse

Koke til tykner, rør hele tiden så det ikke brenner i bunn.  Avkjøl helt og rør inn 1 ss smør -bruk mikser.  fordel krem på kakene.

Når kremen er stivnet lager jeg sjokoladekrem til ha over.
1-2 ss tagatesse
1 dl fløte kokes opp. 100 gram Sjokolade (75%)  smeltes så oppi dette – trekk gryten vekk fra platen.  Fordel en skje sjokolade på hver muffins og la det stivne.  Kakene er fine å fryse, de tiner fort

Disse som er laget med tagatesse og ikke sukrin har ingen bismak slik sukrinet gir.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *