Lavkarbo Tomatgryte med ostecrisp

  • By: Jan Helge
  • Date: februar 12, 2022
  • Time to read: 1 min.

Ingredienser (2-3 pers):

  • 400 gram kjøttdeig
  • Pastasaus med lavt karboinnhold (vi brukte en pastasaus på glass, 7 gr karber/100 gr)
  • Champinjong, fersk eller på boks
  • 1 løk
  • Salt, pepper, krydderblanding (evt andre krydder du ønsker)
  • Gulost
  • Meierismør til steking

Fremgangsmåte gryte:

Brun kjøttdeig løk og sopp i meierismør, og tilsett glasse med tomatsaus, krydre godt og la småkoke i ti min. Mot slutten legger du over 4-5 skiver gulost og rør dem inn når de begynner å smelte.

Fremgangsmåte ostekrisp:

Bruk ostehøvel og lag tjukke skiver med gulost (evt skivet ost) og legg på et bakepapir som du allerede har brettet slik at det passer i mikrobølgeovnen. Det burde bli plass til 4-5 osteskiver i en vanlig micro. Blir skivene tynne på en side kan du legge litt ekstra ost over akkurat her. Ha de på full guffe i mikroen i ca 2 min (jeg kjørte 2,10 min på 1000 watt, 2,30 ble for mye). Pass på, det går fort og det kan bi svidd, men ikke for kort heller, da blir det ikke crispy nok. Ett brett med ostekrisp per person.

Server ostekrispene med tomatgryta og spis som du spiser tortillachips med dip, helt fantastisk!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.