Lavkarbo Vafler

  • By: Jan Helge
  • Date: januar 1, 2023
  • Time to read: 2 min.

Disse smakte så godt som vanlige vafler, og ble svært godt mottatt i resten av familien.

Ingredienser (til 10 tk):

  • 2 ss kokkosmel
  • 1 ss mandelmel
  • 2 ss sukrinmelis
  • 1 ss fiberhusk
  • 1 ss kruskakli
  • 1 ts kardemomme
  • 1,5 ts bakepulver
  • litt natreen
  • 4 egg
  • 100 gr smør
  • 4 ss fløte
  • 4 ss rømme
  • 0,5 dl vann

Fremgangsmåte:

Det blei jo en del ingredienser da, men de fleste LCHF-ere har det meste i skapet (vil jeg tro). Har du ikke alle kan du eksperimentere litt, men kardemomme er viktig!

Smelt smør og bland sammen det øvrige våte. Bland det tørre sammen og sikt det opp i det våte. Det som ikke går gjennom sikta kaster du (men press litt med hendene for å få gjennom alle klumper).

lchf lavkarbo vafler

Sett vaffeljernet på ganske varmt (jeg hadde på 5 av 6). Du kan smøre vaffeljernet, men det er en del smør i røra, så jeg gjorde det bare første gangen. Røra blir litt småtjukk, så pass på å ikke ha i for mye!

Jeg fikk forøvrig spørsmål om vaflene jeg lager blir tynne eller tykke, og her er et par tips for å få dem tykke og gode (minst like tykke som vanlig):

  • La røra stå en stund og tykne litt før du steker vaflene. Blir den ikke tykk, så tilsett litt mer husk 🙂
  • Når du har røra i vaffeljernet, så vent litt før du stenger igjen, og steng det ganske sakte
  • Et annet tips er å ha ganske høy varme på jernet, da holder vaflene mye bedre sammen 🙂

Stekes som vanlige vafler, ca 2 min per eller noe slikt 🙂

Jeg la dem et kjøkkenhåndkle på en rist mens de svalnet

Server med sukrin og bringebær 🙂

Velbekomme 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *