Lavkarbo, veldig enkelt! – chili ost

  • By: Jan Helge
  • Date: februar 7, 2022
  • Time to read: 2 min.

Sharing is caring!


Herregud, dette er sannsynligvis det beste av det beste. Chiliost er nok en av mine absolutte favoritter de dagene jeg har «fri» fra et lavkarbokosthold. Men hvorfor ikke introdusere det i kostholdet slik at det ikke blir så mange «helger» under oppskriften.

Hva trenger du:

80 g cheddar (revet)

40 g mozzarella (revet)

50 g kremostpepper

1 rød chili

1 ss jalapenopepper (finnes på glass) kan selvfølgelig brukes fersk.

3cc Pofiber

2cc Havrofiber

1 egg

1 cc vann

1/2 ts salt

1/2 ts hvitløk

1/4 ts pepper

Dette er hvordan:

Start med å smelte mozzarella, cheddar og kremost i mikrobølgeovnen i ca 60 sekunder. Rør ordentlig! (Pass på at alt smelter, om ikke litt mer i mikroen) Tilsett jalapenos og chili i små biter og bland godt med osten. Sett osten i kjøleskapet i ca 15-30 minutter (klar og jobb med den).

Lag så en «melblanding» Pofiber, Havrefiber og krydder, bland godt i en bolle. Ta egg og vann og bland i en egen bolle. Form chiliosten til små kuler, start med dem og dypp dem i melblandingen og deretter i eggedosisen. Gjenta igjen, stek i en frityrgryte eller i en panne med olje oppvarmet til 180 grader (bruk termometer) Stek til den er gyldenbrun.

Nå kan du nyte! Nyt maten din.



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *