Lavkarbo, veldig enkelt! – chili ost

  • By: Jan Helge
  • Date: februar 7, 2022
  • Time to read: 2 min.


Herregud, dette er sannsynligvis det beste av det beste. Chiliost er nok en av mine absolutte favoritter de dagene jeg har «fri» fra et lavkarbokosthold. Men hvorfor ikke introdusere det i kostholdet slik at det ikke blir så mange «helger» under oppskriften.

Hva trenger du:

80 g cheddar (revet)

40 g mozzarella (revet)

50 g kremostpepper

1 rød chili

1 ss jalapenopepper (finnes på glass) kan selvfølgelig brukes fersk.

3cc Pofiber

2cc Havrofiber

1 egg

1 cc vann

1/2 ts salt

1/2 ts hvitløk

1/4 ts pepper

Dette er hvordan:

Start med å smelte mozzarella, cheddar og kremost i mikrobølgeovnen i ca 60 sekunder. Rør ordentlig! (Pass på at alt smelter, om ikke litt mer i mikroen) Tilsett jalapenos og chili i små biter og bland godt med osten. Sett osten i kjøleskapet i ca 15-30 minutter (klar og jobb med den).

Lag så en «melblanding» Pofiber, Havrefiber og krydder, bland godt i en bolle. Ta egg og vann og bland i en egen bolle. Form chiliosten til små kuler, start med dem og dypp dem i melblandingen og deretter i eggedosisen. Gjenta igjen, stek i en frityrgryte eller i en panne med olje oppvarmet til 180 grader (bruk termometer) Stek til den er gyldenbrun.

Nå kan du nyte! Nyt maten din.



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.