Herregud, dette er sannsynligvis det beste av det beste. Chiliost er nok en av mine absolutte favoritter de dagene jeg har «fri» fra et lavkarbokosthold. Men hvorfor ikke introdusere det i kostholdet slik at det ikke blir så mange «helger» under oppskriften.
Hva trenger du:
80 g cheddar (revet)
40 g mozzarella (revet)
50 g kremostpepper
1 rød chili
1 ss jalapenopepper (finnes på glass) kan selvfølgelig brukes fersk.
3cc Pofiber
2cc Havrofiber
1 egg
1 cc vann
1/2 ts salt
1/2 ts hvitløk
1/4 ts pepper
Dette er hvordan:
Start med å smelte mozzarella, cheddar og kremost i mikrobølgeovnen i ca 60 sekunder. Rør ordentlig! (Pass på at alt smelter, om ikke litt mer i mikroen) Tilsett jalapenos og chili i små biter og bland godt med osten. Sett osten i kjøleskapet i ca 15-30 minutter (klar og jobb med den).
Lag så en «melblanding» Pofiber, Havrefiber og krydder, bland godt i en bolle. Ta egg og vann og bland i en egen bolle. Form chiliosten til små kuler, start med dem og dypp dem i melblandingen og deretter i eggedosisen. Gjenta igjen, stek i en frityrgryte eller i en panne med olje oppvarmet til 180 grader (bruk termometer) Stek til den er gyldenbrun.
Nå kan du nyte! Nyt maten din.