Dette er seriøst de beste cupcaksene jeg noengang har lagd. De ble faktisk så gode at toppingen ble litt overflødig. Men jeg elsker topping, så jeg tok den på likevel, men lot et par stykker være uten.
lchf lavkarbo cupcakes muffins
Ingredienser (12 stk store):
Bunn:
100 gr kokkosmel
200 gr mandelmel
1/2 dl sukrin
6 egg (edit: jeg har brukt 4 på bildene, den blir bedre med 6 😉 )
200 gr smør
150 gr kremost/philadelphia
2 dl fløte
1 ts vaniljepulver
1,5 ts bakepulver
par dråper søtning (jeg brukte english toffee)
Topping:
250 g kremost/philadelphia
100 g smør
0,5 dl sukrin
1 ts vaniljepulver, evt frøene fra 2 vaniljestenger
noen dråper søtning (jeg brukte english toffee)
Fremgangsmåte:
Bland alle de tørre ingrediensene, og smelt smøret i en liten bolle. Ha kremosten i smøret mens det fortsatt er varmt og bland til en gjevn røre. Tilsett deretter eggene, fløten + flytende søtning, og ha det i det tørre. Start gjerne med litt mindre fløte og ha i mer om det trengs. Deigen skal bli akkurat så klissete at den er litt ekkel å ta i med henda.
lchf lavkarbo cupcakes muffins
Smør muffins-brettet (evt bruk muffinsformer), og fordel deigen i formene.
lchf lavkarbo cupcakes muffins
Stek på 175 grader i ca 45 minutter midt i ovnen. Begynner de å bli svidd på toppen så sett de ett hakk ned (jeg måtte gjøre det).
lchf lavkarbo cupcakes muffins
Muffinsene er lette å velte ut av formene, avkjøl dem på en rist.
Mens muffinsen steker kan du lage toppingen. Smelt smøret i en bolle og tilsett kremosten mens smøret er varmt. Rør godt med en gaffel og ha i resten av ingrediensene. Jeg hadde toppingen i en pose jeg klipte hull i for lettere å påføre toppingen.
lchf lavkarbo cupcakes muffins
lchf lavkarbo cupcakes muffins
Enjoy!!
Det er ca 34 karber i hele bunnrøra!