Marinade til laks med sitron og hvitløk

 • By: Jan Helge
 • Date: januar 29, 2023
 • Time to read: 6 min.

Sharing is caring!

Litt salt og definitivt krydret soyasaus er grunnlaget for min nye laksemarinadeoppskrift. Nylig krydret med sitronskall bruker jeg denne magiske marinaden til hver laksebit som er grillet eller i ovnen. I tillegg kan du blande det på minutter.

For en raskere og mer smakfull (aldri fishy!) ideer, prøv enkel Dijon-laks eller bland den med denne deilige laksesalaten.

Gjør det enkelt med marinade

Jeg vil at rettene mine alltid skal være smakfulle, men spesielt når det kommer til laks. Mangeårige LPK-lesere vet dette om meg. Det har tradisjonelt ikke vært favorittproteinet mitt, men det har så mange helsemessige fordeler at jeg har jobbet hardt for å inkludere det i kostholdet vårt. Jeg laget denne med andre smakskombinasjoner som jeg liker.

Men, spesielt med denne nye marinaden, kan jeg ikke lenger si at jeg ikke liker laks. Laksen er mør, føles aldri for tung, og passer godt sammen med alle smakene jeg har tilsatt den. Hva er det å ikke like? Og med denne marinaden har det aldri vært så enkelt.

Soyasaus, sitronskall og en dæsj krydret hvitløk balanseres av sødmen til lønnesirupen. Så mye smak! 30 minutter er alt du trenger for at dette skal fungere, det er magi.

Bare vær oppmerksom – min nye favorittmarinade kan gjøre laks til ditt nye favorittprotein! Nyt – Linda x

Beste laksemarinadeingredienser

 • Oliven olje
 • lønnesirup – Fisk er kjempeflink til å absorbere salt (soyasaus, salt osv.) så jeg balanserer den med sødme for å fullføre smaken. Bruk hvilken som helst lønnesirup du liker, jeg elsker Birch Blender som en lavkarbo-erstatning. Du kan også erstatte honning eller brunt sukker.
 • Lett soyasaus Eller vanlig soyasaus, avhengig av hva du foretrekker. Dette tilfører litt umami til denne asiatiske laksemarinade.
 • Sitronsaft
 • Salt – Jeg pleier å legge til 1/4 ts salt til denne retten. Som du vet er salt lett å tilsette og umulig å fjerne. Start med en mindre mengde og øk mengden avhengig av paletten din.
 • Hakket hvitløk – hvitløkspulver er ikke en erstatning. Frisk hvitløk avgir oljer når laksen marineres for ekstra smak.
 • sitronskall
 • Laksefileter – Jeg kjøper alltid villaks pga forurensninger funnet på gårder.

Kan du marinere frossen laks?

Hvis laksen du skal marinere er frossen, må du tine den helt før du begynner. For å tine fisk raskt, plasser den i en stor bolle med romtemperert vann i 20-30 minutter.

Hvordan lage en enkel marinade til laks

en. Bland marinadeingrediensene i en bolle.

2. Sett til side 1 ss.

3. Legg laksen i en gjenlukkbar pose.

fire. Topp med marinade. Mariner i 30 minutter – 2 timer. Kok deretter etter smak.

Hvor lenge bør laksen marineres?

Jeg lar vanligvis denne laksen marinere i 30 minutter, men ikke mer enn 2 timer. Denne marinaden inneholder sitronsaft, som vil koke laksen hvis den marineres for lenge (i likhet med ceviche). Dette refererer til marinade for laks eller annet kjøtt for den saks skyld!

Er det trygt å marinere laks over natten?

Denne spesielle oppskriften bør ikke brukes til en marinade over natten, da laksen vil sitte i sitronsaften i mer enn 2 timer.

Er det mulig å fryse laks i en marinade?

Nei, denne marinaden bør ikke fryses sammen med laks, da laksen tar mer enn 2 timer å tine i kjøleskapet.

toppvisning av den beste marinaden for laks

Hvordan tilberede laks

Marinert laks er veldig lett å grille, bake eller pannesteke. Steking i panne er min favoritt måte å tilberede laks på, men fordi denne marinaden er så enkel, elsker jeg å bruke den som en marinade for grillet laks. Kok den gjerne slik du vil!

Du vet at laksen din er ferdig når midtdelen lett skreller av og blir dyp rosa. 145 F ved bruk av kjøtttermometer, selv om jeg pleier å ta ut laksen litt tidligere da den vil fortsette å steke mens den hviler.

en. Hvordan steker du laks?

Som de fleste fisk er laks flassende og mør, noe som gjør det vanskelig å grille direkte på grillen. Trikset er å ikke snu laksen før den er stekt nok, ellers vil fisken flasse av.

Du trenger en middels varme grill og rister godt oljet. Start med huden ned og pass på å bruke slikkepott til fisk gjøre en salto. Jeg pleier å steke på hver side i 5-8 minutter.

2. Hvordan baker du laks?

Forvarm ovnen til 450 F og ta en bakeplate med kant. Legg laksen med skinnsiden ned og stek i ca 12-15 minutter til midten er gjennomstekt.

3. Hvordan pannesteker du laks?

Pannestekt laks er den enkleste måten å få ekstra sprø hud for ekstra tekstur. Du må steke den i en liten mengde olje på middels varme. Begynn med skinnet ned og vend når skinnet er sprøtt og ikke lenger klebrig til pannen. Stek på den andre siden til laksen er gjennomstekt inni og kjøttet er gyllenbrunt.

lett marinade til laks

Hva serveres til stekt laks

Alt du har lyst på! Jeg elsker å servere denne laksen med en frisk salat eller kokte grønnsaker.

 • Hvis du steker: kaste noen grønnsaker på grillen. Tenk på grillet portobellosopp eller grillet asparges.
 • Hvis du baker: vurder å bruke komfyrtoppene til sauterte bok choy, stekte grønne bønner eller squashnudler.
 • Hvis stekt: snu ovnen for denne stekte zucchinien i ovnen.

Flere lakseoppskrifter

Oppskrift på laksemarinade, ovenfra

Marinade til laks med sitron og hvitløk

Seal Oppskrift Pin Oppskrift

Porsjoner:fire porsjoner

bruksanvisning

 • Bland alle ingrediensene til marinaden i en middels bolle. Fjern 1 ss marinade og sett til side.
 • Legg laks (4 4-6 oz) i en stor gjenlukkbar pose. Hell marinaden over toppen, lukk posen og rist laksen. Sett posen i kjøleskapet og la laksen marinere i minimum 30 minutter, maks 2 timer.
 • Rist av hvitløken før steking, da den kan brenne seg under koking.Slik griller du laks: Forvarm grillen til middels varme og smør ristene. Legg laksen med skinnsiden ned og stek i 5-7 minutter på hver side. Laksen skal vende seg lett, hvis skinnet fester seg til risten, fortsett å steke til det slutter å feste seg. Bruk en fiskespatel til å snu (note 5).Til steking av laks: Forvarm ovnen til 450 F. Plasser laksen med skinnsiden ned på en bakeplate og stek til den er ferdig, dette bør ta 12-15 minutter.Å steke laks: Varm avokadoolje i en panne på middels varme. Start med skinnet ned og stek til det snur seg lett. Stek på den andre siden til den er brun og laksen er ferdig.
 • Anrett den kokte laksen på et fat eller individuelle tallerkener. Pisk den reserverte marinaden og hell over hver filet før servering. Nyt!

Vurder denne oppskriften

Fans har også laget disse lavkarbo-oppskriftene:

Lindseys råd

 1. sirup – hvis en lavkarbo-erstatning brukes, karamelliserer den ikke som ekte sukker. bjørkemikser min favoritt sukkerfri sub.
 2. jeg pil – vanlig og lett vil tilføre samme mengde salt smak, bruk den du liker best.
 3. Hvitløk – pulverisert hvitløk er ingen erstatning her ettersom fersk hvitløk frigjør oljer og tilfører mer smak!
 4. Hud på eller av – Jeg bruker skinn-på-laks når jeg griller eller steker fisk, da begge disse metodene vil gjøre den sprø. Å bake laks vil ikke gjøre skinnet sprøtt.
 5. Hvis du steker laks Jeg anbefaler på det sterkeste å bruke slikkepott til fisk snu den. De er større og bidrar til å holde fisken hel.

Mat

Kalorier: 160kcalTotale karbohydrater: åttegramProtein: engramTykk: fjortengramNatrium: 815mgFiber: 0,2gramSukker: 6gramNetto karbohydrater: åttegram

©Little Pine er lavkarbo. Innholdet og bildene er beskyttet av opphavsrett. Distribusjonen av denne oppskriften oppmuntres og oppmuntres. Det er strengt forbudt å kopiere og/eller lime inn fullstendige oppskrifter til sosiale medier/nettsteder/blogger.

Interaksjon med leseren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *