• Stivelsesholdige grønnsaker: Erter og søtpoteter er stivelsesholdige grønnsaker som er en kilde til karbohydrater og derfor ikke egnet for en keto-diett. I stedet for erter, velg grønnere grønnsaker som brokkoli eller zucchini. Og blomkål er en flott erstatning for søtpoteter.
  • Bearbeidet mat: Denne restriktive dietten bør unngå bearbeidet mat som kringler og kjeks. Skjær sug etter keto-vennlige solsikkefrø, gresskarkjerner og nøtter.
  • Korn: Korn av alle slag bør ikke komme fra bordet. Dette inkluderer ris, brød, pasta og quinoa.
  • Kumelk: Selv om helmelk har et høyere fettinnhold enn ikke-fett eller fettfri melk, gjør det den ikke ketokompatibel. Hvis du trenger en melkebunn til smoothiebollen din, bruk mandelmelk.
  • Spormiks: Se etter hva som er i løypemiksen din. Hvis de har rosiner, kringler eller sjokoladebiter, så definitivt ikke. Vanlige eller ristede saltnøtter er et flott alternativ til dette.
  • Høykarbo frukt: Meloner og andre tropiske frukter er ofte høye i karbohydrater og er derfor forbudt for keto-dietten. Skal du spise frukt er bær et lavkarbovalg. Men likevel må du begrense mengden, siden frukt naturlig inneholder mer karbohydrater.

Mange næringsrike matvarer er kanskje ikke egnet for keto-planer, så de må begrenses. Prøv alltid å spise keto-vennlig mat mens du går på en keto-diett for å få positive resultater!