Pai med peanøttsmør | 6 ingredienser og kun 5 minutters tilberedning

  • By: Jan Helge
  • Date: august 9, 2022
  • Time to read: 5 min.

Dette peanøttsmørpai deilig sjokoladedessert som IKKE krever baking! Enkle ingredienser og sikker på å imponere – det tar bare 6 grunnleggende ingredienser.

Beste peanøttsmørpai

Hvis du elsker peanøttsmør, elsker sjokolade og elsker å kutte paien godt, er denne desserten laget for deg.

Familien vår er besatt av dem alle tre, så det var enkelt å kombinere dem alle og nyte den som en pai.

Ideell alene eller med iskrem (eller pisket krem) vil garantert imponere.

Hvorfor du vil elske denne oppskriften

  • Kun 6 ingredienser. Selv om denne paien har tre deler, brukes mange av ingrediensene flere ganger.
  • Fort og lett. Ingen baking er nødvendig og den totale tilberedningstiden er mindre enn 5 minutter.
  • Smaker som Reese. Kombinasjonen av sjokolade og peanøttsmør er virkelig utmerket, og hvis du elsker begge deler, er denne desserten for deg.
  • Variant uten skorpe. Selv om det er deilig med skorpen, har du muligheten til å hoppe over det helt.

Det vi elsker med denne oppskriften på peanøttsmørpai er perfekt. Tekstur glatt, rik og kremetfull av peanøttsmør. Den er søt, litt nøtteaktig, men uten peanøttsmør.

Hva er peanøttsmørpai laget av?

Dette er en så enkel oppskrift som har en enkel ingrediensliste. Alt finner du i din lokale dagligvarebutikk. Her er det du trenger:

Sjokoladekakebunn

  • sjokolade kjeks. Eller Oreos, eller en hvilken som helst mørk sjokoladekake knust til fine smuler.
  • Olje. målt i smeltet tilstand.

For fylling

  • Kremost. myknet kremost og fra blokken. Blokkkremost har ikke tilsatt vann eller fyllstoffer, noe som gir kaken en tykkere, kremere tekstur.
  • Peanøttsmør. Glatt og kremet uten tilsatt salt. Ikke bruk crunchy eller hjemmelaget peanøttsmør.
  • Konditorsukker– Også kjent som melis.
  • Kremfløte. Også kjent som double cream eller clotted cream.
  • Vaniljeekstrakt. Gir en fin vaniljesmak til hele kaken.

Til sjokoladeglasur

  • Sjokolade. Bruk din favorittsjokolade, hakket. jeg elsker å bruke Lindt sjokolade fordi det smaker fantastisk.
  • Kremfløte. Bland med smeltet sjokolade for å lage en kremet ganache.
  • Hakkede peanøtter. For å dekorere toppen av kaken og legge til ekstra peanøttsmak.

Hvordan lage sjokolade peanøttsmørkake

Selv om denne oppskriften består av tre deler, er forberedelsestiden veldig kort. Ærlig talt, det vanskeligste er å vente på at kaken skal stivne, for stol på meg, du vil spise den med en gang!

Trinn 1 – lag kaken

Start med å lage skorpen. I en stor bolle blander du oreo-smuler med smeltet smør til det er jevnt. Overfør til en 9-tommers pai eller terteform og avkjøl i 30 minutter for å stivne.

sjokoladekakebunn.

Trinn 2 – Laging av fyllingen

Pisk så kremost, peanøttsmør og melis til det blir luftig. Pisk deretter kremfløte i en separat bolle til den er tykk. Tilsett de resterende to spiseskjeene melis og vaniljeekstrakt og pisk til det dannes stive topper.

paifyll med peanøttsmør.

Vend nå kremblandingen forsiktig inn i kremostblandingen til den er blandet. Overfør blandingen til den tilberedte paiformen og avkjøl i to timer for å stivne.

paifyll med peanøttsmør.

Trinn 3 – Lag sjokoladeganachen.

Når peanøttsmørfyllet er avkjølt, lager du sjokoladeganachen. Varm tung krem ​​i mikrobølgeovnen til den er varm. Fjern fra varmen, tilsett hakket sjokolade og la stå i varm krem ​​i to minutter for å smelte. Visp sammen til det er tykt og glatt. Hell forsiktig ganachen over toppen av paien. Dryss sidene med knuste peanøtter. Sett paien i kjøleskap i minst 6 timer eller over natten før du skjærer den i skiver.

sjokolade hasselnøttkake.

Tips for å lage den beste oppskriften

  • Jo lenger peanøttsmørpaifyllet må sitte, jo tykkere blir det. Dette gjør den til den perfekte desserten å lage på 3 dager.
  • Pass på at kremosten din har romtemperatur slik at den lett piskes sammen med peanøttsmøret.
  • Server denne kaken med en skje peanøttsmør-is eller brownie-is.

Diettbytter og erstatninger

Det vi elsker med denne desserten er hvor lett den er å tilpasse for en rekke dietter. Her er hva vi testet:

  • Bytt ut peanøttsmør. Hvis du er allergisk mot peanøttsmør, bruk mandel- eller cashewsmør, eller gjør det nøttefritt med tahini eller solsikkeolje.
  • Gjør den melkefri. For et vegansk eller ikke-meierialternativ, bruk melkefri kremost og plantebasert dobbelkrem.
  • Reduser karbohydrater. Bytt ut melis med keto melis.
  • Gjør det uten skorpe. Hvis du vil ha en pai uten skorpe, er det bare å utelate skorpen og la alt stivne i en dyp glassform.
  • Hold den glutenfri. Hvis du bruker glutenfrie sjokoladekjeks, passer denne desserten for personer med cøliaki.

Oppbevaringsinstruksjoner

Vil du vite den beste måten å lagre rester på? Følgende er retningslinjer for lagring av et kakediagram.

  • Beholde: Peanøttsmørkake mykner jo lenger den holdes i romtemperatur, så oppbevar den alltid i kjøleskapet. Ha kaken tildekket og den holder seg godt i opptil en uke.
  • Å fryse: Legg kaken i en grunn beholder og oppbevar den i fryseren i opptil 6 måneder.
sjokolade hasselnøtt kake oppskrift.

Andre peanøttsmøroppskrifter å prøve

Ofte stilte spørsmål

Hvor mange kalorier per porsjon?

Det er 232 kalorier i en skive pai.

Hvor kom denne paien fra?

Selv om den er populær i Amerika, er denne paien faktisk fra Peru.

oppskrift på peanøttsmørpai.

Til sjokoladeganache

  • en en kopp sjokolade oppskåret
  • 1/2 en kopp kremfløte
  • 1/4 en kopp peanøtt oppskåret
  • Forbered en 9-tommers sjokoladeskorpe og sett til side.
  • I en elektrisk mikser, pisk kremost, peanøttsmør og melis til det er luftig. Pisk kremfløte i en separat bolle til den er tykk. Tilsett 2 ss melis og vaniljeekstrakt og pisk til stive topper dannes.
  • Vend forsiktig den piskede blandingen inn i peanøttsmørblandingen. Hell blandingen over skorpen og avkjøl i 2 timer.
  • Forbered ganachen etter 2 timer. Varm tung fløte i en liten kjele til den er varm. Fjern fra varmen, tilsett mørk sjokolade og pisk til en jevn masse. La blandingen avkjøles til den ikke lenger er varm. Hell forsiktig over den avkjølte kaken og fordel jevnt. Dryss med knuste peanøtter rundt omkretsen.
  • Avkjøl kaken over natten før servering.
* For å lage denne skorpen, bland 2 kopper knuste sjokoladekjeks med 4 ss smeltet smør.
BEHOLDE: Peanøttsmørkake mykner jo lenger den holdes i romtemperatur, så oppbevar den alltid i kjøleskapet. Ha kaken tildekket og den holder seg godt i opptil 1 uke.
Å FRYSE: Legg kaken i en grunn beholder og oppbevar den i fryseren i opptil 6 måneder.

Service: enSkive | Kalorier: 232kcal | Karbohydrater: tigram | Protein: femtengram | Tykk: 24gram | Natrium: 172mg | Kalium: 211mg | Fiber: 7gram | Vitamin A: 691IU | Vitamin C: enmg | Kalsium: femtimg | Jern: enmg | NETTO KARBOHYDRATER: 3gram

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.