Salat av røkelaks med sitron-dill vinaigrette saus

  • By: Jan Helge
  • Date: februar 3, 2023
  • Time to read: 4 min.

Sharing is caring!

Salat av røkelaks med sitron-dill vinaigrette saus

Jeg elsker røkelaks og salater med kontrast, begge deler. En deilig godbit alene – bare vent til du kombinerer din velsmakende røkelakssalat med denne lyse+friske kapers- og dilldressingen.

Elsker du fisk? Bytt den ut med en av mine keto-tunfisksalatoppskrifter, som tunfisksalat med avokado eller krydret tunfisksalat.

Kjære, Salmon

Mitt forhold til laks er komplisert. På egen hånd – ikke alltid min favoritt – så jeg fokuserer på smakene jeg liker – for å legge til mer laks til middagsrotasjonen min. Les noen av mine lakseoppskrifter og du vil se at det er sant.

Men jeg elsker virkelig røkt laks. Jeg kan ikke forklare det for deg.

Tørket laks er toppet med en forfriskende (og nydelig grønn) dressing – så mye smak i hver bit. Rask og hardt. Dette er ingen vanlig salat, og jeg røyker av en grunn!

Lett krydret grønt, kjeks eller en skive toast er alle like velsmakende måter å lage en god lunsj eller lett middag på. Håper du har det gøy! – Linds x

Salat ingredienser:

  • egg som vi skal koke bløtkokt. Kok gjerne hardt eller hopp over om du vil.
  • blandede greener Babyspinat eller grønnkål er andre gode alternativer.
  • rødløk
  • Persisk agurk – en vanlig agurk fungerer også, bare del den i to før du skjærer den i skiver.
  • Røkt laks
  • Avokado – Haas er alltid bedre!
ovenfra keto røkt laksesalat

Flere laksesalatoppskrifter

Tilsett gjerne dine favorittingredienser i salaten. Her er noen ideer:

  1. Smuldret geitost
  2. Blancherte grønne bønner
  3. knuste pistasjnøtter
  4. Hakkede tomater eller reddiker
  5. fersk dill

Hvilken laks skal du bruke?

Røkt laks er lett å finne i delikatesse- eller sjømatdelen i de fleste dagligvarebutikker. Hvis du av en eller annen grunn ikke finner den, kan du bruke hvilken som helst type kokt laks som hermetisert (tørket + flak), rester eller lage din egen:

  • Bake laksefilet (strødd med S+P) i ovn forvarmet til 450 F i 12-15 minutter til den er ferdig.
  • Panne laks krydret med salt og pepper i en panne på middels varme med litt olje. Stek på hver side i ca 4-5 minutter til de er gjennomstekt.

Ingredienser til sitron- og dilldressing

  • Sukker – bruk konfekt erythritol for å holde denne røkelakssalaten på keto
  • Dijon sennep
  • Fersk sitronsaft
  • Sjalottløk – hakket gul løk vil fungere i en klype.
  • kapers
  • tørket dill
  • Oliven olje
nærmere visning av keto røkt laksesalat

Flere klesalternativer

Vil du ikke lage noe fra bunnen av? Her er noen flere salatdressinger du kanskje bør vurdere:

  1. sennepsvinaigrette – Dette er min favorittvinaigrette. Dette er en fin måte å forenkle denne oppskriften på, spesielt hvis du planlegger å legge til ekstra pålegg.
  2. balsamicoeddik – Røkt laksesalat med balsamicovinaigrette er lett og enkelt.
  3. Keto ranch dressing – Hvis du har lyst på en røkelakssalat med majonesdressing, er ranchen noe for deg.

Hvordan lage røkt laksesalat

en. Kok opp en liten kjele med vann. Legg kalde egg i kokende vann og dekk til. Kok i 6 minutter.

2. Ta ut eggene og legg dem i et isbad.

3. Kombiner sitron, sukker/erytritol og dijon.

fire. Tilsett kapers, sjalottløk og dill.

5. Tilsett sakte olivenolje, visp for å kombinere.

6. Kast salat, agurk og rødløk med dressing i en stor bolle. Fordel mellom 4 serveringsboller.

7. Topp med røkelaks, bløtkokte egg og hakket avokado.

Oppbevaringstips

Som de fleste salater er denne røkelakssalaten best servert fersk, da grønnsakene slipper ut væske og gjør salaten bløte. Hvis du tilbereder et måltid, hold ingrediensene til dressing, salat og salat atskilt, og bland deretter alt sammen før servering.

Flere salatoppskrifter

lett salat med røkelaks, nærmere sett

Salat med røkelaks

Skriv ut oppskriftsnåler

Porsjoner:fire porsjoner

Forberedelsestidfemten minutter

Tid for forberedelse6 minutter

Total tid21 minutter

bruksanvisning

  • Start med å koke eggene (2). Dette gjør jeg ved å koke opp en liten kjele med vann. Ha i eggene og lukk lokket. Mens du koker, tilbered et isbad i en middels bolle. Etter 6 minutter, plasser eggene umiddelbart i et isbad. Når den er avkjølt nok til å håndtere, skrell og del i to.
  • I mellomtiden lager du dressingen ved å kombinere sukker eller erytritol (1/4 ts), dijon (5 ts) og sitronsaft (1 ss). Tilsett sjalottløk (1 ss), kapers (1 ss) og dill (1 ts). Pisk dressingen, drypp med 1/4 kopp olivenolje for å absorbere sakte.
  • I en stor bolle, tilsett greener (4 oz), løk (1/4) og agurk (3). Drypp dressing over toppen og rør.
  • Del salaten mellom 4 boller og topp med røkelaks (8 oz), egg og avokado (1). Nyt!

Vurder denne oppskriften

Fans har også laget disse lavkarbo-oppskriftene:

Mat

Kalorier: 319kcalTotale karbohydrater: 9gramProtein: femtengramTykk: 26gramNatrium: 613mgFiber: firegramSukker: 2gramNetto karbohydrater: 5gramSukker alkohol: 0,2gram

©Little Pine er lavkarbo. Innholdet og bildene er beskyttet av opphavsrett. Distribusjonen av denne oppskriften oppmuntres og oppmuntres. Det er strengt forbudt å kopiere og/eller lime inn fullstendige oppskrifter til sosiale medier/nettsteder/blogger.

Interaksjon med leseren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *