Salat med laks {Salat med laks og avokado |

 • By: Jan Helge
 • Date: august 26, 2022
 • Time to read: 4 min.

Sharing is caring!

Ta med laksesalaten på en middelhavsferie med dette klassiske alternativet. Full av fargerike grønnsaker, puffet laks og den forfriskende sitronvinaigretten som samler det hele – dette er en ferie for smaksløkene dine også!

Endre laksedietten! Prøv denne marinaden til laks, dijon laks eller pesto laks.

Ingen vanlig salat

En god salat er basert på kombinasjonen og kontrasten av ingredienser. Og dette er alt. Den er kjølig, forfriskende, litt salt, og laksen gjør den absolutt tilfredsstillende. La oss starte med alle de ferske godsakene som middelhavssmaken krever – tomater, rødløk, agurk og selvfølgelig oliven.

Og jeg er en jente fra California, så jeg legger alltid til litt kremaktig avokado. Det ville vært en deilig liten salat alene, men jeg ville ha noe mer omfattende. Det er her laksen kommer inn. Ved å bruke litt olivenolje av høy kvalitet (for å være tro mot middelhavstankegangen), er en rask og enkel grytekoker alt laksen trenger.

Laksen brytes så enkelt ned i grønnsaksblandingen vår, og en dæsj sitronvinaigrettesaus gir en uimotståelig kraft. Jeg bare elsker kombinasjonen av varm laks og kule sprø grønnsaker. Det er en dekadent lunsj eller en deilig lett middag.

Ta med smaksløkene på en tur til Middelhavet – det fortjener de! – Linda x

Er Pistachio Crust Salmon Low Carb, Keto, Paleo eller Glutenfri?

 • Lavkarbo – Ja! Hver ingrediens her er lavkarbo og deilig.
 • Keto – Denne laksegryten med høyt fettinnhold og lavkarbo er en flott keto-middag hvis 9 g nettokarbohydrater passer inn i måltidsplanen din.
 • Paleo «Ikke akkurat, men du kan lett gå glipp av paleo-pistasj-skorpe laksesaus!»
 • Glutenfri – Absolutt. Skallen til denne pistasjlaksen er laget utelukkende av nøtter, urter og krydder.

salat ingredienser

 • Laksefileter – du kan bruke huden med eller uten. Jeg liker flådd laks siden den har en sprø tekstur og er full av omega-3 fettsyrer.
 • avokadoolje Enhver olje som smaker mykt med et høyt røykpunkt vil gjøre det. Andre alternativer inkluderer vegetabilsk eller solsikkeolje.
 • Romainesalat – Vi vil også ha mykt grønt. Grønnkål eller blandet grønt er også flott her.
 • Avokado – Haas avokado er alltid bedre!
 • Sitroneddikdressing: Eplecidereddik, dijon, sitronsaft, lønnesirup (jeg bruker sukkerfri bjørkemiksersirup), hvitløk, tørket oregano og olivenolje. Prøv det og juster etter dine personlige preferanser.
oppskrift på laksesalat ovenfra

Kan jeg bruke hermetisert eller røkt laks?

Absolutt! Hvis du bruker laks på boks, sørg for å renne av og kutte i biter før du legger til. Røkt laks er også deilig! Jeg har faktisk også en oppskrift på røkelakssalat hvis du vil prøve en annen kombinasjon av dressing og ingredienser.

Betyr vill laks eller oppdrettslaks noe?

Jeg spiser bare villaks på grunn av forurensninger som finnes i oppdrettslaks (mer om dette her). Selv om det ofte er dyrere, kan du kjøpe det i bulk hos Costco i frysedelen.

Tilpass din lakse- og avokadosalat

 1. Prøv forskjellige klær lag din egen, som denne ranch-sausen, eller bruk en krukke med favorittsausen din. Cæsar med laks er et annet velsmakende alternativ.
 2. Legg til favorittblandingene dine, som krutonger (prøv disse keto-krutongene uten karbohydrater), hakkede nøtter, andre grønnsaker, friske urter eller til og med parmesanchips.
 3. Bruk en annen type laks. Som nevnt ovenfor kan du bruke rester av laks, laks på boks eller laks.
 4. Eller prøv en annen type protein. Tøm en boks med tunfisk, kutt den i biter, og sleng den deretter inn for en oppgradert versjon av denne avokado- og tunfisksalaten. Eller gå med kylling for en gresk kyllingsalat.

Hvordan lage laksesalat

en. Bland alle ingrediensene til dressingen, unntatt olivenolje, i en liten bolle.

2. Visp mens du sakte tilsetter olivenolje.

3. Tørk laksen med tørkepapir og dryss over salt og pepper.

fire. Stek laksen på begge sider i en forvarmet panne til den er gjennomstekt. Start fra huden og ned.

5. Bland grønnsaker i en stor bolle.

6. Hell dressingen over toppen og rør.

7. Fordel salaten mellom 2 tallerkener og topp med laks, avokado, fetaost og kalamata-oliven.

oppskrift på laksesalat ovenfra

Kan jeg steke eller bake laks i stedet?

Selvfølgelig kan det! Kok laksefileten slik du vil.

Slik oppbevarer du denne hakkede laksesalaten

Denne lakse- og avokadosalaten serveres best med en gang, men hvis du har rester, oppbevar dressingen, laksen, grønnsakene og salaten separat for å holde salaten fin og sprø. Bland alt til laksesalaten i skiver rett før servering.

Pss, rester lager en grønn laksesalat sandwich eller salatwrap!

Flere salatoppskrifter

ovenfra av laksesalat

laksesalat

Seal Oppskrift Pin Oppskrift

Porsjoner:2 porsjoner

Forberedelsestidtjue minutter

Tid for forberedelseti minutter

Total tidtretti minutter

bruksanvisning

 • Forbered dressingen ved å kombinere eplecidereddik (2 ss), dijon (1 ss), sitronsaft (1 ss), vann (1 ss), lønnesirup (1/2 ts), hvitløk (2 fedd), oregano. (1 ts), salt (1/2 ts) og pepper (en klype). Tilsett sakte olivenolje (1/4 kopp) mens du pisker. Utsette.
 • Tørk laksefiletene (2) og krydre på begge sider med salt og pepper. Klikk for å feste. Varm avokadoolje i en stor kjele på middels varme. Når oljen begynner å skimre, tilsett laksen med skinnsiden ned. Kok til skinnet ikke lenger er klebrig til pannen, snur seg lett og er sprøtt, ca. 4 til 5 minutter. Snu og stek på den andre siden til laksen er ferdig, ca 4-5 minutter til.
 • I en stor bolle kombinerer du 4 kopper romaine, 1/4 kopp løk, 1/2 kopp tomater og 1/2 kopp agurker. Hell dressingen over toppen og rør.
 • Fordel salaten på 2 tallerkener. Toppsalat med laks, avokado (1/2), feta (1/4 kopp) og kalamataoliven (1/4 kopp). Nyt!

Fans har også laget disse lavkarbo-oppskriftene:

Mat

Kalorier: 752kcalTotale karbohydrater: 17gramProtein: 40gramTykk: 60gramNatrium: 1235mgFiber: åttegramSukker: 5gramNetto karbohydrater: 9gram

©Little Pine er lavkarbo. Innholdet og bildene er beskyttet av opphavsrett. Distribusjonen av denne oppskriften oppmuntres og oppmuntres. Det er strengt forbudt å kopiere og/eller lime inn fullstendige oppskrifter til sosiale medier/nettsteder/blogger.

Interaksjon med leseren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *